Notitieboekjes van olifantenpoep :D

Olifantenpoep? Ja olifantenpoep hahah.. :D toen ik het voor het eerst las dacht ik:”Huh, lees ik dit goed”?.. “En gaat dat niet stinken?? Nee, het stinkt niet, papier van olifantenpoep is reukloos. Boeren in Sri Lanka zijn niet blij met olifanten omdat ze de oogst vernielen. Daarom worden er nog steeds olifanten doodgeschoten. Maar olifanten zijn ook productief want van 10 kilo olifantenpoep vermengd met afvalpapier kan je wel 120 vellen papier of 60 vellen karton maken. Om olifant en mens dichterbij elkaar te brengen is er op Sri Lanka een speciaal papierproject opgezet waar nu al 110 jonge mensen een salaris verdienen waarmee ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Een deel van de opbrengst gaat naar een stichting ter bescherming van de olifant. Geweldig toch?

Ik ben dol op notitieboekjes! Ik gebruik ze voor het opschrijven voor ideeën voor het bloggen, boodschappenlijstjes, etensoverzichtjes, what-to-do lijstjes etc. etc.

Afmeting: 9×13, 12×16 of 15×21 cm.

De leuke notitieboekjes zijn natuurlijk weer te koop bij de Wereld Winkel! Ik schreef al eerder een artikel waarin ik hun super leuke (cadeau)artikelen aanprijs, niet omdat ik producten opgestuurd heb gekregen maar gewoon omdat het zulke mooie producten zijn en je er ook nog een goed doel mee steunt! Win-win situatie dus.

Deze kantoorjuweeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en dessins. De prijs is variërend van € 6,95 tot € 12,95

Heb jij ook meer geld over voor een notitieboekje als je weet dat je hier een goed doel mee steunt?

11 reacties

  1. Wat tof gedaan! Ze zien er ook erg leuk uit. En ook leuk dat het voor het goede doel is! Btw, die quote op het roze boekje is van J. Campbell, dat is toch van die schoenen, Lita's enzo? Haha :D