Liefdesperikelen | Boer zoekt vrouw!

Elke maandag is het weer het gesprek van de dag bij de koffie. Wat vonden we van Boer zoekt vrouw? Tot op heden heb ik me aardig kunnen in houden maar nu kan ik het niet meer voor me houden en moet ik even mijn boer zoekt vrouw liefdesperikelen uiten of het gebrek er aan ;)! En neem het allemaal maar met een korreltje zout hoor ;). Dit is gewoon hoe ik er tegen aan kijk, geen harde waarheid of feiten want ja ik zie ook maar wat ik zie ;). Nou hier komt het!

Dit jaar doen er 5 boeren mee: David, Herman, Marc, Olke en Riks.

Boer David  |  27 jaar  | Roemenië  |  Varkenshouderij (in oprichting)

Over deze boer is al veel geschreven. Hij vind alles tof, geweldig en súper leuk. Ook de twee vrouwen die nog over gebleven zijn vind hij allebei érg leuk en volgens mij zou hij ze het liefst allebei houden want kiezen vind hij erg moeilijk. Hij is ook de enige boer die tot op heden nog niet gekozen heeft uit de twee overgebleven dames: Mara en Susanne. Mara is een jonge meid die nog studeert en van shoppen, stappen en hygiëne houdt…. dit klinkt al niet echt als iemand die in het plaatje past van het boerenleven. Wel lijkt ze hem heel erg leuk te vinden. David zei dat Mara op zijn moeder leek. En mannen zoeken misschien iemand die een beetje is zoals hun moeder? Verzorgend en lief? Dan Susanne die zichzelf als een reislustigtypje beschrijft, een eigen bedrijfje wil beginnen en niet zoveel heeft met varkens. Als ik dit al zo hoor dan vraag ik me af wat ze in vredesnaam te zoeken heeft op zo’n varkenshouderij? Het is ook nog een bedrijf in wording dus ze krijgen er ook niet zoveel van mee als ik dat zo inschat. Verder gebeurt er vrij weinig op die boerderij. Alleen steeds de ongemakkelijke gesprekken waarin boer David iedere keer tegen de meiden zegt dat hij ze allebei leuk vind en niet kan kiezen. Tja wat koop je daar voor? Wat moet je daar op zeggen? Niets. David lijkt steeds te willen peilen hoe de dames over hem denken, terwijl hij het antwoord al weet. De keuze is aan David, maar hij kan moeilijk kiezen en ik denk dat dit komt om dat er eigenlijk geen geschikte dame tussen zit als je het mij vraagt. Ik ben benieuwd wie hij zal kiezen ik denk toch dat hij kiest voor Mara. De vrouw die op zijn moeder lijkt.

Boer Herman  |  25 jaar  |  Frankrijk  |  Melkveebedrijf

Boer Herman had vorige week al gekozen voor Fleur! Fleur met schattige oortjes en hertenbeentjes… hoorde ik iemand zeggen. Lieve omschrijving van deze meid die zichtbaar heel gelukkig is met Herman. En Herman is ook heel gek met haar! Hoe naar ook maar we zijn Anna alweer bijna vergeten. Niets ten nadele voor haar maar het is gewoon duidelijk dat Herman voor Fleur kiest en dat ze het samen heel fijn hebben. Hopelijk vind Anna ook gauw de liefde van haar leven. Maar Herman en Fleur is Boer zoekt vrouw zoals je het graag ziet. Twee mensen waar de liefde er vanaf spat en die het samen súper ;) leuk hebben. Misschien heel saaie tv, maar ook zo mooi dat twee mensen niets meer nodig lijken te hebben dan elkaar. Herman die een fotomodel wegstuurt, soms heel direct is met een uitgesproken mening maar tegelijkertijd ook heel lief kan zijn, graag hand en hand loopt en waar de hormonen door zijn lijf gieren. Hij is zelfs een beetje klef zoals hij het zelf zegt. En hoe kan het ook anders om de liefde te ervaren in het mooie Frankrijk met mooie kastelen en tuinen, dan kan het natuurlijk ook bijna niet mis gaan. Ik zie op heel korte termijn wel een huisje, boompje en beestje met Herman en Fleur. Moet goedkomen! Veel geluk!

Boer Marc  |  37 jaar  |  Zambia  |  Viskwekerij

Boer Marc, de knappe boer met 1000+ brieven, de boer die binnensmonds mompelt, eigenzinnige humor heeft, die leuke boer heeft inmiddels ook gekozen! Hij koos (hoe kan het ook anders) voor Annekim! De dierenarts die al meerdere jaren in het buitenland woont. De dame die haar rug graag liet insmeren door boer Marc en die zijn ietwat vage humor vat en die ook erg blij was dat hij voor haar koos! Irene was al een aflevering eerder op eigen initiatief vertrokken en daar baalde Marc wel erg van. Heel even dacht ik:”Daar gaat zijn vrouwtje”, maar bij nader inzien denk ik dat Irene te lief voor hem is en hij wel een wat pittigere vrouw naast hem kan gebruiken. Annekim past goed bij hem schat ik zo in. Ze hebben duidelijk schik samen en ik vroeg me eerlijk gezegd al af wat Anke daar nog deed. Anke dacht daar heel anders over die zag zich daar al wonen en zat er duidelijk helemaal naast. In plaats van dat de puzzelstukjes op zijn plaats vielen kon ze maar moeilijk haar verlies accepteren en ging nog verhaal halen bij de boer. Ik denk dan meid, incasseer je verlies, houd de eer aan jezelf. Ik gun Anke een man die 100% voor haar gaat en haar gelukkig maakt. Want ik heb het idee dat ze vaker is teleurgesteld in de liefde en dat ze iets te graag wil. Dan ga je aan jezelf voorbij en dan schik je, je teveel naar iemand. Dat zie ik wel vaker terug bij Boer zoekt vrouw. De vrouw die té graag wil, die valt af.

Boer Olke  |  52 jaar  |  Texas  |  Melkveebedrijf

Boer Olke de grote vriendelijke reus met zijn trage bewegingen en grote omhelzingen. De knuffelboer, hij hoefde niet te kiezen want Alberdien is hem gesmeerd. Ze gaf als reden op dat ze het zo zielig vond voor de lieve kalfjes die naar de slacht gaan. Ze kon toch niet zo goed leven met het harde werkelijkheid daar. Ik denk eerlijk gezegd dat dit niet de hoofdreden is. Ik denk dat het leven in Texas haar misschien toch benauwde, dat het haar te heet onder de voeten werd. Zeker toen boer Olke aangaf dat hij graag wilde dat de dame van zijn keuze niet te lang moest wachten om voorgoed naar zijn boerderij in Texas te komen. Ook hier geldt weer dat als iemand te snel gaat (in dit geval boer Olke) en te hard van stapel loopt, het de ander afschrikt. Zeker als die ander nog zijn of haar twijfels heeft. Eerst gaf Sandra aan dat het haar geen probleem leek om zo snel mogelijk die kant op te komen. Maar toen Alberdien vrijwillig en opgelucht de boerderij ontvluchtte en Sandra over bleef, kreeg ik de indruk dat Sandra toch nog even terug wilde komen op het feit dat ze zo snel mogelijk die kant op wilde. Ik vond dat ze wat terugkrabbelde. Juist toen Olke dacht:”Nu heb ik beet”, ontglipt ook dit vrouwtje aan hem. Ik denk dat ze samen een leuke citytrip hebben (kan ook niet anders met de goedlachse Sandra), maar dat ze vervolgens hem bedankt voor de leuke tijd en weer terug naar Nederland gaat. Hier spat de liefde niet van af.

Boer Riks  |  40 jaar  |  Canada  |  Melkveehouderij + vleeskoeien

Dan tenslotte boer Riks. Hij is lomp en niet tactisch maar wel een schat van een man. Hij is heel direct en zoals hij zelf zegt:”Ik ben heel realistisch”. Ook boer Riks hoeft de keuze niet te maken want Eline pakt de tassen. Ze realiseerde zich dat het leven met een zeer gelovige man niet passend voor haar is. Toch verbaast het me dat ze eerst moet afreizen naar Canada om dit te ondervinden. Net als Alberdien die het maar zielig vind dat de koeien van Olke naar de slacht gaan. Ook hier vraag ik me af of dit echt de hoofdreden is of dat ze dit wel een mooie reden vond om zich achter te verstoppen. Want ik denk dat er ook wel had kunnen volstaan met:”Sorry de klik is er niet”, want die zag ik in elk geval niet tussen Riks en Eline.

Maar ook de liefde tussen Riks en de overgebleven Marit spat er niet vanaf. Marit vind Riks wel heel erg leuk en is volgens mij ook wel blij dat Eline nu weg is. Je zou zeggen dat Riks dan een gat in de lucht springt en dat het raak is, maar dan zegt Riks vrij lompe dingen. Hij flapt er alles uit zoals:”Nu nog even verliefd worden”, en “Ik lig nog niet wakker van Marit”. Terwijl ze voor hem zit!!! HALLO!! Dat doe je niet lieve Riks! Gelukkig grijpt Yvon in!!! Dankjewel Yvon, jij zegt wat iedereen denkt! Wees eens lief voor die meid die voor jou naar de andere kant van de oceaan vliegt en knijp in je handjes dat iemand ondanks de kou, de verlaten boerderij en de deprimerende omgeving én je botte opmerkingen niet gillend weg rent. Ik hoop dat hij dit inziet en een mooie tijd met de lieve Marit krijgt, maar ik heb er een hard hoofd in!

Ik ben erg benieuwd hoe het zich verder ontwikkeld!

Kijk jij ook boer zoekt vrouw?

2 reacties

  1. Ik heb het toevallig de laatste keer gezien, maar ik volg het verder niet (daar neem ik toch de tijd niet voor…).

  2. Ik heb de laatste 3 afleveringen gekeken, toch een super fijn programma. Ging goed deze keer, de keuzes werden soms al voor de mannen gemaakt.