Boer zoekt Vrouw 2018 – Voorstelronde

Zondag 13 mei was het dan zover! Het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw is weer begonnen! Wat heerlijk om weer een leuk programma te hebben om naar uit te kijken en wat je eigenlijk niet wilt missen. Ik vind het een mooi programma omdat de vrijgezellen zich heel kwetsbaar durven opstellen en er gewoon voor uit komen dat ze iets missen in hun leven en wel iets heel belangrijks namelijk de liefde! Ook geloof ik dat dit programma niet heel erg is opgesmukt of in scène is gezet (misschien ben ik heel naïef hierin ;) ). De authenticiteit, gezelligheid en de gesprekken over de liefde en het leven maken het samen tot een mooi programma waar ik graag naar kijk.

Tuurlijk valt er ook veel te vinden over de boeren, het boerenleven en over de ontwikkelingen in de relaties. En stiekem vind ik ook dat aspect erg leuk! Maar aan het eind van het seizoen hoop ik natuurlijk gewoon dat elke boer of boerin de ware liefde vind want ja daar draait het uiteindelijk om.

Bron afbeeldingen

In de afgelopen aflevering hebben de boeren zich voorgesteld en kunnen de vele brieven geschreven worden. Dit zijn de 10 boeren van 2018:

Jaap  |  49 jaar  | Snijbloemkwekerij

Boer Jaap komt maar weinig vrouwen tegen en als hij ergens anders is dan duurt het even voordat hij los komt. Hij is vrij stil. Jaap heeft wel eens een relatie gehad maar het kwam nooit tot samenwonen of trouwen. In gezelschap is hij erg stil, wil graag overal bijhoren, hij heeft bewijsdrang en wil graag laten

zien dat hij ergens heel goed in is. Hij zoekt een vrouw die hem uit de tuin trekt om ook leuke dingen te ondernemen want hij is eigenlijk altijd tussen zijn bouvardia’s te vinden. Dagelijks eet hij bij zijn ouders aan tafel zowel ‘s middags als ‘s avonds, maar hij benadrukt wel dat hij kan koken. Wie o wie trekt Jaap de kassen uit?

 

 

Jan  |  60 jaar  |  Melkveehouderij

Boer Jan is in eerste opzicht vrij streng en niet perse heel gezellig. De humor straalt er niet van af en ik dacht eerst waarom zet hij zichzelf zo onbenaderbaar neer. Dan verteld hij dat zijn vrouw is overleden en heeft het daar zichtbaar moeilijk mee. Hij heeft haar tot het laatst verzorgd en nu ze er niet meer is, mist hij de motor die het gezin en huishouden draaiende houdt. Jan lijkt een beetje een hard karakter te hebben maar ik denk dat vooral de buitenkant is want hij is best gevoelig. Zijn huis is keurig verzorgd (wat je over de stal niet kan zeggen) en opeens gaat hij samen met Yvon samen een stukje rijden op een squad en komt hij wat los en stelt zich open. Hij zoekt een arm om zich heen en hij heeft af en toe een schouderklopje nodig en houd van een fijn gesprek. Hij heeft een paar schatten van kinderen aan tafel zitten die hem weer een nieuwe vrouw gunnen wat ook de nodige tranen geeft. Kortom Jan zoekt een warme liefdevolle vrouw die hem een beetje kan ontdooien en het huishouden weer kan laten lopen.

 

Marnix  |  39 jaar  |  Vlees- en paardenfokkerij

Boer Marnix deinst wat terug voor de liefde zegt Yvon. Hij houd van dikke billen en kijkt Yvon wel erg doordringend aan vooral het momentje in de zon waarin hij verteld hoe fijn die momenten zijn op een zomeravond om naar je dieren in de wei te kijken (Remco, watch and learn)! Hij houdt wel van de touwtjes in handen houden want het moet gaan zoals hij dat wil. Yvon vraagt of hij misschien stronteigenwijs en een beetje bonkig en hoekig is “Ja ontzettend” zegt hij en “Wel een beetje” . Nou Marnix, dit zijn niet echt een goede “verkooppunten”. Hij praat wel makkelijk en is gevat maar komt wat betweterig over. Hij wil de liefde wel maar het moet wel precies zo gaan als hij dat wil. Ik vraag me af of er vrouwen zijn die hier op zitten te wachten. Hij heeft wel heel leuk contact met zijn dieren op zijn boerderij, maar ja die hebben ook geen wederwoord. Misschien is er wel een vrouw bij die schrijft en ervoor zorgt dat hij zijn ideeën volledig gaat bijstellen.

 

Michelle  |  29 jaar  |  Champignonkwekerij

Boerin Michellle heeft een champignonkwekerij waar Yvon gelijk de boel loopt te slopen hihi.. ze kan er gelukkig hartelijk om lachen. Sowieso is Michelle een goedlachse dame die er leuk uitziet en waarbij je je gelijk afvraagt waarom zij nog niet een leuke man heeft gevonden. Ze wil graag een gezinnetje stichten met iemand. ”Ze zouden met bosjes voor jou vallen” zegt Yvon. Michelle zegt dat ze dat wel graag zou willen. Ze heeft al een hoekbank waarin ze lekker wil knuffelen met iemand. Haar hart is meerdere keren gekwetst en dat maakt het nu moeilijk om zich open te stellen voor de liefde. Ze zoekt eigenlijk iemand die zegt: ”Ik ben trots op je en ben blij dat je er bent”. “Eigenlijk zoek ik gewoon iemand die oprecht blij met me is”, zegt ze in tranen.

Ik denk dat ze best wel wat brieven zal ontvangen en hoop voor haar (net als voor alle anderen) dat ze dit keer niet teleurgesteld zal worden in de liefde.

 

Remco  |  28 jaar  |  Melkveehouderij

Boer Remco heeft een melkveehouderij die hij eigenlijk samen met zijn vader runde ;-) maar zijn vader heeft meerdere beroertes gehad en woont nu op een zorgboerderij dus nu runt hij zelf de boerderij van zijn ouders. HIj heeft wel een eigen huis iets verderop. Het lijkt me een lieve en leuke vent die ook wel humor heeft. Hij zegt over zichzelf dat hij een grote knuffelbeer is. Yvon zegt een beetje streng:”Je kletst wel maar je kijkt steeds weg. Kijk jij de meisjes wel aan?” “Nou ja ja.. het is wel een aandachtspuntje misschien maar ja dat ben ik ook”.

Ik denk dat hij misschien toch wel wat verlegen is en hoop dat iemand schrijft die juist heel spontaan is en zijn huisje kan opvrolijken met heel veel gezelligheid.

 

Rudie  |  33 jaar  |  Melkveebedrijf

Boer Rudie praat ook vrij gemakkelijk maar vind het ook lastig om contact te maken en mist ook de liefde in zijn leven. Hij gaat in zijn eentje de wereld over, runt in zijn eentje de stal en woont ook in zijn eentje. Maar ja met z’n tweeën is het toch leuker. Hij heeft nog nooit verkering gehad. Hij houdt wel van een biertje drinken in het mooie Groningen maar dat is het dan zo’n beetje. Rudie durft de drempel niet zo goed over om op iemand af te stappen. Als Yvon in de kale woning stapt en wat sfeer wil aanbrengen door de open haard aan te steken zegt hij:”De CV kan ook wat hoger”. Waarop Yvon zegt: “Nee Rudie we zoeken romantiek! Wat zoek je eigenlijk precies in een vrouw vraagt ze dan. “Tja, een spontane vrouw die adrem is en niet teveel nadenken maar gewoon doet. Ik denk zelf al teveel na.

 

Saskia  |  53 jaar  |  Biologische melkgeitenhouderij

Boerin Saskia heeft een biologische melkgeitenhouderij maar daar had ik een romantischer idee bij. Na de geboorte worden de geitjes bij hun moeder weggehaald en in een kartonnen doos gestopt om op te warmen in een warme schuur.

De man van Saskia is overleden en bleef achter met 3 zonen. Ik heb echt respect dat ook deze vrouw de opvoeding voor 3 zonen heeft op 39-jarige leeftijd en daarnaast zelfstandig een bedrijf heeft weten te runnen. Ze zorgt voor de geitjes, haar kinderen en haar kleinkinderen, maar iets minder goed voor zichzelf. Het kwam er niet van om op zoek te gaan naar een nieuwe partner maar nu haar zonen een eigen leven leiden is er weer ruimte en tijd voor een man in haar leven. Ze woont in een gezellig huisje met een houtkacheltje en een gezellige eettafel waar de nieuwe man zo bij de familie kan aanschuiven.

 

Steffi  |  27 jaar  |  Hengstenhouderij

Boerin Steffi heeft samen met haar vader een hengstenhouderij en gaat even samen met Yvon sperma vangen. Yvon vraagt:”Waarom laat je die hengst niet lekker rond rennen in een wei en de merrie dekken?” Waarop Steffi aangeeft dat het veel veiliger voor de hengst, merrie en het veulentje is om het zo te doen. Ik vond het een wat vaag argument, maar goed we zijn hier niet voor het bedrijf we zijn hier voor de liefde. Steffi is onzeker of een man zich wel wil voegen naar haar boerenleven want dit is wel wat ze wil blijven doen. Ze zegt over zichzelf dat ze denkt dat mannen wel meiden kunnen vinden die er knapper uitzien dan haar en dat ze dan liever die kiezen. Ik hoop voor haar dat er een man is die de vrolijke stralende lach van Steffi kan waarderen en zich ook thuis zou kunnen voelen op de boerderij al kwam er in haar voorstel stukje niet echt naar voren wat ze zelf zoekt in een man of ik heb niet zitten opletten ;-).

 

Wilfred  |  43 jaar  |  Melkvee- en houtsnipperbedrijf

Boer Wilfred gaat wel 1 of 2 keer per jaar op singlevakantie maar is nog nooit iemand tegen gekomen om een duo mee te vormen. Sommige vrouwen hebben hem afgewezen en dat deed hem zeer en nu durft hij niet meer zo goed. Het is een heel gevoelige man en op meerdere momenten dacht ik:”Volgens mij gaat hij zo huilen”.

Hij is wel eens verliefd geweest maar toen was hij er nog lang niet klaar voor. Hij houdt er wel van om alles te relativeren en zegt vaak:”Ach dat komt wel goed”, maar misschien zegt hij dit ook wel omdat hij het eigenlijk heel spannend vind en dat het meer een stopwoord is dan dat dit is wat hij bedoeld. Hij zegt ook dat hij het als falen ziet om nog geen relatie te hebben omdat niemand snapt waarom zo’n gezellige prater nog geen vrouw heeft gevonden. Maar wat hij precies zoekt is ook bij Wilfred nog niet duidelijk maar misschien wel een iets nuchter type die wel rekening houdt met deze gevoelige man.

 

Wim  |  28 jaar  |  Akkerbouw

Boer Wim werkt samen met andere boeren waar ze machines en kennis met elkaar delen om de kosten te besparen. Wat ontzettend tof zeg! Yvon krijgt de slappe lach als boer Wim haar een zetje wil geven om de spanbanden over de trekker te krijgen. Gelijk al een gezellige momentje! Boer Wim hapert wat mat dat hoort ook bij hem zegt hij. “Soms is dat wel erg lastig, vooral als je iemand voor het eerst ziet. Maar ik ben niet verlegen”.

Wim lijkt een lieve vent met krulletjes en sproeten met een zacht karakter. Hij zoekt iemand met humor, dan wordt het vast heel gezellig zegt hij. Wel moet de dame in kwestie tegen een maanlandschap kunnen want het is wel een kalle vlakte, maar Wim vindt dit juist prachtig.

 

In september kunnen we dan echt genieten van de serie Boer Zoekt Vrouw, we hopen op veel brievenschrijvers en heel veel geluk in de liefde.

1 reactie

  1. Ik heb het nooit gevolgd eigenlijk. Een vriendin van me heeft wel eens een brief geschreven, maar helaas was ze niet uitgekozen.