Shoplog: CLC

Een poosje geleden heb ik wat leuke dingen gekocht bij de CLC. CLC staat voor Christelijke Lectuur Centra en heeft twee winkels in Nederland namelijk in Apeldoorn en Amsterdam. Deze winkels maken deel uit van een wereldwijde zendingsorganisatie die in 53 landen werkt door middel van 180 boekhandels en 40 boekenwagens.Ze bieden een ruim assortiment aan: Bijbels in diverse talen, christelijke boeken, cd’s, dvd’s, wenskaarten en heel veel leuke cadeauartikelen!! Vooral bij de cadeauartikelen snuffel ik graag even rond. Ze hebben werkelijk van alles van waxinelichtjeshouders tot posters met mooie quotes, maar ook sieraden, sleutelhangers, mokken, boekenleggers, beeldjes etc. etc. De dingen die ik er gekocht heb wil ik graag even laten zien:

De vijf talen van de liefde:

Allereerst een boekje dat ik op aanraden van iemand had gekocht. De 5 talen van de liefde geschreven door Gary Chapman.

Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Volgens Gary Chapman zijn er vijf algemene ’talen’ van liefde. We kunnen onze liefde laten blijken: door het geven van het beste deel van onze tijd; door bemoedigende woorden; door cadeaus; door hulpvaardigheid; door lichamelijke aanraking. Een man heeft (bijvoorbeeld) wel behoefte aan bemoediging, maar zijn vrouw meent dat een extra lekkere maaltijd hem wel goed zal doen. Een vrouw hunkert wellicht naar tijd die haar man voor haar neemt, maar hij denkt dat een bos bloemen haar zal doen opfleuren. Soms spreekt onze partner een taal die wij niet begrijpen. Als de éne huwelijkspartner zich uitdrukt in een ’taal’ die de ander niet verstaat, komt de liefde niet over. Elk mens heeft een eerste liefdestaal, een manier waarop hij of zij de liefde het best verstaat. Dit boek zal je laten zien hoe je de eerste liefdestaal van uw partner kunt herkennen en ontdekken.

Het lijkt me een heel interessant boekje en heb er al wat in gebladerd. Ben je benieuwd naar mijn mening over dit boekje? Ik zal er binnenkort een artikel aan wijden. Benieuwd naar dit boekje? Lees hier een paar pagina’s uit het boekje.

200 pagina’s  |  Royal Jongbloed  |  juli 2014  | Gary Chapman  |  € 14,95  |

Kleur je leven!

Een kleurboek voor volwassen. Er staat op de achterkant van het kleurboek: “De ideale ontspanning voor een regenachtige dag (kunnen we dus goed gebruiken ;-) ) op de camping of op een herfstavond bij de kachel. Met citaten die zo op Pinterest zouden passen, heerlijk gedetailleerde platen en kaartjes om te versturen“.

Persoonlijk vind ik dit een erg leuk kleurboek, maar ik kan me voorstellen dat een niet-gelovige sommige quotes en teksten als ’te zwaar’ kunnen ervaren, ik heb hier zelf geen moeite mee. De tekeningen vind ik leuk en afwisselend en en niet te druk want ik merk als een kleurplaat teveel kleine priegeltekeningetjes heeft de lol er te snel afgaat voor mij. Dit boek heeft met name kleurplaten die wat grover/eenvoudiger zijn, maar juist daarom vind ik hem zo leuk! Er zitten ook kaarten in die je kunt kleuren en uitknippen en opsturen natuurlijk ;-) . Leuk gedaan!

32 pagina’s  |  Ark Media  |  juni 2014  | Marcel Flier & Rebecca van Ommen  |  € 6,95  |

De Basics van de Bijbel

Met een paar pasgetrouwde stelletjes uit de kerk volg ik sindskort een Bijbelstudie. We gebruiken hierbij het boekje Basics van de Bijbel.

De Bijbel is niet uit de hemel gedropt. Het boek is een verzameling van verschillende soorten teksten, geschreven door heel verschillende typen mensen, over een periode van vele eeuwen. Toch biedt de Bijbel één samenhangend verhaal. Het verhaal van Gods plan met deze wereld waarin één persoon de hoofdrol speelt: Jezus Christus. Word je geraakt door Hem, dan blijkt het verhaal ook nog eens heel actueel. Het verandert je leven. Toch ervaren velen de Bijbel ook als een moeilijk boek. Waar gaat de Bijbel nu precies over, en wat betekent dat voor mijn leven, en voor mijn kijk op deze wereld? Basics van de Bijbel is een boek voor wie zich wil oriënteren op de inhoud van de Bijbel, maar ook voor wie de Bijbel wel kent maar de boodschap nog eens onderwerp voor onderwerp wil doorlopen. Geschikt voor zowel individueel gebruik als voor groepen.

Een mooi boekje wat me hopelijk helpt bij het herontdekken van de Bijbel en me een frisse blik geeft op verschillende thema’s. Wat ik vooral zo leuk vind is dat ik dit boekje behandel met kerkgenoten die ook weer hun inzichten over de verschillende thema’s geven. Benieuwd naar een paar pagina’s uit die boekje? Klik dan hier.

270 pagina’s  |  Buijten en Schipperheijn B.V.  |  april 2013  |  Jasper Klapwijk  |  € 18,50  |

Een handvol koren

Ik kocht een Bijbels dagboekje waar elke dag een tekst uit de bijbel staat die je dan kan lezen met daarbij een overdenking. Er zit heel veel verschil in de Bijbelse dagboekjes want er zijn er heel veel verkrijgbaar, maar juist deze sprak me aan vanwege de verschillende auteurs die hebben meegewerkt aan de inhoud ervan. Dit zorgt er namelijk voor dat de teksten verschillend zijn en steeds nieuwe inzichten geeft. Bij sommige bijbelse dagboekjes heb ik het gevoel dat de auteur elke dag op dezelfde conclusie of boodschap uitkomt en dat ‘verveelt’ mij een beetje naar een paar dagen (hoe mooi die boodschap natuurlijk ook kan zijn). Het dagboek bevat dit jaar voor het eerst extra’s zoals kinderpuzzels, recepten uit de landen waar de GZB werkt en verhalen van het zendingsveld. Ik ben erg benieuwd naar het boekje waar ik in het nieuwe jaar een begin aan zal maken! Wil je een paar pagina’s uit dit dagboekje lezen? Klik dan op deze link.

Een handvol koren is een uitgave van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB). Iedere dag biedt twee overdenkingen: één die zich prima leent voor persoonlijke bezinning in gezinsverband en één voor jongeren. Aan het dagboek is meegewerkt door predikanten, zendingswerkers en door mensen die bij het jongerenwerk betrokken zijn. Elke schrijver stelde de overdenkingen samen voor twee weken naar aanleiding van een Bijbelgedeelte of thema.

+/- 750 pagina’s  | Van Mazijk  |  augustus 2014  |  meerdere auteurs  |  € 10,90  |

Magneet

Bij de kassa nog het gratis magazine Lees & Luister van het najaar 2014. Het magazine is volledig gewijd aan christelijke boeken en muziek en bevat interessante achtergrondartikelen over romans, informatieve boeken, kaarten, gifts, christelijke schrijvers en artiesten. | Tot slot kocht ik nog een magneet met keep calm and pray die op de koelkast plakt! Volgens mij kost deze magneet iets van € 2,50.

Wist jij dat er christenwinkels bestonden? 

9 reacties

 1. wat leuk om te zien. Ik heb dat bijbelsdagboekje van 2013 en krijg als het goed is die van 2014 nog. Beide van mijn oma.
  Vind daarin voor het jongeren stukje aanspreken. Super fijn dat er 2 stukjes in staan, mooi toegepast op verschillende leeftijden.
  Minke heeft onlangs geplaatst…Review Blogboek van Kelly Deriemaeker

  1. Wat leuk zeg! En de boekjes van voorgaande jaren heb ik laatst weggegeven voor een goed doel maar kunnen natuurlijk meerdere jaren gebruikt worden. En ik vind het ook fijn dat er voor verschillende doelgroepen een stukje is geschreven.

 2. Leuke dingen heb je geshopt, dat kleurboek vind ik super. Ik kwam vroeger veel bij De Lichtboei, tegenwoordig heet het geloof ik anders, bij mijn ouders in de buurt. Ik ben er nu al heel lang niet meer geweest omdat ik er zo ver vandaan woon. Hier in de buurt zit voor zover ik weet niets in die strekking, wel jammer vind ik.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Iets met een jong hertje en een bevroren vijver

 3. Handvol Koren hadden wij vroeger thuis ook altijd, tegenwoordig vind ik die persoonlijk wel iets te ‘zwaar’ en kan ik niet zoveel met de stukjes, maar dat is natuurlijk persoonlijk ;) Ik heb ook een boekje van Gary Chapman, ’10 dingen die je moet weten voor je gaat trouwen’. Hij schrijft erg mooi en ik vind zijn boeken echt aanraders. Deze ga je vast ook erg mooi vinden denk ik!
  En kleurboeken zijn altijd goed! Deze lijkt me erg mooi, ook omdat het inderdaad lekker kleine tekeningen zijn zodat je niet al te lang bezig bent – ik word dan ook altijd snel afgeleid.
  Linda heeft onlangs geplaatst…Mooie complimenten.

  1. Dit is de eerste keer dat ik een hand vol koren heb gekocht. Voorgaande jaren kocht ik bijvoorbeeld: lichtstralen uit het woord. Gary Chapman heeft meerdere boeken geschreven die ik op het verlanglijstje heb staan. Die jij noemt lijkt me ook mooi inderdaad (ook al ben ik dan getrouwd ;-) ).