Programma’s die ik momenteel kijk

Soms heb je van die periodes waarin er niets leuks is op tv en ik liever een boek lees. En alhoewel ik lezen ook heel leuk vind, kijk ik liever televisie. Momenteel zijn er drie programma’s die ik graag volg en dat zijn: Heel Holland Bakt, Hollands Next Topmodel en Expeditie Robinson.

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt vind ik een leuk feelgood televisieprogramma waarin tien kandidaten zich acht weken lang inzetten om de lekkerste en mooiste baksels te maken. In de spannende finale tussen de drie laatst overgebleven bakkers wordt bekend gemaakt wie zich uiteindelijk ‘Beste thuisbakker van Nederland’ mag noemen! Dit seizoen van Heel Holland Bakt gaan Martine, Joris, Farida, Aat (mijn potentiële winnaar), Michiel, Maartje, Jaap, Fina, Sarena en Filiz de strijd met elkaar aan. Ik vind het een lekker kneuterig programma (natuurlijk van omroep Max), de muziek vind ik prachtig en met de lieve en grappige presentatrice Martine Bijl, (hopelijk is ze weer wat hersteld van het infarct wat ze onlangs kreeg), is het een fijn programma om naar te kijken. Ik vind het leuk om de verschillende werkwijzes te zien in de keuken, de één is juist heel ontspannen en de ander is wat gestrest. Ook vind ik het mooi om te zien hoe de verschillende kandidaten omgaan met tegenslagen. De één lacht erom, een ander pinkt een traantje weg en weer een ander haalt non-chalant de schouders op.

Iedere aflevering heeft een eigen thema waarin de kandidaten drie opdrachten uitvoeren:

 1. Signatuuropdracht. Bij deze opdracht moeten de kandidaten een klassiek recept bakken, maar ze moeten hier hun eigen wending aan geven.
 2. Technische opdracht. Hierbij krijgen de kandidaten een lijst met ingrediënten van een bepaald recept en moeten ze zien uit te vinden hoe het product dient te worden bereid. Deze opdracht wordt door de jury blind gejureerd.
 3. Spektakelstuk. Bij deze opdracht maken de kandidaten een ingewikkelder product, waaraan ze eveneens een eigen draai moeten geven.

In de afgelopen afleveringen zijn er al super lekkere dingen voorbijgekomen zoals: vlaaien, kokoskransen, hazelnootschuimtaarten en karameltaarten. Het is een programma om je vingers bij af te likken zo lekker om naar te kijken. Je krijgt er wel trek van.

 • Zondagavond om 20:20 uur op NPO1

Holland’s Next Topmodel

Holland’s Next Top Model is een realityprogramma waarin een aantal meisjes met elkaar de competitie aan gaat voor de titel Holland’s Next Top Model en de kans op een carrière als fotomodel. Anouk Smulders presenteert het programma en vormt ook dit jaar de vaste jury samen met May-Britt Mobach en Dirk Kikstra. Dit vind ik een lekker luchtig programma om naar te kijken. Wat ik zo leuk vind aan dit programma is hoe ze met de juiste make-up, kleding en prachtige sets, geweldige foto’s weten te maken op een originele manier! Daarnaast wordt er naast het uiterlijk ook gewerkt aan het innerlijk en krijgen ze de nodige tips en trucs van Fred van Leer! De modellen die dit jaar meedoen vind ik niet bijzonder knap. Ze voldoen aan bepaalde afmetingen en hebben vaak een vrij symmetrisch gezicht en zijn natuurlijk fotogeniek, maar er zit er dit jaar niet iemand tussen waarvan ik denk wauw wat een mooi model (a la Gisele Bündchen)! Naast hun uiterlijk leer je de meiden ook wat beter kennen en het is soms net een soap waar je naar kijkt. Het nodige geroddel of gekibbel vind ik wel minder leuk aan het programma en je merkt ook duidelijk het leeftijdsverschil/ levenservaring tussen de meiden. Door het kijken vorm je toch wel een mening over de kandidaten terwijl dat natuurlijk heel subjectief is maar toch.

Jackie maakt naar mijn idee de meeste kans om model te worden en deze wedstrijd te winnen. Maar Loiza heeft wat mij betreft de grootste gunfactor. Haar verhaal vind ik heel bijzonder omdat ze transgender is. Ze komt heel puur en krachtig op me over. Ik ga hard voor haar duimen :) . Laurie vind ik een mooie meid om te zien. Na Loiza gun ik haar de titel voor Holland next Top Model! We zullen zien :) .

 • Maandagavond om 20:30 uur op RTL 5

Expeditie Robinson 2015

Expeditie Robinson 2015 (alweer het zestiende seizoen) is een televisieprogramma waarin deelnemers moeten overleven op een onbewoond eiland en tegen elkaar strijden voor de overwinning. Het programma wordt gepresenteerd door Dennis Weening en Nicolette Kluijver.

Er doen dit seizoen alleen maar bekende Nederlanders mee. Er zijn 17 deelnemers: Ronnie Flex, Sharon Doorson, Tim Douwsma, Marian Mudder, Teske de Schepper, Oscar Aerts, Sander Janson, Amara Onwuka, Kim Lammers, Wietze de Jager, Klaas van der Eerden, Danny Ghosen, Sandra van Nieuwland, Jaap Jongbloed, Anna Speller, Kees van der Spek en Elle Bandita. Kees van der Spek moest als eerste het spel verlaten, na hem volgde Wietze de Jager en Teske de Schepper.

Dit programma keek ik eigenlijk voornamelijk vanwege Teske de Schepper. Hoe tof is het dat een blogger mee doet aan zo’n bekend programma! Jammer genoeg is ze er inmiddels uit gestemd en daardoor is mijn interesse voor dit programma ook afgenomen.

Blogger Teske de Schepper werd door een enorme meerderheid van de kandidaten naar huis gestuurd. Als een enorme verrassing kwam het niet voor Teske, die al snel doorhad dat ze behoorlijk buiten de groep viel en dus grote kans liep om op het eerste vliegtuig terug naar Nederland gezet te worden.

Toch is ze hevig teleurgesteld door de nederlaag. “Ik vind het superjammer, want het was een grote droom van mij, maar ik denk dat ik er toch niet zo voor gemaakt ben. Ik heb me wel een beetje verloren gevoeld, maar daar kan ik wel veel van leren”, besluit Teske. Bron.

Ondanks de verschillende spellen die ze moeten doen; en de manier waarop men met elkaar omgaat in de groep (in niet altijd even fijne omstandigheden) vind ik dit programma niet super interessant om te kijken. Ik ga er niet meer speciaal voor zitten, wat ik wel zou doen als Teske er nog in zat. Voor nu gun ik de Marian Mudder de overwinning omdat ik een groot liefhebber was van Baantjer waarin zij mee speelde en omdat ze zo sympathiek op me overkomt. Ik kwam er onlangs ook achter dat zij boeken schrijft en hier ben ik eigenlijk ook wel heel benieuwd na! Op donderdagavond dus maar lekker een boek lezen ;-) .

 • Donderdagavond om 20:30 uur op RTL5

Welk programma kijk jij graag?

6 reacties

 1. Leuk, Expeditie Robinson kijk ik voor het eerst, en het valt me een beetje tegen, ik had verwacht dat het veel meer op overleven gericht zou zijn… HNTM volg ik ook, heerlijk al dat drama. Loiza was al mijn favoriet vanaf de eerste aflevering, en ik heb alleen maar meer respect voor haar gekregen. Jackie is ook een van mijn favorieten, maar ik verwacht eigenlijk juist niet dat ze gaat winnen. Mijn derde favoriet was Amy, maar die is er helaas uit. Laurie vind ik ook leuk.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Inspirerend geluk: 10 woorden, 10 foto’s

 2. HHB en HNTM kijk ik ook graag, oh en I Can You Make You A Supermodel af en toe (dat komt na HNTM op maandagavond, zelfde zender). Als er echt een leuk programma is dan vind ik tv-kijken heerlijk, maar ik heb in de afgelopen tijd nog maar heel weinig avonden op de bank voor de tv gespendeerd eigenlijk. Ik heb gisteren wel de aflevering waarin Teske eruit werd gestemd gezien, maar ik vind dat hele programma eigenlijk maar niets. Eigenlijk wel handig dus dat ze eruit is, dan voel ik me niet meer ‘verplicht’ om het te kijken, haha.
  Hester heeft onlangs geplaatst…Improve your evening

  1. Ja dat programma heb ik ook weleens gezien. Ook leuk maar net iets minder boeiend dan HNTM. Ik ben zelf niet zo’n ER fan en deze groep vind ik ook minder leuk. Ik ben dus ook gestopt met kijken sinds Teske eruit is.

 3. Ha, ik heb hier nét van de week ook een artikel over geschreven – maar met andere programma’s dan. Expeditie Robinson kijk ik dit jaar voor het eerst, inderdaad ook omdat Teske erin zat. Ik vind de spellen wel heel erg leuk om te zien, maar het gepraat en de tactiek tussendoor heb ik ook niet zoveel mee. Jammer dat Teske er al uit is ja.
  HNTM kijk ik stiekem ook best graag haha, lekker hersenloos televisie kijken vind ik dat. Ik vind het programma dat erna komt, ‘I can make you a supermodel’, met Paul Fisher ook heel tof haha. Wat HNTM betreft vind ik van dit seizoen de meiden ook niet heel erg mooi trouwens. Laurie vind ik wel erg lief en mooi. Ik wist niet dat Loiza transgender is! Tof!
  Linda heeft onlangs geplaatst…Dankbaarheidslijstje week 39.