New in: Agenda 2015

De nieuwe agenda is weer binnen!! Ik heb in dit artikel een top 5 gemaakt van agenda’s waar ik tussen twijfelde en heb uiteindelijk gekozen voor de Collect Moments not things agenda van Natural! De agenda heeft veel schrijfruimte maar is toch lekker handzaam zodat deze gemakkelijk in de tas past zonder dat deze teveel ruimte in neemt :) . Mijn man synchroniseert zijn agenda met zijn iPhone en MacBook en dit systeem vind ik super mooi werken, maar ik heb geen iPhone dus dan houdt het op. En de agenda van Samsung vind ik niet optimaal werken. Ik kan er een heel verhaal aan wijden maar zal je dat even besparen. Anyway, ik houd het dus gewoon bij een papieren agenda die je zelf kunt opleuken met maskingtape, foto’s en op die manier helemaal kan personaliseren!

De agenda heeft een mooie taupekleurige kaft met de tekst: “Collect moment not things”. En dat is precies wat ik in 2015 wil gaan doen! Ik heb al eerder artikelen geschreven over less is more, en over the 100 things challenge waarin ik schrijf over de spulletjes die ik weggeef aan de kringloop of het Leger des Heils. Wie weet kan deze agenda mij verder inspireren hoe je moments en not things kan verzamelen :) .

Opmerkelijk is dat de week op zondag begint terwijl het gebruikelijk is dat de week natuurlijk op maandag begint. Het weekend (zoals het woord als zegt) is het einde van de week en zit dus achteraan. In deze agenda is dat dus niet het geval en dat heeft er mee te maken dat met name Christenen de zondag zien als de eerste dag van de week. God schiep in 6 dagen de aarde en op de zevende dag rustte hij, dat was de sabbat, de rustdag, de zaterdag. Dat suggereert dus dat zondag de eerste dag was van de week. Een beetje een theoretisch verhaal maar ik vind het wel mooi en ook wel handig. Mijn vorige agenda begon ook op zondag en mijn kalender in de keuken ook, dus ik ben het wel gewend.

In de agenda zijn er ook enkele leuke vragen/opdrachten. | Ik wil bidden voor:…. | Ik wil even stilstaan bij: … |Ik wil God bedanken voor…. | afspraak….. | Leuke websites: en Things to do:….

Op één of andere manier hebben de kleine agenda’s meestal geen elastiekband. Ik vind dit zelf juist wel heel prettig want ik heb altijd wel wat losse blaadjes in de agenda en die blijven zo beter op hun plek. Dit elastiek komt uit een voorgaande agenda van de Hema! De Hema heeft overigens veel agenda’s met elastiek! Dus ben je zelf niet handig met een boormachine, neem dan daar eens een kijkje!

Waar moet jouw agenda aan voldoen?

12 reacties

  1. Wat een leuke agenda! Ik heb van de week ook al een nieuwe gekocht. Ik ben nu eens voor een organizer gegaan. Heb een super leuke van de Hema.
    Ik wilde een organizer waar ik makkelijk visitekaartjes in kon doen. En de agenda van een organizer heeft wat meer dingen, zoals meer plek voor notities, afpsraken voor het volgende jaar etc.
    Simone heeft onlangs geplaatst…Hobby onder de Loep – Anouschka fotografeert!

    1. Ohw deze agenda heeft dat trouwens ook, ben ik vergeten er bij te zetten. Maar agenda’s van de HEMA vind ik meestal ook leuk!

  2. Hahaha Tamarah met een boormachine, heerlijk :D Ik vind de agenda erg leuk, wist niet dat er zoveel leuke christelijke agenda’s waren! Zondag als eerste dag lijkt me erg wennen, maar het is inderdaad wel heel mooi. Ik had mijn WordPresskalender eerst ook op zondag als eerste dag staan maar dat vond ik op een gegeven moment toch irritant worden, haha.
    Hester heeft onlangs geplaatst…Picture it september 2014 #3