Mijn top 5 agenda’s voor 2015

Ieder jaar ga ik in september/oktober weer op zoek naar een leuke agenda voor het volgende jaar. Een beetje vroeg dat wel, maar dan is er nog volop keuze en ik ben behoorlijk kritisch op dit gebied :-) . Ik verheug me altijd op de nieuwe agenda’s en vind een agenda nog zo mooi blanco! Een nieuwe frisse start van het jaar! :) . Ik heb weer even wat internetresearch gedaan naar een nieuwe agenda voor 2015 en ben vijf leuke agenda’s tegen gekomen. Ik zet ze vandaag even in het zonnetje en binnenkort laat ik je zien welke het is geworden!

Even nog een paar wensen op een rijtje: Een agenda moet handzaam zijn, dus niet te groot. Het moet een ringband hebben zodat ik de pagina’s gemakkelijk kan omslaan en er voldoende schrijfruimte is. En tenslotte wil ik graag een christelijke agenda, omdat de agenda een jaar mee moet gaan, ik er vaak in kijk en het een originele en laagdrempelige manier vind om met het geloof bezig te zijn. Deze vijf agenda’s voldoen aan deze “eisen” ;-) en daarom heb ik deze op een rij gezet! Ohw ja een elastiek vind ik ook heel prettig maar op de vrolijk agenda na heeft geen enkele agenda dit, dus dit puntje heb ik maar van mijn eisenlijstje geschrapt.

1. De vrolijk agenda 2015

De VrolijkAgenda 2015 mag niet in dit rijtje ontbreken. Ik heb deze agenda de afgelopen 3 jaar gehad en heb er ook reviews over geschreven: agenda 2012, agenda 2013 en agenda 2014. De Vrolijk Agenda is een mooie lifestyle-agenda voor vrouwen, met een combinatie van inspirerende teksten van Anne Westerduin, mooie foto’s en illustraties én veel schrijfruimte. Het is een mix van geloven en genieten – trendy vormgegeven door Studio Vrolijk. Hij biedt net dat beetje extra dat voor christenvrouwen belangrijk is. Het is een paperback met een bronskleurige ringband en heeft een handig elastiek (hurray for that!!).

 • Dichtbindelastiek (grote agenda)
 • Extra’s: Makkelijke recepten, kleurplaten voor volwassenen
 • Afmetingen: 14 x 20 cm

Mijn mening: De agenda vind ik mooi en hip vormgegeven. Ik vind het erg leuk dat er elke week een christelijk gerelateerde quote in de agenda zit. Het is mooi stug papier waardoor de inkt niet lekt of vlekt. Een nadeel vind ik de schrijfruimte. Op de linkerpagina zit een kleurplaat, recept, een mooie quote of een foto. Aan de rechterkant een weekkalender. Van mij had de weekkalender wel over twee pagina’s verspreid mogen worden met af en toe twee pagina’s tussendoor met leuke afwisseling van foto’s kleurplaten e.d. Voor linkshandige vrouwen is deze agenda niet echt handig omdat de ringband in de weg zit met schrijven. Ik vind de weekkalender wel mooi en rustig en clean eruit zien! Ik ben dol op deze agenda. Maar zou ik hem ook voor de vierde keer op een rij aanschaffen?

Prijs: € 12,90

Waardering: ♥ ♥ ♥ ♥

2. Lekker leven Agenda 2015

Een andere mooi vormgegeven en praktische agenda is de Lekker leven Agenda 2015.  Deze is voor iedereen die geniet van het buitenleven en van uitgebreid koken en laat ik daar nou heel gek op zijn :-) . Dankbaar door het leven gaan, aandacht besteden aan de schepping en de wisseling van de seizoenen, dat is waar deze agenda voor staat. Ter inspiratie zijn er citaten, Bijbelteksten en inspirerende gebeden opgenomen, allemaal om te helpen een ontspannen leven te leiden waarin voldoende ruimte is om te genieten.

 • Liniaal
 • Extra’s: Bijbelse recepten, lijsten met seizoensgroente en grappige to-do-lijstjes.
 • Plastic opberghoesje
 • Afmetingen: 15 x 20 cm

Mijn mening: Een leuke en vrolijke agenda met veel informatie, mooie foto’s, leuke to-do-lijstjes (leuk!!) en lekkere recepten. Ook vind ik het erg origineel dat er Bijbelse gerechten in staan. Helaas heeft deze agenda net als de vrolijk agenda het weekoverzicht op één pagina, dus er is niet zoveel schrijfruimte.

Prijs: € 13,95

Waardering: ♥ ♥

3. Collect Moments not Things Agenda 2015

De Natural Agenda 2015 is een ruim opgezette agenda met rustige weekoverzichten die extra veel schrijfruimte hebben doordat de weekkalender op twee pagina’s is verdeeld. Veder is de agenda rustig qua kleuren en zonder al te veel poespas op de pagina’s zelf.

 • Liniaal
 • Extra’s: kaartjes, invullijstjes en labels
 • Plastic opberghoesje
 • Afmetingen: 12 x 15 cm.

Mijn mening: Dit lijkt me een fijne agenda omdat hij heel clean is en zoals ik zei weinig poespas heeft. De kleuren vind ik mooi zacht en de weekkalender is over twee pagina’s verdeeld. Lekker veel schrijfruimte dus. Hierdoor zijn er minder pagina’s met foto’s en dergelijke maar daar tegenover staat leuke extraatjes zoals mooi vormgegeven kaartjes, invullijstjes en labels.

Prijs: € 11,95

Waardering: ♥ ♥ ♥ ♥

4. Max Lucado Agenda 2015

Deze prachtige Max Lucado Agenda met ringband is al jaren een bestseller! De agenda is ruim opgezet, prachtig vormgegeven in sprankelende kleuren en bevat citaten van de auteur Max Lucado. Aangevuld met sprekende lifestyle foto’s in brocante stijl. De weekoverzichten praktisch ingedeeld en zit er een handig plastic opberghoesje en liniaal in.

 • Liniaal
 • Extra’s: citaten van Max Lucado, mooie foto’s, brocante stijl.
 • Plastic opberghoesje
 • Afmetingen: 11 x 15 cm

Mijn mening: Deze agenda ziet er ook erg tof uit! Mooi vormgegeven en frisse kleuren. Ook de landelijke foto’s en tekeningen vind ik erg mooi. Daarnaast vind ik het leuk dat er citaten in zitten van Max Lucado. Deze agenda heeft de weekkalender ook op slecht één pagina maar deze hebben ze wel vrij clean gehouden zodat er toch nog relatief veel schrijfruimte is.

Prijs: € 11,95

Waardering: ♥ ♥ ♥

 5. Stilte Agenda 2015

Een agenda waarvan je tot rust komt, in plaats van in de stress te schieten. Deze stilteagenda biedt genoeg handvatten om even op adem te komen. Prachtige verstilde beelden en uitspraken zorgen voor het broodnodige voedsel dat een onrustige geest nodig heeft. Er is genoeg witruimte om te schrijven en speling te geven aan de dingen van het leven die er echt toe doen. De inhoud moedigt aan om je agenda niet langer je leven te laten bepalen, maar andersom: jouw leven bepaalt je agenda.

 • Afmetingen: 13 x 18 centimeter.

Mijn mening: Een agenda waar je rustig van wordt, dat lijkt me wel wat :P ! Deze agenda is heel basic wit met af en toe zachte kleuren en leuke illustraties. Ook de quotes en wijsheden in de agenda vind ik erg leuk. Mocht ik de agenda toch wat saai vinden dan kan ik altijd alsnog deze versieren met maskingtape. Ik kon op verschillende sites niets vinden over mogelijke extra’s. Dus ik weet niet of deze agenda een liniaal heeft of andere leuke extraatjes.

Prijs: € 12,90

Waardering: ♥ ♥ ♥ ♥

Heb jij al een nieuwe agenda voor 2015?

5 reacties

 1. Aan het begin van het jaar gebruik ik een nieuwe agenda altijd maar gaandeweg het jaar verwatert het en ligt ie stilletjes naast de pc terwijl ik de afspraken alleen nog in mijn hoofd probeer bij te houden…

  1. Ja, sommige afspraken weet ik ook wel uit mijn hoofd inderdaad.. Ik heb bijvoorbeeld geen kalender meer op het toilet hangen omdat ik de dagen wanneer iemand jarig is wel uit mijn hoofd weet. Maar afspraken die ik in de toekomst maak schrijf ik wel op, want zo ver vooruit denk ik verder niet ;-) .

 2. Ik wist niet dat er een Max Lucado-agenda was, tof zeg! (:
  Ook de stilteagenda kende ik niet, maar die vind ik ook wel heel mooi, lekker rustig inderdaad. Ik heb al een nieuwe agenda besteld voor 2015 (doe ik nóóit zo vroeg, maar ik wilde ‘m per se): de Team Confetti-agenda :D Ik kijk al uit naar het moment dat ‘ie bij me op de deurmat valt, hoewel dat nog heel lang duurt haha! Ik had altijd een schoolagenda, maar nu ben ik afgestudeerd dus nu ga ik voor een jaaragenda. T/m december moet ik dus even doen met onze grote kalender in de keuken, haha!
  Linda heeft onlangs geplaatst…Wat woon ik toch in een mooi dorp.