Picture Diary – Oktober t/m December 2015

Door de drukte van de afgelopen maanden heb ik sinds september 2015 helemaal geen Picture Diary gemaakt. Zonde, want de maanden oktober, november en december waren erg leuk en ik heb er van genoten. Daarom staat er vandaag een Picture Diary voor je klaar van de afgelopen 3 maanden. Maanden waarin we veel uit eten zijn geweest! Normaal gesproken gaan we hoog uit vijf keer per jaar uit eten en nu zijn we vijf keer in drie maanden uit eten geweest. Natuurlijk deed ik nog veel meer! Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Oktober

Oktober begon goed want ik kocht mijn nieuwe camera! Ik ben voor een Canon Eos 70D gegaan, hier zat een kitlens van 18-135 mm bij. Ik ben er super blij mee! Ik moet alleen de gebruiksaanwijzing even goed gaan doornemen om het toestel beter te leren kennen. Er zitten super veel mogelijkheden op en het is juist leuk om dit allemaal te gaan ontdekken! Mijn man vond mijn nieuwe speeltje ook wel interessant dus ik was mijn camera al snel kwijt, haha.

In oktober ging ik met nog 3 vriendinnen een gezellig logeerweekendje houden! We waren in het mooie huisje van een vriendin van ons in Utrecht.

Het weekendje in Utrecht was erg gezellig. We hebben lekker uitgebreid ontbeten, geluncht en zijn uit eten geweest bij ’t Oude Pothuys, een leuk restaurantje aan de Oudegracht in Utrecht. Het restaurant bevond zich onder de grond. Je stapte door een soort raamkozijn naar binnen, een trappetje af en je stond in het restaurant. Heel bijzonder en ook een beetje claustrofobisch als je het mij vraagt. Maar na een paar keer diep ademhalen ging het goed en kon het genieten beginnen. Het eten was lekker en het nagerecht vond ik heel bijzonder want we kozen ervoor om te gaan icefonduen. We kregen verschillende soorten fruit, cake en marsmallows wat je vervolgens kon dippen in o.a. chocoladesaus en dat moesten we dan 5 seconden dompelen in stikstof van -196°C. In het begin vond ik het heel onnatuurlijk om iets te eten wat in stikstof is gedompeld. Bij stikstof denk ik namelijk gelijk aan het laten aanstippen van wratten. Bovendien vind ik zoiets kouds eten  ook wat vreemd, maar na een paar stukjes kon ik het wel waarderen. Er zijn verschillende restaurants die dit moleculair koken aanbieden.

Het ice-fonduen is de ideale gelegenheid om prachtige foto’s te kunnen maken. Door de mooie dampen krijgt het iets mysterieus. Alleen wist ik niet goed hoe ik dit mooi kon vastleggen aangezien ik mijn camera net in mijn bezit had en niet precies wist hoe ik hem bedienen moest. Daarom een foto van icefondue.com om toch een impressie te geven.
Verder hebben we in het weekend een heerlijke wandeling gemaakt bij het Middeleeuwse kasteel Slot Zuylen. Slot Zuylen ligt aan de Vecht in Oud-Zuilen, net buiten Utrecht. In het kasteel zit een museum, maar wij hebben alleen de tuin bekeken, je moest hiervoor € 2,50 betalen. Ik vond de tuin niet heel bijzonder om eerlijk te zijn, sommige planten bloeiden nog wel, maar het was immers al oktober dus er stond niet zo veel meer in bloei. Het was overigens wel heerlijk zonnig weer, perfect om samen een lange wandeling te maken.

Verder waren mijn ouders 33 jaar getrouwd in oktober en zijn we met z’n allen uit eten geweest bij Ingeburgerd in Zwolle. Een leuke en hippe tent waar je veel verschillende en eerlijke (vega)burgers kan bestellen, maar waar je ook terecht kunt voor grillgerechten, salades, soepen, verse vis en lamsvlees. Echt een aanrader! Ik koos voor een lekkere geitenkaassalade vooraf, een Italiaans burger als hoofdgerecht en ik sloot af met een choc-effect, dat is een chocolade brownie met een bolletje biologisch ijs en slagroom. We zijn trouwens niet alleen maar uit eten geweest hoor, haha. Ik heb ook veel zelf gekookt en gebakken zoals deze pompoensoep en een boterkoek met cranberries en kokosrasp.

In oktober zijn we ook begonnen met klussen in ons, mijn man kwam op het idee om mechanische ventilatie aan te gaan leggen omdat ons huis erg vochtig is. Daarvoor moeten allerlei gaten geboord worden in de plafonds en moeten veel obstakels wijken. Alle slaapkamers zijn al behang vrij, maar ook de inbouwkasten en de plafonds gaan eruit. Veel tijd zit hem vooral in de voorbereiding ervan! We beginnen op zolder en gaan dan langzaam door naar beneden! We zijn in oktober heel vaak naar de stort gereden om alle troep die het veroorzaakt weg te brengen. Een heel gedoe.

We geven tussen het werken en klussen door nog wel genoeg aandacht aan onze kater Leo hoor! Al is hij niet zo blij met de troep en het lawaai wat het klussen met zich mee brengt.

Oktober bestond vooral uit het maken van heel veel foto’s. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Het werd steeds donkerder in oktober, de klok ging een uur achteruit en het werd ook iets frisser. Tijd voor kaarsen en lucifers om de houtkachel aan te steken. Mijn man en ik hebben in oktober maar liefst 2 kuub (gekloofd) hout besteld en opgestapeld in de schuur. We hebben al heel wat verstookt maar het is zo heerlijk om te genieten van de warmte die een houtkachel geeft!

November

De maand november begon met de verjaardag van mijn man. We hebben zijn verjaardag gevierd en het was erg gezellig. Taart, slingers en lekker bijkletsen met familie en vrienden. Mijn man en ik kopen eigenlijk geen cadeautjes meer voor elkaar omdat we tussendoor wat grotere cadeaus halen en zien dat dan als verjaardagscadeau.

In november hebben we vooral genoten van heerlijke boswandelingen. Het was zonnig en droog en natuurlijk ging mijn camera weer mee om paddenstoelen vast te leggen, maar die waren lastig te vinden.

In november gingen we met de collega van mijn man en zijn vrouw uit eten. De locatie was Zwolle en mijn man mocht beslissen waar we gingen eten. En wat koos mijn man? Jawel, Ingeburgerd. Dus 3 weken na ons eerste bezoekje zaten we er weer! Mijn man en ik kozen voor een gezamenlijk voorgerecht, ‘Burgerbord’, dat was ontzettend uitgebreid zoals je ziet! Het bestond o.a. uit brood met dipsausjes, twee kleine soepjes, carpaccio en olijven. Na dit uitgebreide voorgerecht zat ik al aardig vol en ging ik voor een basic hamburger genaamd ‘Instapmodel’. Mijn man nam als hoofdgerecht een ‘A-sociaal’. Dat was een beetje overmoedig want het was een niet normaal grote hamburger (hij kreeg hem ook niet op). Als toetje ging ik voor de cheesecake met een bolletje biologisch ijs, sinaasappel en slagroom. Mijn man besloot om het bij een koffie te houden, haha.

De pepernoten lagen ook al maanden in de winkels en ik heb ze lang kunnen weerstaan maar de Jumbo had speltpepernoten en die vond ik het proberen waard. Ik was verslaafd! Gelukkig kwam deze craving na het tandartsbezoekje!

En voor de vierde keer in twee maanden tijd ging ik weer uit eten! Ik durf het bijna niet meer te schrijven ;-). Met een vriendin ben ik uit eten geweest bij Eetcafé Engel & Bengel in Deventer. Vooraf kregen we stokbroodjes met kruidenboter van het huis. Ik vind dat altijd zo gastvrij en een fijne binnenkomer, bovendien stilt het even een beetje de trek! Ik weet eigenlijk niet meer precies wat ik als voorgerecht nam. Volgens mij een geitenkaassalade of iets dergelijks. Als hoofdgerecht koos ik voor een kipsaté met gebakken uitjes en atjar geserveerd met friet en verse salade. Normaal ga ik niet voor de kipsaté, maar er stond na mijn mening niet zoveel bijzonders op de menukaart. De menu’s wisselen wel regelmatig. Het toetje maakte overigens alles goed want dat was een super lekkere cheesecake van witte chocolade met een bodem van Bastogne koeken. Om al deze zoetigheid te compenseren ben ik weer begonnen met hardlopen en zwemmen!

In november moest ik naar de Rechtbank om beëdigd te worden en kreeg ik een vast dienstverband waar ik ontzettend blij mee ben!

December

De maand december begon erg droevig. Mijn oma is overleden. Ze heeft de hoge leeftijd van 96 jaar bereikt. Ondanks haar leeftijd is en blijft het moeilijk om afscheid van iemand te nemen. Ik schreef er dit artikel over. Na de begrafenis zijn mijn man en ik even ergens een warme kop chocolademelk wezen drinken. Daarna besloot ik ook maar iets te eten, want bij de begrafenis kreeg ik geen hap door mijn keel. Ik koos voor een Groente Flamkuchen (Duitse dunne knapperige pizza) met aubergine, tomaat, courgette, rode ui, paprika en crème fraîche. Het was heerlijk. Mijn man nam een uitsmijter, het verschil in formaat was aanzienlijk, haha.

Omdat wat afleiding wel prettig was in deze moeilijk dagen, hebben we ondanks het verlies van oma wel sinterklaas gevierd. Iedereen was wel wat ingetogener dan normaal maar het was fijn om samen te zijn. We hadden lootjes getrokken en ik had mijn moeder. Zij wilde graag boerenbont mokken hebben dus deze heb ik voor haar gehaald. Ik kreeg een glazen mok met theezeef, kaarsen en een chocoladeletter.

Verder hebben mijn man en ik veel wandelingen gemaakt. Heerlijk om er even op uit te gaan en tijd samen te hebben. Bovendien zijn mijn man en ik in december al 9 jaar samen!

In december had ik ook verjaardagen van vriendinnen en van mijn moeder. Op de verjaardag van een vriendin kreeg ik een koffiecupje van het merk Nespresso, volgens mij was het de smaak Cosi of de Dulsão do Brasil. Ik vertelde namelijk dat ik mijn hele leven de geur van koffie heerlijk vind maar nog nooit een kopje koffie lekker heb gevonden. Zij dacht dat ik deze koffie vast wel kon waarderen omdat deze zo zacht van smaak is. En jawel! Ik vind het serieus lekkere koffie!!! Amazing! Nadeel is de prijs ad € 0,35 per kopje. De mok met de tekst: ‘My Job is top secret! I don’t even know what i’m doing myself!’ vind ik echt geniaal! Deze zat in het kerstpakket van Koen! Dat kerstpakket was echt huge en er zaten leuke en vooral lekkere dingen in!

Ik heb zelf kerstkaarten gemaakt van washi tape en twee pakjes met kaarten en enveloppen. Deze heb ik ooit tijdens mijn impulsaankopen gekocht bij de Action en Wibra en ben blij dat ik er nu ook concreet wat mee gedaan heb, haha! De decemberzegels vond ik trouwens dit jaar qua tekening wel leuk maar kleurgebruik niet. Had het liever wat kleurrijker gezien of juist allemaal zwart wit.

De kerstboom werd uiteraard ook weer opgezet, traditioneel na het vieren van sinterklaas. Ik heb een nepboom en heb de ballen en slingers van vorig jaar gebruikt. Dus ook dit jaar weer een paarse boom. Het was wel weer even zoeken naar een leuke plek voor de boom in dit nieuwe huis, maar ook hier is hij weer mooi tot zijn recht gekomen. Ook ontvingen we weer leuke kerstkaartjes! Super leuk, dankjewel!

De kerstdagen hebben we leuk doorgebracht. Op kerstavond hebben we boerenkool gegeten bij mijn schoonouders dat was super lekker. Zij maakt echt de lekkerste boerenkool ever! Daarna zijn we naar een prachtige kerstnachtdienst geweest (kippenvel momentje). En op eerst kerstdag zijn we naar mijn ouders geweest. Mijn zussen met aanhang en oom, tante en nichten waren er ook. Zo leuk ze weer gezien en gesproken te hebben! Ik had sandwiches gemaakt met kruidenkaas, sla, gerookte zalm en dille en mijn moeder had een huzarensalade, stokbrood en kroketburgers gemaakt! Het was een lekkere lunch! ’s Avonds waren we gewoon thuis en hadden eigenlijk niet zoveel trek meer, we aten een salade en keken lekkere feelgood movies zoals The Holiday en Home Alone (voor de 15546546 keer). Op tweede kerstdag zijn we naar de Karwei geweest om inspiratie op te doen voor onze bovenverdieping. Welke vloeren vinden we mooi, welk behang spreekt ons, welke stopcontacten willen we graag hebben etc. Daarna hebben we lekker getoerd en een hele lange wandeling gemaakt. We kwamen onderweg een kerk tegen met een kameel, ezel en schapen.

Op derde kerstdag ben ik naar de kerk geweest en hadden we ’s avonds nog een kerstdiner met mijn schoonouders en zwager + vriendin, dat was erg leuk. Iedereen had een gang bereidt en wij hebben het toetje gemaakt. Wij hadden een grand dessert gemaakt dat bestond uit monchoutaart met besjes + een stukje worteltjestaart + een bolletje karamel-ijs. Het smaakte goed!

Op oudejaarsavond zijn we naar de kerk gegaan en hebben daarna bij vrienden Ik hou van Holland en de oudejaarsconference bekeken van Herman Finkers onder het genot van een oliebol/appelflap. Om 00:00 hebben we geproost op het nieuwe jaar en genoten van het mooie vuurwerk! Ik was gewoon mijn camera vergeten, zo jammer!! Gelukkig had mijn vriendin wel een camera mee (we hebben hetzelfde toestel) en maakte prachtige foto’s van het vuurwerk, dus de credits gaan naar Cindy!

Zo, dat was een mega-artikel. Als je dit leest dan heb je, je er doorheen geworsteld, mijn complimenten! Ik zal de Picture Diary de komende periode gewoon weer per maand proberen te publiceren. De Hello artikelen die ik zo rond de eerste van de maand plaatste komen te vervallen omdat ik anders het gevoel heb in herhaling te vallen. Ik wil de variatie in de blog artikelen er wel een beetje inhouden!

5 reacties

  1. Er waren inderdaad weinig paddenstoelen dit jaar te bekennen in de bossen. Wat een toffe foto van dat etentje met die stikstof. Lekker veel uit eten geweest, super. Fijn zo’n XXL photodiary hihi
    Cindy heeft onlangs geplaatst…Nieuw uiterlijk!