Watched Movies #2

De afgelopen periode heb ik weer wat films gekeken en wil er weer drie bespreken. Ik vind het zelf altijd erg leuk om recensies van films te lezen of filmtips van anderen te noteren! Als het dan een regenachtige dag is, dan kruip ik graag met een dekentje en een bak popcorn op de bank om films en/of series te kijken! Ik houd mijn gekeken films en series ook bij in IMDb. Misschien spreekt jou een bepaalde film ook aan en kan je hem op je to-see lijstje zetten :). Vandaag weer drie films in het genre Actie & Komedie wat misschien wel mijn meest favoriete combinatie is! I ♥ this kind of movies!

Hot Pursuit

Cooper, een keurige maar onhandige politieagente die altijd volgens het boekje handelt, krijgt de taak om Daniella te beschermen. Deze sexy weduwe van een vermoorde drugsbaron is namelijk een belangrijke getuige in een rechtszaak. Al gauw gaat er van alles mis en slaat het ruziënde duo op de vlucht voor corrupte politieagenten, huurmoordenaars en overig gespuis.

Deze film vond ik enerzijds erg leuk door de hilarische humor en de leuke dialogen, maar anderzijds was de verhaallijn wat makkelijk/slap. De regisseur is Anne Fletcher en zij regisseerde bijvoorbeeld ook The Proposal die ik overigens super leuk vond! De film heeft een lekker tempo en sommige scenes vond ik echt super leuk en lach dan helemaal dubbel, maar er waren ook stukjes bij die ik dan qua humor is te makkelijk of voor de hand liggend vond. Desondanks zou ik je deze film wel aanraden om eens te kijken! Ben benieuwd wat jij ervan vindt!


Regie: Anne Fletcher | Cast: Sofía Vergara, Reese Witherspoon, Jodi Lyn Brockton, Robert Kazinsky, Michael Mosley, John Carroll Lynch, Matthew Del Negro, Divine Prince Ty Emmecca, Mike Birbiglia, Christopher Heskey, Richard T. Jones, Harley Graham, Kenneth Kynt Bryan, Vincent Laresca, Joaquín Cosio | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2015 | Genre: Actie en Komedie

Mijn waardering: 6,5

Spy

Susan Cooper (Melissa McCarthy) is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner (Jude Law) plotseling verdwijnt en een andere topagent (Jason Statham) in opspraak raakt, verruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Ook hier heet de hoofdrolspeelster Cooper, maar deze is totaal niet te vergelijken met de Cooper van Hot Pursuit. Susan is namelijk niet zo naïef, ze is juist best wel zelfverzekerd en heeft soms een grote mond. Af en toe bevindt zij zich in wat pijnlijke en ongemakkelijke situaties waar ze zich keer op keer weer redelijk uit weet te redden wat dan weer zorgt voor hilarische opmerkingen. Ik vond het een leuke film, met een goed lopende verhaallijn en ik houd van de lompe humor alhoewel die soms wel wat onnodig grof is. Ook deze film zou ik zeker aanraden als je een beetje van een lompe maar toch humoristische film houdt waar je niet teveel van moet verwachten.

Regie: Paul Feig | Cast: Jude Law, Raad Rawi, Melissa McCarthy, Jessica Chaffin, Miranda Hart, Sam Richardson, Katie Dippold, Jaime Pacheco, Romain Apelbaum, Rose Byrne, Richard Brake, Steve Bannos, Morena Baccarin, Jason Statham, Carlos Ponce | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2015 | Genre: Actie en Komedie
Mijn waardering: 7

Kingsman: The Secret Service

Gary, een jongeman wiens leven dreigt te ontsporen, vult zijn dagen door in de kroeg te hangen met vrienden. Harry Hart, een doorgewinterde agent van een geheime organisatie, neemt hem onder zijn vleugels om een oude schuld te vereffenen. Hij draagt Gary voor om deel te nemen aan een trainingsprogramma voor geheim agent, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.

Dit vond ik echt een super grappige en leuke film! Het heeft een heerlijk Brits karakter waarin humor en actie super leuk gecombineerd zijn. Het is niet zo flauw als Austin Powers maar ook niet zo fijn uitgevoerd als James Bond. Het zit er een beetje tussenin.

De Kingsman is een genootschap van geheim agenten dat wereldwijd opereert. Als één van de leden omkomt bij een operatie wordt aan de overgebleven Kingsmen gevraagd om een kandidaat opvolger voor te dragen. Galahad, een van de veteranen van de Kingsmen kiest voor Eggsy, de zoon van een oud-kingsman die ooit zijn leven heeft gered. Na enige aarzeling stemt Eggsy, die een problematische jeugd kent, toe en treedt hij toe tot wat wordt genoemd ‘de gevaarlijkste sollicitatieprocedure ter wereld’.

Ondertussen werkt Richmond Valentine, multimiljardair en eigenaar van een communicatiebedrijf, samen met zijn assistente Gazelle aan een geheim plan om de wereldbevolking drastisch in te perken. Dit doet hij door gratis SIM-kaarten te verspreiden die hij met een signaal kan activeren waardoor iedereen in de omgeving ontsteekt in blinde woede en elkaar zal afmaken. Galahad komt achter de plannen maar als hij het plan probeert te stoppen loopt het anders dan hij had verwacht. Bron.

Het verhaallijn lijkt wel een beetje voorspelbaar, maar ondanks dat vind ik het wel een mooie film met een goede verhouding tussen actie en droge humor. En ik houd gewoon van Britse films dus ook deze film weet al snel mijn hart te raken. Het accent, de droge humor, de mooie set en het goede acteerwerk maken deze film tot een super leuke film die ik iedereen zeker zou aanraden om te kijken.

Regie: Matthew Vaughn | Cast: Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Mark Hamill, Sofia Boutella, Michael Caine, Sophie Cookson | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2014 | Genre: Actie en Komedie

Mijn waardering: 8

Welke film(s) heb jij onlangs gezien en was dit een aanrader of een tegenvaller?

3 reacties