Tip: Eva magazine + gifts

Ik had al eens eerder een gratis nummer laten opsturen van het Eva magazine en vond het zo’n leuk blad dat ik in de donkere wintermaanden een proefabonnement afsloot. Ik ben zo enthousiast over dit blad dus ik heb het abonnement laten verlengen!

Wat is het EVA-magazine?

Eva is in Nederland het grootste christelijke magazine voor vrouwen. Iedere maand biedt Eva bijzondere en inspirerende artikelen over allerlei onderwerpen die vrouwen bezighouden. Herkenbare geloofs- en levensvragen, maar ook rubrieken over mode, verzorging, koken, natuur en uitgaan. Eva bevat artikelen om over na te denken en kijkpagina’s om van te genieten. Het magazine kiest voor een positieve insteek. Het doel van Eva magazine is jou als vrouw te inspireren om je christen-zijn in het leven van alledag vorm te geven en als christen vrouw voluit tot je recht komen. Eva wordt iedere maand verstuurd naar 48.000 abonnees. Maar het wordt door veel meer vrouwen én mannen gelezen. Uit onderzoek blijkt dat Eva iedere maand minstens 150.000 mensen bereikt die het magazine waarderen met een 7,8! Bron

Wat vind ik van het magazine?

Looks
Allereerst de looks! Ik vind het blad heel mooi en hip vormgegeven! Het ziet er fris, jong en van deze tijd uit! Niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant vind ik een mooie lay-out hebben! Het blad vind ik persoonlijk iets hipper en jonger dan de Libelle of Margriet (die bladen hebben naar mijn idee toch een wat degelijk imago) en het heeft de creatieve vorm van Flow, met veel testjes, artikelen waar je wat dieper over kan nadenken en leuke tips! Het is een tijdschrift met een stevige “kaft”, net zoals de Flow wat ik heel prettig en net wat luxer vind. De tijdschriften blijven op deze manier beter rechtop staan in een magazinerek of tijdschriftenbak.

Inhoud:
Het is niet alleen maar Halleluja, prijs de Heer wat er in het tijdschrift staat. Ik zou dit tijdschrift ook kunnen uitlenen aan vriendinnen die geen gelovige achtergrond hebben. Natuurlijk wordt er wel aandacht gegeven aan het christelijk geloof, maar dat is ook wat dit tijdschrift uniek maakt in mijn ogen. Er worden bijvoorbeeld christelijke events, boeken, films, cd’s en dvd’s onder de aandacht gebracht. Hierdoor leer ik ook weer nieuwe auteurs kennen die minder bekend zijn maar wel heel goed!

Doordat ikzelf christelijk ben vind ik het heel fijn om een stukje herkenning of juist een eye-opener te krijgen, door te zien hoe anderen tegen bepaalde dingen aankijken en hoe het geloof een plekje in hun leven inneemt. Maar ik denk als niet-gelovige dat je ook dezelfde mening of conclusies kunt hebben of je ook kan herkennen in de verhalen, columns en artikelen. En er zullen waarschijnlijk ook wel artikelen tussen zitten waar je, je misschien niet helemaal mee kan identificeren, dat heb ik zelf ook wel eens, maar vind dit niet erg.

Elk nummer heeft zijn eigen thema. Het huidige nummer heeft als thema: vriendinnen! Vorige thema’s waren: Naar buiten!, Lang zullen we leven!, In balans?, Welkom thuis!, Goed gezond!, Geloof, hoop & liefde, Ben ik in beeld?, B(l)oeiend leven, Op de werkvloer, Luisteren.

Thema vriendinnen:

Een vriendin waarmee je alles kunt delen, waarbij je volledig jezelf kunt zijn en die er altijd voor je is, wie wil dat nou niet? In de nieuwe Eva, die als thema ‘Vriendinnen’ heeft, vertellen vrouwen over hun bijzondere vriendschap. Maar ook komen in het dubbeldikke zomernummer vrouwen aan bod die geen vriendinnen hebben.

 • Een waardevolle vriendschap moet je koesteren, zeker als hij al jaren standhoudt. Maar tijd is schaars, weet journalist Mariëtte Woudenberg. Voor Eva Spiegelt gaat ze aan de hand van opdrachten, gemaakt door therapeut Carianne Ros, haar vriendschap met vriendin Gerdien verdiepen. “Mooi om bewust voor elkaars zwakke punten te bidden.”
 • Vriendschappen kunnen je erg blij maken. Tegelijkertijd kun je ook gekwetst worden als je je openstelt voor anderen. Joyce en Rini vertellen in Eva & Relatie waarom ze geen vriendinnen hebben. “Ik hoorde er nooit helemaal bij.”
 • Wil je eropuit met een vriendin, maar heb je weleens zin om iets anders te doen dan winkelen in het winkelcentrum om de hoek of lunchen bij jullie vaste stek? Lees dan over originele uitjes in Eva & Relatie. Boetseer bijvoorbeeld elkaars hoofd of stap in een tuktuk.
 • Ze hebben slechts 140 tekens tot hun beschikking, maar dat is geen belemmering voor hun vriendschap. Vier vriendinnen vertellen over hun online relatie. “We praten over kleren en kinderen, maar ook over onszelf en de relaties met de mensen om ons heen. Eigenlijk niet anders dan in het echt.”

Verder in dit nummer:

 • Ontmoet God en elkaar tijdens Eva’s Vriendinnenweekend en raak geïnspireerd door het thema Verrassende Vrijheid
 • Coach Agnes Huizenga behandelt aan de hand van de Bijbel vriendschappen
 • Tinekes man ging vreemd met haar vriendin
 • Selfies van Eva lezers met hun vriendin(nen)
 • Maak nieuwe vriendinnen tijdens Eva’s OpenHuis
 • Hoe help je vriendschappen (niet) om zeep?
 • Maak zelf decoraties voor op tafel
 • Welk type vriendin ben jij?

Social media

Uiteraard heeft Eva Magazine ook sociaal media! Op de website van Eva kan je heel veel leuke informatie, testjes en opdrachten vinden. Bijvoorbeeld verdiep je vriendschap in 3 weken! Dit wil ik zeker met een vriendin gaan doen! Verder heeft Eva ook een leuke facebookpagina en twitter

Gifts!

Regelmatig zit er bij het magazine een leuk kleinigheidje toegevoegd.

Deze leuke kaarten kreeg ik bij laatste editie met als thema: vriendinnen. Ik vind het erg leuk om een vriendin te verassen met een kaartje!

Deze kalender kreeg ik bij het najaarsnummer in 2013. Ik ben er heel blij mee, want ik vind een papieren kalender in de keuken erg handig. Zo kan ik alle afspraken voor de komende week in één oogopslag zien. In de kalender staan ook leuke quotes en Bijbelteksten. Op deze pagina staat bijvoorbeeld:

Maar beter is één hand gevuld met rust dan beide vuisten vol gezwoeg en nagjagen van wind, Prediker 4:6

De kalender heeft lekker veel schrijfruimte en het papier is makkelijk schrijfbaar (niet glad). Het enige nadeel vind ik dat er geen oogje aan zit waar je hem aan kan ophangen. Ik heb er daarom zelf een stuk touw doorheen gehaald waar ik hem aan ophang.

Onlangs ontving ik een gratis Visie van de EO. Visie is het radio- en tv-magazine van de Evangelische Omroep. De tv- en radiogids zijn een belangrijke basis voor het blad, aangevuld met kijk- en filmtips, achtergronden bij programma’s en lees- en luistertips. Ik kijk momenteel niet zoveel tv (behalve wat WK-wedstrijden natuurlijk ;-) en heb de gids eigenlijk niet gebruikt. Het zag er wel erg overzichtelijk uit overigens! Ik ben de Visie al wel gewend van uit mijn ouderlijk huis. Mijn ouders zijn er jarenlang lid van geweest. | De 40 days to easter kalender kreeg ik in het voorjaarsblad van Eva. Ik heb hier ook een artikel over geschreven.

Deze schattige shopper heb ik voor mijn verjaardag gekregen en hoefde slecht € 1,50 te betalen voor de verzendkosten. Op de tas staat: “Collect moment not things” en “Enjoy every moment”. Ik vind de tas heel hip en vrolijk eruitzien! Ontworpen door Studio Vrolijk! Zijn zijn onder meer ook de ontwerpers van de agenda’s (klik, klik en klik) die ik ieder jaar koop!

Verkrijgbaarheid

Ben je benieuwd geworden naar dit maandblad? Ze zijn verkrijgbaar in deze winkels! De losprijs is € 4,50 en daarvoor heb je 75 pagina’s leesplezier! Het blad verschijnt 10x per jaar (januari, februari, maart, april, mei, juni, augustus, september, oktober en december). Je kunt natuurlijk ook een gratis proefnummer aanvragen. Je zit nergens aan vast.

Welk magazine vind jij erg leuk en waarom?

2 reacties

 1. Heerlijk tijdschrift! Ik heb ook een gratis proefnummer gehad, en mijn moeder had vroeger een abonnement. Wegens tijd- en geldgebrek heb ik zelf geen abonnement afgesloten, vind het zonde als het ongelezen op een stapel komt te liggen tot ik eens tijd heb. Maar misschien in de toekomst.

  Jenn heeft onlangs geplaatst…Polsbandje gescoord! + ‘Unboxing’ 4Daagse goodiebag

 2. Wat een fijn tijdschrift lijkt mij Eva. Ik heb geen christelijke achtergrond, maar zoals je het beschrijft kan ik het dus ook gewoon lezen. Alleen heb ik nu al twee abonnementen, een derde wordt teveel. Leuk blad! En een leuke shopper ook!
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Een weekend helemaal niets!