Fris en stoer tijdschrift: Magazine Mint

Onlangs viel er bij een exemplaar van Magazine Mint op de deurmat, ik was erg nieuwsgierig naar dit frisse en stoere magazine. Een kennis van mij is medeoprichtster/hoofdredactrice van dit blad en zo kwam ik er dus mee in aanraking! Ik ben hierover erg enthousiast en wil mijn ervaringen graag met jullie delen!

Laat ik beginnen met de looks, want ja dat is toch de eerste indruk die je van iets krijgt! Allereerst de kleur, tja die is mint en dat is natuurlijk heel passend bij de naam van het blad ;-), lekker fris en hip. Het vierkante model en de grootte ervan vind ik mooi en lekker handzaam. De kaft is vrij stevig en glad. Verder vind ik de foto op de voorkant stoer en eenvoudig. De inhoud van het blad vind ik heel leuk en stoer vorm gegeven met mooie grafische printjes, dat spreekt mij wel erg aan. Het blad is vrij dik met 88 pagina’s, dus heel wat leesplezier!

Wat ik ontzettend leuk vond is dat de redactrices op de eerste twee pagina’s een persoonlijk woord deden op een hele leuke en creatieve manier. Met hun eigen handgeschreven teksten en een toffe foto in een oud en uitgebrand gebouw. Heel erg leuk gedaan zo krijg je gelijk al een leuke eerste kennismaking met de dames.

Maar wat is Mint?

Mint is een fris, scherp, stoer en stijlvol  (christelijk)magazine; een stevige bite voor zoekende, genietende en ontdekkende vrouwen die bewust willen leven. Mint brengt no-nonsense verhalen van en voor vrouwelijke twintigers en wil inspireren voor een leven dat er toe doet. Levenskeuzes, studie & carrière, relaties & seks, geloof & twijfel. Naast het magazine kan je op de website nog meer lezen en discussiëren over de diverse thema’s. Bron

Toen ik het blad voor het eerst kreeg hoopte ik wel dat het stoere en het no-nonsense imago er niet té dik boven op zou liggen. Maar ik vind dat het ze goed gelukt is om een mooie balans te vinden tussen een stoer blad met veel mooie verhalen waarin mensen zich open/kwetsbaar durven op te stellen. Dit tijdschrift is uit een christelijk oogpunt geschreven maar ik zou dit tijdschrift ook kunnen uitlenen aan vriendinnen die geen gelovige achtergrond hebben. Natuurlijk zie je er wel wat van terug in de artikelen, maar dat is ook wat dit tijdschrift uniek maakt in mijn ogen. Ik denk als niet-gelovige dat je jezelf zeker kan herkennen in de verhalen, columns en artikelen. En er zullen waarschijnlijk soms artikelen tussen zitten waar je, je misschien niet helemaal mee kan identificeren, dat heb ik zelf ook wel eens, maar vind dit niet erg. Ik vind het luchtig geschreven maar wel met veel diepgang.

In sommige artikelen staan verhalen van onbekende mensen, wat ik zelf altijd erg leuk vind om te lezen. Dit stelletje verteld over hun Pre Marriage Course, een cursus die een goede voorbereiding is op het huwelijk, zodat je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie krijgt. Mijn man (niet christelijk) en ik hebben ook een huwelijkscursus gedaan en hij vond het interessant, verdiepend en leuk hieraan deel te nemen.

Er zitten ook artikelen in het magazine met bekende mensen zoals Rivkah op het Veld, zij verteld over haar werk als presentatrice van NOS Studie Sport.

Wat ik zou leuk aan dit blad vind is de grote afwisseling van onderwerpen. Zo zijn er artikelen die gaan over voeding, interieur, fashion en er zitten natuurlijk heel veel persoonlijke verhalen in, met als hoofdthema lef. Ik vind een mix van deze onderwerpen lekker vlot en luchtig lezen, afgewisseld met diepgaandere artikelen. Ik ben daarom benieuwd naar de volgende editie!

Naast het papieren tijdschrift kan je Magazine Mint ook vinden op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Daarnaast hebben ze uiteraard ook een website waar je terecht kunt voor je dagelijkse portie no-nonsense verhalen, blogs, achtergrondartikelen, geloofsthema’s en winacties!

Het magazine is te koop voor € 7,95. Wil jij ‘m in huis hebben? Je kunt Mint in de (christelijke)boekwinkel gaan halen, maar je kan hem ook online bestellen. Je krijgt het magazine dan zo snel mogelijk thuisgestuurd!

Welk tijdschrift lees jij graag?

11 reacties