Watched Movies #1

De afgelopen periode heb ik heel wat films gekeken en het lijkt me leuk om een reeks te maken waarin ik de gekeken films met jullie deel. Om het een beetje behapbaar te houden zal ik per keer enkele films (een stuk of 3 á 4) bespreken. Ik vind het zelf altijd erg leuk om recensies van films te lezen of filmtips van anderen te noteren! Als het dan een regenachtige dag is, zoals de afgelopen dagen, dan kruip ik graag met een dekentje en een bak popcorn op de bank om films en/of series te kijken! Ik houd mijn gekeken films en series ook bij in IMDb. Misschien spreekt jou een bepaalde film ook aan en kan je hem op je to-see lijstje zetten :).

The Age of Adaline

Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren ’30. Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Adaline is gedwongen om eens in de zoveel jaar te verhuizen en een nieuwe identiteit aan te nemen om de argwaan van de Amerikaanse veiligheidsdiensten te vermijden. Adaline is tientallen jaren veroordeeld tot een eenzaam bestaan, zonder liefde waar ze keer op keer afscheid van zou moeten nemen. Maar wanneer ze valt voor de charismatische Ellis en een weekend bij zijn ouders doorbrengt, dreigt haar geheim uit te komen. Adaline neemt een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen.

Wauw deze romantische dramafilm vind ik erg leuk. Beide hoofdrolspelers kende ik nog niet, (terwijl Ellis een Nederlandse acteur is Michiel Huisman), maar wat zijn ze allebei goed en wat zitten ze lekker in het verhaal. Van begin tot einde vind ik ze geloofwaardig en ik leefde echt met Adaline mee. Het verhaal vind ik goed in elkaar gezet en ondanks dat het op sommige punten een beetje voorspelbaar is, doet het niet af aan de film. Wat ik trouwens erg knap vond is dat de hoofdrolspeelster feitelijk een oudere vrouw moet vertolken terwijl je naar een jonge vrouw kijkt, maar dat gevoel krijg ik wel. Want ondanks haar jonge uiterlijk kreeg ik als kijker wel het gevoel dat ik de ziel zag van een oudere vrouw. De film vond ik hier en daar wel wat langdradig en miste wat humor.

Regie: Lee Toland Krieger | Cast: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Kathy Baker, Amanda Crew | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2015 | Genre: Drama & Romantiek

Mijn waardering:  7,5

Pitch Perfect

Twee concurrerende a capella zanggroepen, de Barden Bellas (allemaal meisjes) en de Barden Treblemakers (allemaal jongens), strijden om het “International Championship of Collegiate A Capella” (ICCA) te winnen, dat elk jaar in de lente gehouden wordt op Carnegie Hall. De Barden Bellas krijgen echter te maken met persoonlijke conflicten: hun zangeres Chloe heeft stemproblemen, velen van hen zijn afgestudeerd, en hun leider Aubrey probeert wanhopig te groep bijeen te houden. Dan wordt de eerstejaars studente Beca Mitchell in de groep opgenomen. De rebelse Beca heeft goede ideeën, maar deze worden routinematig neergesabeld door Aubrey. Ondertussen probeert Beca niet verliefd te worden op Jesse, een nieuw lid van de Treblemakers.

Het leek me een veelbelovende film, maar deze viel me echt zwaar tegen. De humor vond ik te makkelijk en niet altijd grappig. Het lag er allemaal zo dik bovenop vond ik. Ik hoopte op een film zoals bijvoorbeeld Step Up maar daar is het dus niet mee te vergelijken. Het verhaal vond ik wat slap, voorspelbaar en niet echt vernieuwend. Wat ik wel positief aan deze film vond is de zang, dat vond ik wel mooi! Ik heb ook Pitch Perfect 2 gezien, omdat ik het toch het voordeel van de twijfel wilde geven en in de hoop dat deze wel aan mijn verwachtingen zou voldoen, maar deze vond ik nog minder leuk dan deel 1. Dit is echt zo’n film die je opzet als je samen met een vriendin een girly film wilt kijken maar waarin je halverwege al bent afgehaakt en voluit met die vriendin zit te kletsen onder het genot van een kopje thee omdat je vergeet dat je eigenlijk een film aan het kijken was.

Regie: Jason Moore | Cast: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Skylar Astin, Adam DeVine, Katey Sagal, Anna Camp, Ben Platt, Alexis Knapp, Hana Mae Lee, Ester Dean, Chrissie Fit, Birgitte Hjort Sørensen, Flula Borg. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2012 | Genre: Komedie & Muziek

Mijn waardering: 5,5

The Fault in our Stars

De zestienjarige Hazel Grace Lancaster weet al van kinds af aan dat ze schildklier- en longkanker heeft. Ze heeft een draagbare zuurstoftank nodig om te kunnen ademhalen. Haar kans op genezing is vrijwel nihil. Ze woont praatgroepen bij met andere patiënten. Daar komt ze Augustus Waters tegen, een zelfverzekerde tiener die onmiddellijk haar aandacht grijpt. Hij heeft osteosarcoom wat heeft geleid tot een geamputeerd been. Het tweetal beschikken beiden over een cynisch gevoel voor humor en een bijzondere kijk op het leven. Langzaam maar zeker bloeit er een bijzonder liefde tussen de twee op.

Een film waar al veel over gezegd en geschreven is. En ik denk dat veel van jullie deze film al wel gezien hebben of het boek hebben gelezen. Zelf heb ik het boek niet gelezen, maar de film vind ik zeker een aanrader! Wat een pakkende verhaallijn. Ik heb gelachen, ik heb gehuild en het maakte heel wat emoties in mij los! Het acteerwerk vind ik knap en de film kijkt lekker flot weg. Ondanks het zware thema word je er niet zwaarmoedig door dankzij de positieve instelling en de cynische humor in de film die ik overigens erg leuk vind! De dialogen vind ik erg mooi en het zet me tot nadenken om alles uit het leven te halen! Een dikke aanrader dus!

Regie: Josh Boone | Cast: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Laura Dern, Sam Tremmell, Nat Wolff, Willem Dafoe, Lotte Verbeek | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2014 | Genre: Drama & Romantiek

Mijn waardering: 9

Welke film raad jij juist wel of niet aan?

9 reacties

 1. Ik heb The Fault al een aantal keren gezien inmiddels (in de bioscoop en heb ‘m nu op dvd) en ik blijf het zo’n mooie film vinden! Ik moet er iedere keer nog steeds bij huilen haha. Ik hou ook wel van de humor erin, ze relativeren heel veel moeilijke(re) zaken en dat vind ik zo sterk aan de film. Bovendien is ‘ie enorm geloofwaardig, heel knap gedaan. Het boek is ook een aanrader! Paper Towns – de nieuwe verfilming van een John Green-boek – is ook heel erg goed, aanradertje om heen te gaan! Het boek daarvan is wel wat anders dan de film, bij The Fault is er veel meer overeenkomst, maar wel heel erg goed alsnog. Het acteerwerk van die film vind ik ook heel goed :)
  Grappig, ik hoor bijna alleen maar negatieve dingen over Pitch Perfect 2 – ik heb de eerste niet gezien – maar ik vond ‘m eigenlijk wel heel grappig! Haha, ik heb gewoon slechte humor dan denk ik :’) Ik had twee vrijkaartjes gewonnen om ‘m in de bioscoop te zien dus toen ben ik er maar heengegaan, anders was ik denk ik niet geweest.
  Linda heeft onlangs geplaatst…Oude vakantiefoto’s (1).

  1. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar Paper Town nu ik The Fault in our Stars zo goed vind! Dus die wil ik ook zeker gaan kijken. Enne smaken verschillen hé :) .

 2. Jaaa, The Fault in Our Stars :) Ik heb gisteren Paper Towns gezien en die is totaal anders (het was echt extreem slim om van al John Greens boeken eerst The Fault in Our Stars te verfilmen, want zijn andere boeken zijn een stuk minder typisch romantisch of tranentrekkers maar omdat iedereen John Green nu al kent, zijn zijn volgende verfilmingen ook vanzelf populair), maar heeft alsnog zo’n fijne ‘boodschap’ erin. The Age of Adaline wil ik nog wel graag een keer zien, want Blake Lively is één van mijn favoriete actrices. En wat betreft Pitch Perfect… Ik heb ze alle twee gezien maar ik vond één ook veel leuker en twee is inderdaad ook niet echt de moeite waard om je aandacht bij te houden, haha. Verder wel lekker feel good.
  Hester heeft onlangs geplaatst…Zomer 2015 in Engelse boeken

  1. Inderdaad slim om tfios eerst te verfilmen want het maakt wel nieuwsgierig naar meer :) . Leuk dat je deze al gezien hebt! Ik heb even gekeken naar andere films waar Blake Lively in speelt en ken er geen van allen. Zag wel dat ze in de serie Gossip Girl heeft gespeeld wat wel vrij bekend is maar ik nog geen enkele aflevering van gezien heb ;-) .