Creabea met de Craftbijbel!

Voor mijn verjaardag kreeg ik een Craftbijbel, ook wel Bijschrijfbijbel genoemd. De Bijschrijfbijbel is bedoeld voor mensen die creatief aan de slag willen aan de hand van een Bijbeltekst. Ik vind het een erg leuk cadeau omdat ik graag aantekeningen maak bij bepaalde bijbelteksten. Ik lees regelmatig de Bijbel en dan ontstaan er vaak eigen gedachten of beelden bij een tekst of krijg ik ineens een bepaald inzicht! In plaats van een apart notitieboekje te gebruiken kan ik het door middel van deze Craftbijbel er zelf tekst bijzetten. Daarnaast vind ik het leuk om te verbeelden wat de tekst voor mij betekent, door middel van een quote of tekening! Er is extra veel schrijfruimte gemaakt om lekker je gang te gaan! Ik gebruik stickers, gekleurde pennen en natuurlijk maskingtape om deze Bijbel een persoonlijke en creatieve vorm te geven.

Doordat je op een andere manier met Bijbelteksten aan de slag gaat, gaan ze meer of anders voor je leven. – Kris Bossenbroek-Fousert

Mijn mening

Ik kwam dit boek voor het eerst tegen op bol.com en vond het een heel vrolijke en speelse kaft hebben! Maar dit bleek slechts een omslag van karton te zijn waar je leuke quotes uit kon knippen om deze vervolgens weer in de bijbel te plakken. Zonder deze kartonnen omslag ziet de bijbel eruit zoals er zoveel uit zien, vrij strak en sober. Ik zag bij de HEMA een leuke boekenhoes voor slechts € 1,95, (dit is eigenlijk een rekbarekaft die bedoeld is voor schoolboeken, dit even terzijde) en deze hoes had precies de goede maten voor de Bijbel! Zo ziet de Bijbel er van de buitenkant ook leuk uit, want ja het oog wil natuurlijk ook wat ;-).

Craftbijbel

 • € 29,95
 • hardcover
 • maart 2014
 • 1632 pagina’s
 • formaat: 20×20 cm
 • De Nieuwe Bijbelvertaling
 • inclusief een craftpakket (knutselmateriaal)

De bladzijdes in deze Bijbel zijn flinterdun zoals bij de meeste Bijbels. Aan de ene kant is dit heel goed omdat met 1632 pagina’s het boek erg zwaar wordt als je voor dikker papier kiest, maar dit betekent wel dat je niet te hard op je pen/potlood moet drukken anders prik je er geheid een gaatje in of zie je de tekst op de volgende pagina’s nog doorschijnen.

Zoals je kan zien is er genoeg schrijfruimte. De hele Bijbel is zo opgebouwd, links en rechts de tekst en in het midden lijntjespapier. Het bijgevoegde knutselmateriaal vind ik erg leuk en heeft een beetje een retro/vintage look.

Als ik het één en ander in deze Bijbel heb geschreven, geplakt of op een andere manier creatief vorm heb gegeven, dan laat ik jullie dit zeker even zien!

Persoonlijk vind ik dit een hele leuke en stimulerende manier om de Bijbel te lezen en je eigen creativiteit kwijt te kunnen. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien en zou ik zeker anderen adviseren!

Lees jij wel eens de Bijbel?

15 reacties

 1. Dit wil ik dus ook zo graag doen! Deze versie is niet meer te krijgen, dus ik overweeg om een Engelstalige te kopen. Maar dat is niet mijn eerste taal, dus lastig…
  Ester heeft onlangs geplaatst…Nieuw visionboard

 2. En? Heb je al voorbeelden? Heb je nog tips / trucs mbt het schrijven of tekenen? (Ik ben net 2 weken met bible journaling begonnen en sta open voor ervaren ideeën )

 3. heb net mijn craft bijbel ontvangen. ben er erg blij mee.las in eerdere berichtjes hier dat het youtube filmpje er niet meer op staat maar hij staat er nog even goghelen op craftbijbel dan kom je hem tegen.veel plezier en cratievieteit allemaal. :lol: :wink:

 4. Hoi, ik kwam je bericht tegen, leuk om te lezen. Ja, er zat een losse hoes omheen, dat was misschien bij Bol.com niet vermeld? Er heeft een lange tijd een filmpje op de site van sestra.nl gestaan hoe je de buitenkant van de bijbel kon oppimpen met Decopatch of ander papier, zodat de bijbel jouw unieke look kan krijgen. Helaas staat het filmpje er nu niet meer op, omdat de craftbijbel bijna uitverkocht is .Jouw oplossing met de rekbare hoes vind ik trouwens erg leuk gevonden!
  Als je googled op craftbijbel afbeeldingen, kom je een aantal leuke voorbeelden van beplakte bijbels tegen.
  Veel plezier ermee!
  Groet, Kris

 5. Super leuke bijbel! Ik ben aan het twijfelen of ik deze wil. Ik heb namelijk ook een jongerenbijbel.
  Alleen heb ik daar al ingeschreven/met markeerstiften gestreept.
  Helaas wordt deze bijbel niet meer gemaakt (bijschrijf bijbel/ craftbijbel) zei de uitgeverij.
  Vind ik erg jammer, dus ben eigenlijk opzoek naar een vervanger hiervoor.
  Ik ben benieuwd wat je bevindingen nu zijn.

  1. Neem eens contact op met zwaan.be :wink: Ik heb mijn Bijschrjfbijbel daar vandaag gekocht!

   Ook Het Goede Boek Kortrijk zou ‘m nog kunnen hebben?

 6. Wat een bijzonder boek, die van die bijbel. Ik heb nog nooit zoiets gezien! De familie van mijn vriend heeft wel van die hele oude. Die zijn ook ontzettend gaaf, maar daar ga je echt niet in schrijven natuurlijk haha.
  Marah heeft onlangs geplaatst…Blogshoot: Kirsten

 7. Erg leuk, ik zag hem al eens eerder op een blog voorbij komen (of was dat ook bij jou?) Ik vind het idee erg leuk, maar ben eigenlijk niet zo van het schrijven/plakken/etc in mijn bijbel, of eigenlijk in boeken in het algemeen, ik ben altijd heel zuinig op mijn boeken. Dus ik weet het nog niet, maar zeker leuk om te zien.
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Recept: chili con carne

  1. Klopt inderdaad, ik had hem genoemd in dit artikel! Schrijven in een Bijbel vind ik wel een beetje gek om te doen. Ik zie sommige mensen soms met accentueerstiften in de weer gaan ieks!. Maar nu denk ik bij mezelf, als het me helpt de tekst beter te begrijpen of mijn ideeën erover vast te leggen waarom niet? Ik heb meerdere Bijbels die ongeschreven zijn dus waarom niet eentje met aantekeningen. In sommige boeken schrijf of tekenen ik wel maar dat zijn meestal van die ‘zelfhulpboeken’ en niet zozeer leesboeken.

 8. Gaaf zo’n Bijbel! Leuk ook dat je er zo’n omslag bij hebt gekocht, staat een stuk vrolijker inderdaad! Ik vind de bladwijzer ook erg tof met dat ankertje eraan! :)
  Ik heb zelf de Jongerenbijbel, daar zitten verschillende omslagen bij dus daarmee kun je afwisselen, en binnenin is ook extra schrijfruimte aanwezig, heel fijn.
  Linda heeft onlangs geplaatst…Edgar Allan Poe.

  1. Ohwja, dat was ik nog vergeten te benoemen. Het ankertje vind ik een extra leuk detail vanwege de Christelijke betekenis, het symboliseert hoop, geloof en liefde.