Laatste gedachtenspinsels over Boer Zoekt Vrouw

Wat was ik vorige week verrast door de keuzes van de boeren  en wat zat ik er naast bij boer Jan en boer Geert; en ik denk niet dat ik de enige was! Nadat we vorige week zondag alweer de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw (BZV)van dit seizoen hebben gezien was ik toch een beetje verrast dat boer Tom en Rimke samen naar de reünie kwamen en boer Geert nog steeds met Hetty samen is! Vandaag wil ik mijn laatste gedachtenspinsels hierover delen. Hierbij blik ik ook gelijk terug op de aflevering van De Wereld Draait Door (DWDD) van maandag 23 maart jl., om deze aflevering te bekijken, klik hier.

Boer Tom:

Boer Tom zegt tijdens de laatste aflevering van BZV dat hij nog steeds erg twijfelt aan zijn relatie met Rimke en dat hij niet tot over zijn oren verliefd is. Beide lijken nog al gereserveerd naar elkaar. Ze hopen dat de liefde tussen hun nog opbloeit, maar in DWDD zat Tom er zonder Rimke. Jammer dat het zo gelopen is! Een boer die zoveel brieven heeft gekregen (volgens mij ruim 1800!) heeft daar tussen helaas niet zijn vrouw gevonden. Ontzettend jammer, want je zou zeggen met zoveel keus zit er vast wel een leuke meid voor hem tussen. Marc-Marie van Huijbregts zegt ook:”Als we van iemand hadden verwacht dat het goed zou gaan dan was het wel bij Tom.”

Anderzijds, als je wat ouder bent, ben je ook een stuk kritischer naar een partner en ga je er misschien niet zo onbevangen in dan wanneer je 20 bent. Want op zijn leeftijd wordt het gelijk wat serieuzer. Je gaat nadenken over samenwonen, kinderen krijgen, toekomst plannen maken. En dan wil je natuurlijk heel erg zeker van je zaak zijn. Dus ik snap enerzijds de gereserveerde houding wel van Tom, maar het heeft voor hem helaas niet goed uitgepakt.

Boer Jan:

Boer Jan koos voor Rianne terwijl hij een vonk met Marieke voelde. Ik denk dat half Nederland dat niet begreep ;-) . Ook hier stelde Marc-Marie de vraag waar ik zo nieuwsgierig naar was:”Hoe zit dat nou precies?” Jan legde uit dat Marieke zich op de uitkijktoren heel kwetsbaar opstelde en zichzelf meer durfde te laten zien. Jan vond dat mooi en gaf haar een knuffel en dat liet hem niet koud. Er was toen wel ‘een vonk’. Maar.. (voegt Jan eraan toe) “met Rianne op het strand voelde hij al veel meer, dat gevoel ging al veel verder.” “Rianne praatte vrij uit en ze zaten op dezelfde golflengte.” Deze uitleg verhelderd de boel wel voor de kijker :) . Maar eigenlijk was deze uitleg niet meer nodig want op de citytrip was het wel heel erg duidelijk dat Rianne en Jan een heel verliefd stelletje zijn. De babynamen vlogen ons als kijker al om de oren en bij DWDD werd er ook gevraagd of ze misschien al in verwachting is, waarop stellig werd geantwoord:”Nee, er moet eerst getrouwd worden!” We horen hier binnenkort vast wel meer over!

Boerin Bertie:

Bij Bertie klopte mijn voorgevoel wel :) . Al heb ik heel lang gehoopt dat ze voor Katherine zou kiezen omdat ze zo lief voor haar was en meer een gevoelsmens is. Ik dacht dat Katherine misschien een mooie aanvulling op haar zou zijn. Maar toch merkte je wel in de laatste aflevering dat Bertie meer naar Esther toe trok en dat gevoel was ook sterk wederzijds! Wat fijn dat deze vrouwen elkaar gevonden hebben in dit programma. En wat mooi ook dat Bertie zegt dat ze zo blij is met Esther omdat zij door haar, in haar waarde gelaten wordt. Het maakt Esther niet uit als Bertie rondloopt in een fluoriserende jas en blubberlaarzen. Esther wíl ook niet dat Bertie zich ineens anders of beter voordoet! “Het is de bedoeling, dat je elkaar beter leert kennen, belangrijk is dat je jezelf bent en dat je laat ziet wie je bent.” Esther neemt Bertie zoals ze is en wil haar niet veranderen. En dat is erg mooi. Ze laten elkaar in hun waarde en dat lijkt me een hele gezonde basis in een relatie.

Boer Geert:

Ja, dat boer Geert voor Hetty zou kiezen, dat zag ik niet aankomen. Ik dacht echt dat hij als een blok voor Ada zou vallen. In mijn ogen liep Hetty er als vijfde wiel aan de wagen erbij, maar wat was ik verrast toen hij uiteindelijk zei:”Hetty! Kom in mijn armen!!” Ik dacht ga je haar nu troosten of verklaar je haar de liefde? Toen bleek dat hij haar de liefde verklaarde, viel mijn mond open. Ada nam haar verlies sportief op, maar toch vond ik het jammer voor haar. Vooral toen Geert bij Hetty thuis kwam en ineens twijfelde of hij wel de juiste keuze had gemaakt. Hij zag namelijk het picture perfect huis van Hetty en dat schrok hem misschien wel af.

In DWDD vertelt Geert over de gevolgen van de vele kritiek en het gepraat over hem. Hij was afgeschilderd als “Geile Geert”. En ik moet zeggen dat ik de kritiek over hem erg overtrokken vond. Tuurlijk, ik zat ook wel eens met opgetrokken wenkbrauwen naar BZV te kijken, maar vind niet dat je iemand hoeft af te kraken. Laat mensen in hun waarde! Gelukkig was het niet alleen maar kommer en kwel, Geert heeft ook veel lieve en leuke reacties gekregen. Kaarten, bloemen, mensen die met hem op de foto willen, etc. Goed dat even terzijde. Hetty geeft aan dat haar huis te koop staat dus dat is wel een serieuze stap die ze maken! Ik hoop dat ze samen gelukkig mogen worden want Hetty zei in de laatste aflevering van BZV dat ze Geert wel héél erg druk vond en dat het té eraf moest. Ik ben heel benieuwd of ze elkaar kunnen nemen zoals ze zijn, want een mens veranderen moet je in mijn ogen niet willen. Je kunt elkaar natuurlijk wel aanvullen.

Boer Theo:

Ik denk dat Nancy, Theo best heel graag beter wil leren kennen, maar hij zet zich er, volgens haar, niet voor de volle 100% in. Theo zou wat meer interesse en aandacht moeten schenken aan Nancy, alleen dit zit niet zo bij hem in het systeem, zo gaf hij zelf aan. Nancy neemt daar geen genoegen mee met als resultaat dat de relatie voorlopig vriendschappelijk is en geen liefdesrelatie. Dit vind ik zo jammer, want ik zie duidelijk dat die twee samen wel schik met elkaar hebben. En eigenlijk willen ze allebei ook wel, maar de verwachtingen liggen niet op één lijn. Marc-Marie zegt in DWDD dat Nancy, Theo misschien meer moet nemen zoals hij is. “Een timer zetten om op tijd een smsje of lief berichtje te sturen werkt ook maar tijdelijk”. Marc-Marie vraagt eigenlijk een beetje begrip aan Nancy ten aanzien van Theo, maar Nancy zegt dat ze dit al wel geprobeerd heeft, maar dat het niet werkt voor haar. Vervolgens zegt Marc-Marie dat er best veel aan Theo is getrokken, want hij moest van de logees meer vragen stellen. Marc-Marie zegt dat het ook wel een beetje zielig was want:” Je zag gewoon dat Theo vanuit zijn tenen een vraag probeerde te stellen; en niet eens per se omdat hij nieuwsgierig was naar het antwoord, maar dan had hij tenminste weer een vraag gesteld.”

Ik denk dat Theo gewoon graag een luisteraar is, iemand die op een verjaardag naar de gesprekken luistert en er om lacht. En nu wordt er van hem verwacht dat hij ineens een enthousiaste prater wordt. Maar dat zit niet in die man. Misschien moet Theo gewoon een leuke gezellige kletstante als vrouw hebben. Dan hoeft hij alleen maar ‘ja’ te zeggen en te lachen.. de rest doet zij wel ;-) . Goed, ik denk niet dat deze relatie zich verder zal ontwikkelen dan een vriendschap, hoe graag ik ook voor Theo zou willen dat hij een vrouw vindt. Want de verwachtingen liggen anders en hij kan misschien niet bieden wat zij nodig heeft. Ik ben heel benieuwd. Hopelijk worden we nog op de hoogte gehouden als Theo uiteindelijk wel een vrouw op de boerderij heeft.

Yvon Jaspers:

Tenslotte mijn complimenten voor Yvon Jaspers die ook dit seizoen de juiste vragen stelt, een luisterend oor biedt, met respect omgaat met de boeren en ze ondersteunt en bijstaat als ze de wind van voren krijgen vanuit de media. Ze is er echt voor de boeren, tenminste die indruk krijg ik heel sterk van haar. Yvon heeft ook genoeg comentaar en kritiek gehad in de vorige seizoenen wat betreft haar meisjesachtige en tuttige kleding, maar daar heb ik dit jaar eigenlijk niets over gehoord. Ik vind dat ze het ontzettend leuk doet en ben benieuwd naar de updates van de boeren en kijk uit naar seizoen 9! En die komt er vast wel, want ze trekt toch maar weer miljoenen kijkers!

Vind jij het jammer dat Boer Zoekt Vrouw afgelopen is?

6 reacties

  1. Ik heb de laatste aflevering volgens mij nog tegoed, maar je terugblik toch alvast maar gelezen :) Ik vond het niet echt een spetterend seizoen, alles verliep een beetje stroef… Misschien ook wel omdat de media er steeds meer op zit ofzo. Ik ben wel blij voor Esther en Bertie, al vind ik het een vrij onverwacht stel, maar je ziet toch wel dat het ‘klopt’. Jan en Rianne vind ik ook heeeel lief samen, ik hoop dat die het gewoon gaan halen! Ik stond er wel van te kijken dat het niet werkte tussen Tom en Rimke, dat zag er in de afleveringen toch anders uit haha. Geert vond ik op die city trip al een beetje vreemd doen, dus daar heb ik ook zo m’n twijfels bij, en Theo – tja… Ik gun ‘m wel een leuke vrouw maar ik denk dat hij gewoon een lastig karakter heeft om te matchen ofzo. Al past op ieder potje een dekseltje, maar ik zou ook liever een man hebben die wel gewoon uit zichzelf vragen stelt en interesse toont; dus hij is misschien wel een heel leuke man, maar minder geschikt als partner, ofzo. Ik vond je blogjes erover in elk geval leuk!
    Hester heeft onlangs geplaatst…One-year-ago me

  2. Ik zat net een filmpje terug te kijken van de BzV afterparty, met een hakkende Bertie, superleuk! Ik vind het jammer. Wat ik heel graag had willen zien is de zoektocht naar de liefde van Janko. Gelukkig kan dat nog online :)
    Cindy heeft onlangs geplaatst…Shoplog National Glamour Day

  3. Leuk geschreven! Ik heb de serie zelf niet gevolgd maar heb wel af en toe via youtube enzo wat dingen gezien, hahaha. Volgend jaar ga ik denk ik wel de serie volgen!
    Marleen heeft onlangs geplaatst…TagTuesday: 4 things