Waar ik mijn notitieboekjes voor gebruik!

Ik ben dol op notitieboekjes en heb er meerdere die ik voor verschillende dingen gebruik:

Waar ik ze voor gebruik?

Elke maandagavond maak ik een menu-weekoverzicht wat we de komende 7 dagen gaan eten. Dit doe ik meestal op maandagavond omdat we op dinsdag boodschappen doen. Het is niet zo dat we perse moeten eten wat er voor die dag op het menu staat, maar ik schrijf gewoon voor 7 dagen recepten uit in een notitieboekje en plak het vervolgens op de koelkast, dan kan je per dag bekijken welke recept je kiest.

Zondags luister ik naar de kerkdienst en maak dan aantekeningen in een klein notitieboekje. Ik ben namelijk best snel afgeleid en om mijn aandacht goed bij de preek te kunnen houden schrijf ik mee met de preek. Soms heb ik ook beelden bij de preek en dan ben ik aan het tekenen. Sommige mensen kijken daar vreemd van op maar het helpt me echt te focussen anders ben ik alleen maar kleding of kapsels aan het checken of de mooie bloemen in de kerk aan het bewonderen :D.

Dan heb ik nog een notitieboekje waar ik mijn to-do-lijstjes in op schrijf. Dit boekje ligt op mijn nachtkastje want ’s avonds borrelen er altijd weer van die lijstjes in mijn hoofd… rekeningen betalen, verjaardagskaartje versturen, cadeautjes kopen, mailtje sturen naar… Al deze to-do dingen schrijf ik allemaal op en ga er dan de volgende dag mee bezig maar door het op te schrijven is het uit je hoofd en kan ik weer rustig slapen :).

Periode boekje.. waar ik mijn maandelijkse periode en het verloop ervan bijhoudt :) vanwege endometriose.

Quote / wijsheden boekje, hierin schrijf ik alles op waarvan ik denk dat het goed voor me is. Mindfulness oefeningen, inspirerende quotes, dingen die me aan het lachen maken of even een eye-opener die ik nodig heb! Heel leuk om bij te houden!

Waar ik ze koop?

Ik koop mijn notitieboekjes voornamelijk bij de Action, Hema of bij de Zeeman. Het liefste gebruik ik kleine notitieboekjes in A6 formaat. Laatst schreef ik een artikel over notitieboekjes gemaakt van olifantenpoep die te koop zijn bij de Wereld Winkel, maar ook de HEMA heeft met haar Return to Sender producten, notitieboekjes te koop die gemaakt zijn in ontwikkelingslanden.

Deze notitieboekjes worden gemaakt door een klein papierbedrijfje dat gevestigd is in Kathmandu, Nepal. Namrata Dhakhwa richtte de organisatie op om in het door mannen gedomineerde Nepalese leven, werkgelegenheid te bieden aan vrouwen. Het papier is gemaakt van bast van de plant ‘Lokta’ uit de Himalaya. Lokaal wordt Lokta-papier nog steeds veel gebruikt voor het opschrijven van gebedsteksten in Boeddhistische kloosters en voor officiële documenten door de overheid. Het papier is namelijk sterk en duurzaam en wordt niet opgegeten door motten en andere insecten.

De winst die Return to Sender maakt, vloeit terug naar Return to Sender projecten in de regio’s van herkomst. Wil je meer weten over deze projecten, kijk dan op returntosender.nl

 • papier met lijntjes
 • 40 pagina’s
 • afmeting 13 x 20 cm
 • samenstelling materiaal: handgeschept milieuvriendelijk papier van de Lokta plant

Prijs: 3-pak voor € 7,95

Waar gebruik jij jouw notitieboekjes voor? 

10 reacties

 1. Ik heb ook een berg notitieboekjes.

  Momenteel gebruik ik er twee erg veel: Mijn blog-boekje en mijn quote-boekje.

  De rest ligt mooi te wezen in de kast.

 2. Ik heb eigenlijk niet echt notitieboekjes voor alles, ik gebruik Wunderlist.com en dat is één grote to-do list met categorieën en dat is wat ik gebruik. Oh en vorig jaar nog een groot schrift voor lijstjes onder les haha. Al zou ik ook wel eens Moleskine willen proberen en dan helemaal volkladden met quotes, tekeningen, ideeën, lijstjes etc. :D

  1. Wat leuk zeg! Die site kende ik nog niet! En een Moleskine notitieboekje moeten erg mooi en fijn zijn! Lijkt me ook erg leuk eens eentje aan te schaffen maar eerst deze maar eens opmaken :D.