Mijn gedachtenspinsels over Boer Zoekt Vrouw!

Ik kan het toch niet laten om te schrijven over Boer zoekt Vrouw :) . Ik heb veel reacties gehoord in mijn omgeving over dat het een saai seizoen is en dat de liefde er nergens van af spat. Alsof het één of ander smeuïg programma is (nou ja, een beetje wel natuurlijk ;-) ) waarin alles perfect en romantisch moet verlopen. En natuurlijk, dat is wel het leukste, maar ik vind Boer zoekt Vrouw juist heel puur op deze manier. Toch vind ik het leuk om mijn mening met jullie te delen over hoe ik tegen de boeren aan kijk en de liefde die er speelt op de boerderijen. Het is dus puur een mening en een gevoel wat ik er bij heb en natuurlijk geen waarheid. Dus neem mijn onderstaande gedachten gewoon met een grote korrel zout ;-) .

Boer Theo:

Dit vind ik het meest interessantste en mooiste Boer-Zoekt-Vrouw-verhaal van dit seizoen. De kwetsbaarheid, eerlijkheid en oprechtheid van Theo vind ik heel bijzonder om te zien. Ik dacht bij de eerste ontmoeting met de speeddates: “Nancy gaat het vast worden”. Volgens mij schreef ze een gedicht naar hem die ze aan hem voor las. En ik zag toen een soort klik of gevoel tussen die twee. En ook tijdens de logeerweek trok hij steeds naar haar toe. De logeerweek is wel een beetje vreemd gelopen. Meestal is het de keuze van de boer wie er naar huis gaat en druipt er een verdrietige kandidaat af. Maar bij Theo gaan ze vrijwillig weg! Hoe vervelend moet dat aanvoelen. Vooral voor Theo. Eerst schrijven de vrouwen op je en vervolgens lopen ze weg. Ik kan me voorstellen dat Theo zich misschien wel zou afvragen of hij zo erg tegenvalt. Yvon vraagt ook aan Nancy:”Wat is er mis?”. Nancy zegt dat de boer Theo steeds op zijn tenen moet lopen en dat “het” er niet in zit. Toen ik dat hoorde dacht ik, dit klinkt niet zo goed. Maar anderzijds denk ik, wat verwacht je dan Nancy? Als het allemaal zo makkelijk ging voor boer Theo dan was hij ook niet alleen. En hoe vreemd is het dat een boer ineens een huis vol heeft met drie vrouwen, waarin je de aandacht eerlijk moet verdelen. Terwijl ik vanaf het begin al zie dat Theo steeds naar Nancy toe trekt. Misschien dat die andere dames dat wel hebben aangevoeld en eieren voor het geld kiezen en dus weggaan. En ook logisch dat Theo even in tranen zit. Zo stel je een logeerweek ook niet voor, het lijkt me best pijnlijk als de dames vrijwillig weg gaan en ook de manier waarop. Het zou voor hem ook wel een rollercoaster van emoties zijn.

Maar ook voor Nancy is het lastig. Je blijft als enige over.. en je wilt eigenlijk dat je dan gekozen wordt in plaats van dat je een left-over bent. Maar wat is eigenlijk het probleem van Nancy? Zij heeft in eerste instantie natuurlijk op hém geschreven. Zij wilde hém graag beter leren kennen. En nu moet hij haar nog zien te overtuigen hoe leuk hij eigenlijk is. Dat is een lastige positie voor Theo.

Wel fijn dat Yvon inspringt in zo’n ‘crisis-situatie’ om als soort van mediator verduidelijking te scheppen tussen de gevoelens, emoties en verwachtingen tussen Theo en Nancy en ze aanspoort er samen nog wat leuks van te maken. Ik ben heel benieuwd hoe dit zich ontwikkeld!

Wat ik wel tof vond is dat Nancy de moeilijke sfeer wat luchtiger probeert te maken door te zeggen:”Wil je een kopje koffie, met muis?” En dat ze zegt:”Wees mijn held vanavond en vang die muis!” Waarop Theo zegt dat hij de muis wel te grazen neemt en:”Misschien jou ook wel! Haha, hier moest ik zo om lachen…heerlijk! Hij lijkt eindelijk de stoute schoenen aan te trekken. Vervolgens zegt Nancy tegen Theo:”Kom eens even hier” en geeft hem een dikke knuffel. Waarop hij een beetje wanhopig zegt: “Ja? en vervolgens er aan toevoegd, sorry ik stink een beetje”. Weg romantisch moment.. Okay, eerlijk zijn is heel fijn, en Theo is eerlijk en hij vraag ook eerlijkheid van zijn vrouw(en), ook als dat betekent dat het niet zo mooi voor Theo zelf uitpakt, maar misschien moet hij nog even oefenen…

Boer Bertie

Bij boerin Bertie en bij boer Jan zie ik dat degenen die het hardste proberen en ook het meest duidelijk laten merken dat ze het wel zien zitten er de minste klik is. Katherine probeert net iets te hard Bertie te veroveren. En logisch ook, want daar is ze immers ook voor gekomen! Maar Bertie laat maar weinig los op de bijna wanhopige pogingen van Katherine. Esther daarentegen is net als Marieke bij boer Jan iets minder obvius. Al moet ik zeggen dat afgelopen zondag Esther tijdens een onschuldig kaasfondue spelletje Bertie wel een vluchtige kus op de mond gaf en heel duidelijk zei dat ze er voor 200% voor gaat, waarop één van de vriendinnen van Bertie heel droog zei: “Ja daarom zit je hier natuurlijk ook.” Esther is er nog niet klaar mee en zegt ook dat Bertie haar dekseltje op haar potje is. Tja, beetje dubbelzinnig in dit geval, maar ze draait er niet om heen. Ook zegt Esther dat ze niet meer zoveel rekening houdt met Katherine, want ze zit hier uiteindelijk voor zichzelf en voor de liefde. The battle is on! Katherine laat zich niet kisten en doet de opmerking van het dekseltje en het potje af, door te zeggen dat ze binnensmonds moest lachen:”En er wel meer potjes zijn waar een dekseltje op past”. Bam! Toch is er niet echt sprake van een heuse strijd omdat Katherine zegt dat ze al genoeg van zich heeft laten zien en Esther pakt nu haar kansen. Misschien dat Katherine een beetje aanvoelt dat ze deze “strijd” dreigt te verliezen van de toch wel heel vrouwelijke Esther. En stiekem zegt Bertie in de keuken tegen haar vriendinnen dat ze iets meer voor Esther voelt. We zullen het volgende week zien of ze haar gevoel achter na gaat..

Boer Tom:

Bron

De, in de volksmond knappe boer, Tom, en de ontwikkelingen op zijn boerderij, spreken mij het minste aan. Er gebeurt zo weinig. Het leeft voor mijn gevoel niet echt. En de gesprekken lopen niet altijd heel gemakkelijk terwijl de ogen boekdelen spreken. Ik ben benieuwd, als Tom zijn definitieve keuze heeft gemaakt, of er echt een vrouw overblijft waar hij het gezellig en romantisch mee heeft. Ook bij boer Tom merk ik dat Leonie heel graag wil en Rimke iets meer op de achtergrond treedt, maar dat Tom juist meer naar Rimke neigt. Leonie zegt ook:”Ik voel dat er wel iets is tussen die twee”. En vaak is je gevoel een wijze raadgever. Ook hier is de jaloezie en onzekerheid merkbaar bij de dames wat zorgt voor soms wat grimmige opmerkingen of pijnlijke stiltes. Wel zegt Tom dat hij voor één meisje al echt wat voelt. Hij beschrijft haar als open, eerlijk, direct en hartelijk. Tja, ik denk wel dat hij het hier over Rimke heeft, maar dat weten we binnenkort!

Boer Geert:

Bron

Bij boer Geert, waar ook al genoeg over gezegd is, zie ik steeds een klik tussen hem en Ada. Eigenlijk ook al vanaf het begin toen ze in haar rode leren jurkje voor hem stond. Hier vind ik de omgang tussen Ada en Hetty het fijnst. Ik voel geen strijd tussen de dames. Ada zei zelf ook al:”Dat is wel het voordeel van onze leeftijd, dat je niet meer zo onzeker bent als hij meer aandacht aan de ander geeft”. Maar ja dat is makkelijk praten voor haar, want Geert trekt ook meer naar haar toe vind ik. Ze verontschuldigd zich bijna als ze even een “klein geluksmomentje” op de stoel bij Geert heeft. En ik zie Ada ook steeds aan het woord dat ze de dag neemt zoals hij komt en dat ze er heel onbevangen instaat. Heel mooi om te zien, hoe deze toch wat oudere vrouw beschrijft hoe zij het Boer-Zoekt-Vrouw-avontuur beleefd. Terwijl Hetty toch een beetje als derde wiel aan de wagen op de boerderij loopt en niet weet wat ze moet zeggen op zijn opmerking over haar goede spuitwerk op de gekookte eitjes.. Geert zegt wel dat hij een beetje meer gevoel heeft voor de een dan de ander. “Een supergevoel”. En misschien heb ik het nog wel mis en word ik volgende week verrast.

Boer Jan:

Bron

Rianne probeert heel duidelijk te laten merken dat ze Jan wel ziet zitten! En als zij dan verteld hoeveel ze van knuffelen houd lekker op de bank. Vraag Jan:”Ben je dan ook een mensen-mens?” Want hier op de boerderij ben je veel alleen. Waarop Marieke gelijk heel tactisch zegt: “Ja, ik houd ook wel veel van alleen zijn, lekker een muziekje op en gaan!” En zo is het weer 1-0 voor Marieke. Dan heeft Jan een momentje alleen met Rianne op het strand en vraagt ze of hij wel eens vaker op het strand komt waarop hij stellig antwoord:”Nooit. Ik heb het helemaal niet zo op het strand” Waarop zei zegt:”Ja, dat zand hé, dat is zo vervelend? Waarop hij vervolgens weer zegt:”Nou daar kan je dan lekker over heen rijden, dus dat vind ik dan wel weer leuk”. Waarop zei weer wat onbegrepen:”Oh ja, ja…” zegt.

Zo wordt het steeds een beetje pijnlijk duidelijk dat Rianne graag wil, maar dat Marieke waarschijnlijk beter bij Jan past. Hij zegt ook over haar:”Marieke is een donders leuke meid, ja heel leuk, serieus en een harde werker! Ik vond het ook heel mooi hoe Jan heel simpel zei hoe hij zich voelde:”Ik heb een klik met Rianne maar voel een vonk met Marieke”. En dat is dus precies waar het om draait als je het mij vraag. En geeft hij eigenlijk dus zelf het antwoord al. Want een klik met iemand hebben dat is in mijn ogen vriendschappelijk, maar een vonk voelen dat gaat verder dan vriendschap. Dus ik verwacht en hoop stiekem dat hij volgende week kiest voor Marieke :) . Hoe sneu dit ook voor Rianne is, want ze vind hem duidelijk erg leuk!

Volg jij ook Boer zoekt vrouw?

8 reacties

 1. Wauw jij zit er echt goed in haha! Ik heb de laatste twee of drie afleveringen nog niet gezien (op zondagavond zit ik eigenlijk bijna nooit voor de tv) maar die ga ik nog wel even kijken, stiekem is het toch altijd wel leuk.
  Hester heeft onlangs geplaatst…25/02/2015: een dagje Luxemburg

  1. Ohw zeker leuk om alsnog terug kijken! Ik zit er ook niet standaard elke zondagavond voor maar kijk dan wel via uitzending gemist naar de afleveringen. Vind het té leuk om te missen :) .

 2. Ik was nieuwsgierig geworden naar je mening over boer zoekt vrouw;) leuk om te lezen!

 3. Ik vind dit zo’n knus programma. Jan is mijn favoriet, al moet ik ook wel lachen om Geert met zijn vrouwen. Hoe onbevangen ze er allebei in staan, heel relaxt in de omgang. Bij boer Theo val ik spontaan in slaap en boerin Bertie, daar krijg ik kriebels van (en jaloezie, maar dat heeft meer met haar huis in Renesse te maken). Ik ben zó benieuwd wie ze gaan kiezen, ik denk: Geert en Ada (alhoewel Hetty ook nog gewoon goed kan), Tom en Rimke, Jan en Marieke, Bertie en Esther en tja.. Theo blijft vrijgezel.
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Cadeautje voor mijzelf: Flow Magazine

 4. Ik vind het een heerlijk programma juist ook vanwege de plaatsvervangende schaamte die je er soms van krijgt. En het lekker op de bank commentaar kunnen geven. De lucky tv filmpjes vind ik iedere week ook zo grappig.
  Nicetobeout heeft onlangs geplaatst…Lazy sunday tag