New in: Agenda 2016

In een vorig artikel schreef ik al over het uitzoeken van een nieuwe agenda voor 2016. Ik liet mijn top 4 van agenda’s zien en ik heb inmiddels mijn keuze gemaakt en een nieuwe agenda gekocht! Het is de Natural Agenda 2016 in het kleinste formaat geworden. De titel van de agenda is Make Everyday Count! Een mooie korte maar krachtige quote vind ik. Daaronder staat ook nog een jaar om mee aan de slag te gaan! En dat gaan we zeker doen!

Invullijstjes vind ik altijd wel leuk alleen deze persoonlijke pagina vul ik nooit volledig in om eerlijk te zijn. Allereerst is er te weinig schrijfruimte en daarnaast vind ik het een beetje overbodig om de telefoonnummers van mijn werk of huisarts er in te vermelden. Deze staan gewoon in mijn smartphone.

De agenda begint al met week 52 van 2015, dat vind ik zelf altijd wel prettig omdat vanaf die week ook al wel afspraken gemaakt worden voor 2016 en dan hoef je niet steeds twee agenda’s op zak te hebben. En stiekem is het gewoon leuk om deze agenda over 13 weken al te kunnen gebruiken :) . Heerlijk om weer met een mooie schone lei te beginnen!

De pluspunten aan deze agenda vind ik de ringband, het plastic opberghoesje, het liniaaltje en de harde kaft. Een ringband vind ik fijn bladeren en het is makkelijk met schrijven. Het plastic opberghoesje zit helemaal voorin en deze gebruik ik voor bijvoorbeeld visitekaartjes, postzegels, afsprakenkaarten, spaarzegeltjes of gewoon voor mooie quotes. Het liniaaltje vind ik super praktisch omdat je met één beweging op de juiste week beland. En tenslotte vind ik de harde kaft fijn omdat de agenda lang netjes en mooi blijft. Het enige wat ik nog mis is een elastiek (zoals bij veel kleine agenda’s). De agenda klapt zonder elastiek steeds open en dat vind ik lastig en de pagina’s kreukelen dan sneller. Ik denk dat ik net als vorig jaar zelf een elastiek in de agenda maak.

De agenda heeft af en toe ook pagina’s met mooie quotes en schrijfruimte voor things-to-do lijstjes en memo’s. Helemaal achterin de agenda zit ook ruimte voor adressen. Deze schrijf ik ieder jaar wel keurig over van mijn vorige agenda omdat ik regelmatig een kaartje naar iemand stuur en ik mijn agenda eigenlijk bijna standaard bij me heb.

Ik vind het prettig dat de week over twee pagina’s is verspreid zodat je lekker veel schrijfruimte hebt. De eerste dag van de week begint op zondag. In Nederland zijn we gewend dat maandag de eerste dag van de week is omdat dit voor de meesten de eerste werkdag is. Van oorsprong is de eerste dag van de week zondag. In het begin vond ik het wel even wennen en schreef ik soms dingen die voor de maandag waren bedoeld op de zondag. Maar goed dat is een kwestie van wennen en nu weet ik niet anders.

Overige gegevens:

Auteur: Flier, Marcel
Uitvoering: Ringband, full colour, hardcover
Formaat: 11 x 15 cm
Pagina’s: 136 pag.
ISBN: 9789033877834

De agenda kost € 11,95 en is zowel online als in enkele (christelijke) boekhandels verkrijgbaar.

Welke agenda gebruik jij?

10 reacties

  1. Een hele simpele van de Action kan je misschien ook wel pimpen met van allerlei knutselspul wat daar te verkrijgen is. Je hebt dan een heel uniek exemplaar en dat is natuurlijk ook heel leuk!

  1. Dit jaar heb ik ook de natural agenda en die bevalt me erg goed dus verwacht er volgend jaar weer veel plezier ervan te hebben.

 1. Deze is echt wel heel mooi! Ik heb nog geen nieuwe agenda gekocht, ik heb dit jaar die van Team Confetti en die vind ik heel fijn, maar het nieuwe design spreekt me helemaal niet aan dus ik ga een andere zoeken. Ik studeer momenteel wel weer dus eigenlijk dacht ik eerst ‘ik koop een schoolagenda’, maar aan de andere kant is dat natuurlijk zonde, want dan had ik de helft van deze niet gebruikt. Dus het wordt een nieuwe 2016-agenda (: Toch maar eens snuffelen in de christelijke boekhandel, als ze allemaal zo mooi zijn als deze… ;)
  Linda heeft onlangs geplaatst…Excursie naar het Goethe Institut.

  1. Er zijn best heel wat leuke agenda’s te koop. Dus er zit vast wel wat voor je tussen! Jammer dat de tc agenda je niet aanspreekt omdat je juist zo enthousiast over dit exemplaar bent.

 2. Mooi dat je een christelijke agenda hebt, dan word je er juist in je dagelijkse leven meer bij stilgezet! En dan heb je gelijk goede quotes die ook echt ergens op slaan.
  Hester heeft onlangs geplaatst…Twenty-sixth

  1. Ja super fijn om op deze manier er iets vaker bij stil te staan. En deze qoutes zijn inderdaad vaak erg mooi en doeltreffend.