Mijn top 4 agenda’s voor 2016

De winkels staan al weer vol met de back to school artikelen. En ondanks dat ik niet meer naar school ga, vind ik het super leuk om al die leuke/vrolijke stationary spulletjes in de winkels te zien liggen. Notitieboekjes, agenda’s, washitape etc. Love it. Vroeger verheugde ik me altijd op de laatste week van de zomervakantie. Dan ging ik naar de HEMA en de V&D Schoolcampus en sloeg daar mijn spulletjes in. Nu is dat niet meer nodig, maar elk jaar koop ik nog wel een papieren agenda omdat ik dan een duidelijk weekoverzicht heb en dit fijner vind werken dan bijvoorbeeld de agenda op je smartphone. Ik zag alweer super leuke agenda’s voorbijkomen en vandaag deel ik mijn top 4 leukste agenda’s voor 2016.

De organizing agenda 2016

Deze agenda is overzichtelijk, praktisch en inspirerend. Je kunt je afspraken en to do’s kwijt, daarnaast is er ook ruimte voor boodschappen, maaltijdplanning en huishoudelijke klussen. Nieuw zijn de maandelijkse takenplanner en de budgetplanner, voor extra overzicht in je uitgaven. Speciale stickers helpen je om terugkerende of belangrijke gebeurtenissen te markeren. En met de handige planners voor o.a. onderhoudsklussen, vakanties en feestdagen houd je werkelijk alles onder controle. Daarnaast staan er inspirerende columns van professional organizers en coaches en er zit een bewaarwijzer in van groenten en fruit en een overzicht van de seizoensgroenten. bron

Formaat: 20 x 16 cm  Prijs: € 14,95  

 

Deze agenda spreekt mij vooral aan vanwege de grote hoeveelheid schrijfruimte die je hebt voor al je afspraken en notities. Met deze agenda wordt een notitieboekje bijna overbodig. Wat ik jammer vind is dat deze agenda geen elastiek heeft en geen bladwijzer of koordje. Daarnaast is dit de enige agenda van deze top 4 die geen christelijk karakter heeft en dat vind ik wel een beetje jammer omdat ik juist die quotes en teksten leuk vind in een agenda.

Max Lucado agenda 2016

De geliefde Max Lucado Agenda 2016 is er ook dit jaar weer. Dit is een agenda met teksten van Max Lucado en aansprekende fotografie van Claire Schuyff. De Max Lucado Agenda is al jarenlang een succes. Het is een praktische agenda en bevat een handige liniaal en opberghoesje. Een leuke kleurrijke agenda in zachte kleuren met genoeg schrijfruimte op de dagen. bron

Formaat: 11 x 15 cm  Prijs:  € 11,95  |  Formaat: 15 x 20 cm  Prijs: € 13,95

Deze agenda spreekt me erg aan vanwege de lieve pastelkleuren. Het is een heel rustige en overzichtelijke agenda met lekker veel schrijfruimte. Hij is leuk vormgegeven en er zitten mooie teksten in van Max Lucado die je vaak tot denken zetten. Ook deze agenda heeft geen elastiek wat ik een gemis vind.

Natural agenda 2016

De Natural Agenda 2016 is een gebruiksvriendelijke, moderne en strak vormgegeven agenda. Het heeft een rustige uitstraling en biedt veel schrijfruimte. Op elke pagina staat een handige to-do-lijstje om in te vullen. De handzame agenda bevat bovendien een plastic opberghoesje en een liniaal. De Natural Agenda 2016 is een chique agenda in een prachtig naturel kleurenpalet. bron

Formaat: 11 x 15 cm  Prijs: € 11,95  |  Formaat: 15 x 20 cm  Prijs: € 13,95

Deze agenda is nog wat rustiger vormgegeven dan die van Max Lucado. Hier heb je ook weer veel schrijfruimte en heb je in één blik een duidelijk weekoverzicht. Deze agenda is meer mindful gericht met veel kleine opdrachten en vragen die je tot nadenken zet. Helaas heeft ook deze agenda geen elastiek :( , minpuntje.

De VrolijkAgenda 2016

De vrolijk agenda is een mooie lifestyle-agenda voor vrouwen, met inspirerende quotes, foto’s én veel schrijfruimte. Het is een mix van geloven en genieten – trendy vormgegeven door Studio Vrolijk. Een heerlijke agenda die je helpt je om geïnspireerd te leven en te genieten van juist de kleine dingen om je heen. De agenda heeft een handig liniaaltje, kleine, makkelijke recepten, kleurplaten voor volwassenen en veel inspirerende en illustratieve quotes. bron

Formaat: 11 x 15 cm  Prijs: € 9,90  |  Formaat: 14 x 20 cm  Prijs: € 12,90

Deze agenda spreekt me qua vormgeving het meeste aan. Lekker fris en hip met veel afwisseling door middel van mooie quotes, kleurplaten etc.! Enige nadeel vind ik dat de week op slechts één pagina is ingedeeld. Hierdoor heb je minder schrijfruimte. En ook deze agenda heeft ook geen elastiek. Verder vind ik het een leuke en mooie agenda!

De keuze is lastig. Ik denk er nog even over na want het duurt toch nog 5 maanden voordat ik hem nodig heb :) .

Welke agenda gebruik jij? Papier of digitaal?

6 reacties

    1. Ohw leuk zeg! Ben benieuwd of je hem gaat kopen leuk! :) Ik heb dit jaar de Natural agenda en die bevalt erg goed!

  1. Die van Max Lucado is tof! Ik heb dit jaar de Team Confetti-agenda, die bevalt me erg goed :)
    Ik ga in september weer studeren en dus zou ik eigenlijk een schoolagenda moeten kopen, maar dat vind ik zonde van de agenda die ik nu heb, dus koop ik aan het eind van het jaar wel weer een agenda voor heel 2016. Sowieso een papieren, dat vind ik altijd fijn en ben ik zo gewend. Ik hou er ook van om ‘m door te bladeren, om er in te schrijven en echt te gebruiken :) Veel leuker dan een digitale!
    Linda heeft onlangs geplaatst…Mijn week op de camping.

    1. Erg leuk dat je de agenda van team-confettie hebt! Die vond ik ook erg leuk ontworpen. Ik koop ook altijd jaaragenda’s die vind ik gewoon net wat overzichtelijker dan schoolagenda’s. Bovendien vind ik het leuk om alles van één jaar in één agenda te hebben. Het is eigenlijk net een soort dagboekje voor mij. Ik bewaar ze ook!