Houd je gelezen boeken bij in Goodreads!

De laatste tijd ben ik weer boeken gaan lezen.. heerlijk om even helemaal weg te zijn in een boek en je in te leven in het verhaal van iemand anders! Ik ben nog geen lid van een bibliotheek want ik heb nog genoeg ongelezen boeken in mijn kast staan en soms leen ik boeken van vriendinnen of vrienden. En aangezien ik niet uren achtereen een boek kan lezen gaat het niet zo vlot :).

Ik vind het leuk om bij te houden welke boeken ik gelezen heb. Dat deed ik eerst in een Excel bestand waar ik dan de titel, auteur, isbn en genre noteerde. Tegenwoordig houd ik mijn gelezen boeken bij op de site van GoodReads. Op deze site heb ik een profiel aangemaakt en zoek ik de boeken op die ik gelezen heb. Deze boeken heb ik toegevoegd aan “mijn boekenplank”. In de rechterkolom van mijn site zie je onderaan ook de boeken die ik gelezen heb. Ook kan je op GoodReads aangeven welk boek je momenteel aan het lezen bent. Momenteel lees ik:”Vang me als ik val” van Nicci French.

Op GoodReads staan ook recensies van boeken en bookratings. Ik vind het zelf erg leuk om recensies te lezen / te schrijven en ook om boeken te beoordelen. Je kan op GoodReads ook je vrienden uitnodigen via Facebook, Twitter en andere media. Ik heb onlangs per ongeluk mijn hele adressenbestand een uitnodiging gestuurd om deel te nemen aan GoodReads terwijl ik gewoon wat vrienden wilde vertellen hierover :), maar goed ik vind het wel leuk te zien welke boeken mijn vrienden aan het lezen zijn en elkaar tips te geven.

Ben jij een boekenworm?

2 reacties

  1. Ik heb me nu ook aangemeld, wilde in 2013 toch al bijhouden welke boeken ik heb gelezen aangezien er ook veel challenges rondgaan van bijv. 15 boeken lezen. Ik dacht, nou, dat zou ik makkelijk moeten redden maar was eigenlijk wel benieuwd hoeveel ik er nou écht lees. En het is natuurlijk gewoon leuk om te zien welke boeken je nou echt hebt gelezen! Ik ben nu bezig in Magnus van Arjen Lubach.

    1. Ohw leuk dat jij ook GoodReads hebt! En jij bent zo'n boekenworm… jij hebt al wel een aardig lijstje met boeken die jij gelezen hebt :)! Ik vind jouw filmpjes op je blog met gelezen boeken ook erg leuk om te zien!