Picture Diary – Maart 2013

Vandaag weer een update van de foto’s die ik gemaakt heb in de maand maart. Zo krijg je een beetje een kijkje in mijn leven.

De maand maart was een maand waarin je wel wat extra vitamientjes kon gebruiken dus vandaar dat ik een lekkere j’us d’Orange heb gemaakt! De eerste week van maart had ook best warme temperaturen dus mijn eerste ijsje (Mc Flurry Lion) is een feit! En ’s avonds nog even wat lekkere m&m’s wegknabbelen tijdens het kijken naar mijn favoriete detectives!

Dit zijn enkele foto’s van mijn ontbijtjes! Lekkere ciabatta broodjes uit de oven met cervelaatworst en kipfilet met tuinkruiden met een kop kruidenthee en gekookt eitje en een mineola (geen manderijn maar ook geen grapefruit.. nooit eerder gehad, wel een aanrader). En dan de milde roeryoghurt met ananas / perzik en havermout.

We blijven nog even in de food categorie. Ik heb heerlijk genoten van een chinees gerecht. Ik neem meestal nasi, satéstokjes en tjaptjoy! I love it!! En dan hebben we nog lekkere aardappeltjes met knoflook en rozemarijn gehad uit de oven en een heerlijk beenhammetje met honing-tijm saus (gekocht bij de Lidl). Deze beenham had ik ook niet eerder gehad en ik vond het echt om je vingers bij af te likken. Zalig.

Bij De Tuinen heb ik himalaya zout gekocht. Het ziet er lichtroze uit maar het smaakt niet anders dan “gewoon” zout. En toch is het een superfood en daarom staat het nu bij ons in de kast. Verder wil ik dit voorjaar / zomer beginnen met mijn eigen moestuintje. Ik was wat optimistisch toen de zon behoorlijk scheen de eerste week van maart. Ik had namelijk in deze pot tomatenzaadjes gepoot. Ik ben benieuwd of hier nog een plantje uit gaat komen na de strenge vorst van afgelopen tijd. En de Jekko recyclehouder heeft mijn vriend in de schuur opgehangen. Net zo handig!

En toen het de eerste week van maart zo lekker weer was heb ik fanatiek primula’s gepoot. Deze waren in de aanbieding bij de ALDI. Ook dit was veel te vroeg want door de strenge vorst zijn deze plantjes dood gegaan. Hopelijk komt het nog goed :(.

De plantjes linksbovenin zijn aardbeienplantjes van vorig jaar. Ook zij hebben te lijden gehad in de kou.. En bij het verwijderen van de dode bloemen in mijn mooie witte orchidee vielen er zomaar 2 mooie bloemen uit…..wat een pech deze maand. Gelukkig maken de roze/paarse trosanjers het weer helemaal goed want die staan al 4 weken! Ik geniet er elke dag weer van!

Sostrene Grene is een erg leuke winkel in Groningen (helaas alleen daar gevestigd) en zeker een bezoekje waard! Ik heb hier leuke kaartjes gehaald en een paar ponsen.

En weer even een paar kiekjes van de katten in de familie. Linksboven en linksonder onze enige echte lieve Leo. Helaas heeft hij op 26 maart op onbekende wijze verwondingen opgelopen aan bek, poot, ogen en hoofd. Dus hup, naar de dierenarts. Daar kreeg hij antibiotica en pijnstillers. Gelukkig heeft hij niets gebroken en het gaat weer redelijk goed met hem. Rechtsboven is Nala (van mijn zus) en rechtsonder is Happy de kater van mijn ouders.

Ik ben op zoek naar schoenen voor het voorjaar / lente en zag deze mintgroene stappers van de Esprit..Wat vind jij hiervan? Verder even een kiekje van mezelf na een behoorlijk intensieve mountainbike tocht en de foto rechtsonder is een chillmomementje op het Heerderstrand.

Mijn vriend en ik houden erg van het bos. We gaan samen mountainbiken en maken regelmatig een lekkere wandeling. We trekken dan onze comfortabele maar ohzo oncharmante bergstappers aan en toevallig hadden we ook allebei een bruinkleurige ribbroek aan haha lekker fout :D. Verderop kwamen we uit bij de schaapskooi. Het waaide zo hard en met de koude oostenwind zochten de lammetjes geborgenheid en warmte bij de dikke wolle schapen.

Met een paar vriendinnen heb ik een high-tea gehad. Heerlijk al dat lekkers! We konden het allemaal niet meer op en heb daarom nog maar wat meegenomen naar huis en dat de volgende dag opgegeten.. jammie! Een vriendin van me is langs geweest om eens wat leuke kledingcombinaties samen te stellen. Dit is één van die combinaties.. Benieuwd naar meer? Lees dan dit artikel.

Wat heb jij in maart gedaan?

4 reacties