Hello April 2015

We hebben inmiddels er al weer een kwartaal erop zitten van 2015. Het is voorjaar, de lente is begonnen en de zomertijd is weer ingegaan! Heerlijk. Ik blik terug op de maand maart en kijk vooruit naar de maand april!

Bron

Terugblik maart 2015:

Voor maart had ik de volgende dingen op de planning staan:

Open Huizen dag | De Open Huizen Dag was geslaagd. We hebben een leuk huisje op het oog en de onderhandelingen zijn in volle gang. Ik ben benieuwd of wij binnenkort een handtekening onder een koopcontract kunnen zetten :) .

Biddag voor gewas en arbeid | Een bijzondere dag waarin is gebeden voor een goede oogst voor het komende seizoen. Dat de plantjes weer mogen groeien en wij hier weer van kunnen eten. In Nederland staan we er misschien niet zo vaak bij stil en is het heel vanzelfsprekend dat je in de supermarkt je boodschappen koopt. Maar de boeren in de landbouw etc. zijn er het hele jaar maar wat druk mee. Ze zijn afhankelijk van de weersomstandigheden of er een goede oogst komt of niet. Daarnaast werd er ook gebeden voor het werk. Dat de werkloosheid mag afnemen en het aantal mensen wat bij huis zit weer werk mag krijgen. Er is gebeden voor de economie en het bestuur van Nederland. Een mooie dag om stil te staan bij dingen waar ik normaal gesproken niet zo vaak bij stil sta.

Collecte lopen voor de ZOA | In de laatste week van maart heb ik collecte gelopen voor Stichting ZOA. Mijn ervaringen hierover volgen binnenkort. Ik heb € 68 opgehaald in twee straten. Een best mooi resultaat vind ik. Alle beetjes helpen.

Hardlopen, zwemmen en moutainbiken | Niks van dit alles heb ik gedaan :oops: , maaaarrr… ik heb wel weer lekkere lange wandelingen gemaakt. Heerlijk om te doen, zeker nu het ’s avonds langer licht is.

Cursus volgen | Inmiddels heb ik weer twee cursusdagen achter de rug. Het is intensief en veel stof, maar ontzettend leuk om te doen en mijn kennis te vergroten!

Trouwfoto’s uitzoeken en bestellen | Hoera! Dit heb ik gedaan. Mijn oma, ouders en schoonouders hebben nu wat foto’s van onze bruiloft gekregen voor een mooi plekje aan de muur ;-) . Maar dit is natuurlijk slechts een beginnetje want ik wil graag een mooi trouwalbum aan iedereen kunnen laten zien! Een puntje voor de maand april!

Tijd plannen voor hobby’s | Ik heb de voortuin weer helemaal opgeknapt. Blad opgeruimd, mos tussen de tegels verwijderd, plantjes gesnoeid, etc. Heerlijk om te tuinieren. Hierdoor ben ik lekker actief en met mijn handen bezig.

En dan april 2015:

Goede Vrijdag & Pasen | Vandaag is het goede vrijdag. Een belangrijke dag waarin we herdenken dat Jezus aan het kruis is gestorven voor onze zonden. En het woord zonden klinkt heel zwaar en dan denk je misschien aan alle misdaden in de wereld zoals: oorlogen, onderdrukking, uitbuiting, afpersing, moord, geweld etc. En dan zie je, jezelf misschien niet als zondig, maar je kunt het ook dichterbij halen door te erkennen dat jezelf ook fouten maakt. Denk bijvoorbeeld aan dingen zoals: roddelen, pesten, hebzucht, jaloezie, boosheid, kwaad zijn, vloeken, ongeduldigheid, gierigheid, niet vergevingsgezind zijn etc. Het is goed om te weten dat je een prachtig mens bent, maar dat je ook je tekortkomingen hebt.

Op goede vrijdag ga ik naar de kerk en ook met Pasen zijn er kerkdiensten waarin we vieren dat Jezus uit de dood is opgestaan en leeft! Hij is toen nog een poos op aarde geweest en is later naar de hemel gegaan. Dat vieren we op Hemelvaartsdag.

Verjaardagen | In april worden er ook enkele verjaardagen gevierd. Mijn zus, oma, kat en enkele vrienden van ons zijn jarig! Gefeliciteerd! Dus dat betekent weer een cadeautjesjacht.

Afronding 40-dagen tot Pasen challenge | In dit artikel schreef ik over deze challenge, dus voor de hele uitleg verwijs ik je naar dat artikel :) . Ik moet zeggen dat ik niet elke dag netjes de Bijbelteksten heb gelezen. Soms liep ik een paar dagen achter en deed dan meerdere dagen tegelijkertijd. Maar als ik er eenmaal voor ging zitten dan deed ik het wel met mijn volledige aandacht en niet even snel tussen de bedrijven door. Want ondanks dat het erg drukke dagen waren in maart (vandaar ook soms wat langere stille periodes op TypischTam) wilde ik wel de rust momenten pakken om er goed voor te gaan zitten. En dat is gelukt.

Koningsdag | Ja, in april is het natuurlijk ook weer Koningsdag! Ik moet zeggen dat ik er nog totaal niet mee bezig ben. Ik houd in elk geval niet van drukke evenementen, dus in Amsterdam of op andere grote pleinen ben ik niet te vinden. Ik vind het wel altijd leuk om rommelmarkten af te lopen of ergens op een terrasje wat drinken, of lekker gewoon lekker te genieten van de vrije dag in de tuin met een goed boek!

Date met vriendinnen | In april heb ik een date staan met 4 vriendinnen! We willen samen gezellig een kookworkshop gaan doen met tapas! Ik heb er super veel zin in! Lijkt me erg leuk om te doen!

Verder gaan met foto’s uitzoeken | Ik vind het altijd erg leuk om foto’s te laten afdrukken en in te plakken. De eerste stap is al gezet, want ik heb enkele trouwfoto’s laten afdrukken en deze aan mijn ouders, schoonouders en oma gegeven. Nu is het zaak om de foto’s verder uit te zoeken en een bestelling te plaatsen. Het zou wel mooi zijn als ik het trouwalbum af heb voordat wij een jaar zijn getrouwd ;-) .

Wat zijn jouw plannen in april?

12 reacties

 1. Wat spannend dat jullie in onderhandeling zijn! Wij hebben inmiddels een huisje gevonden en de koopakte is zelfs al binnen. Dus die moeten we binnenkort (als alles oké is) even tekenen. Ik ben erg benieuwd of jullie er met de verkopers uitkomen.
  Simone heeft onlangs geplaatst…Hoe ben je bewust van je uitgaven?

 2. Komende maand wordt best een drukke maand voor mij: feestweek in het dorp met o.a. Koningsdag. Een lunch met collega’s. Een trainingsdag. Een dagje Groningen. Een etentje met mijn oma. En dan ook gewoon nog mijn bloggen en 4 dagen werken. Nu hopen dat het weer een beetje beter wordt en dan komt het vast allemaal goed. Ik krijg energie van mooi weer. :)
  Wendy heeft onlangs geplaatst…Op vakantie met kinderen

 3. Spannend zeg, die onderhandelingen over jullie mogelijk nieuwe huis, ik weet nog goed hoe spannend het bij ons was! Ik hoef ook niet per se Koningsdag groot te vieren, waarschijnlijk gaan we wel een drankje doen in de stad ofzo.
  Cindy heeft onlangs geplaatst…No Buy maand

 4. Ik heb ook enorm veel zin in koninginnedag! Foto’s uitzoeken vind ik echt afschuwelijk, pfft. Ik geef altijd te snel op en dan blijven ze allemaal maar in een mapje op mijn laptop staan, haha.
  Marleen heeft onlangs geplaatst…Update gebroken voet

  1. Correctie: Koningsdag ;-) Ik loop nu ook behoorlijk achter hoor met foto’s uitzoeken. Vroeger hield ik het veel nauwkeuriger bij.