Hello Augustus 2015

Zoals iedere maand blik ik terug op de afgelopen maand en kijk ik vooruit in de nieuwe maand. Binnenkort volgt ook de Picture Diary van de maand juli zodat je in een samenvatting in foto’s kan zien!

Terugblik juli 2015:

Allereerst even een terugblik naar de maand juli.

Housewarming | Mijn man en ik hebben een hele fijne housewarming gehad. We waren met een clubje van zo’n 17 mensen en dat was erg gezellig. We hadden er prachtig weer bij en konden dus lekker buiten zitten en lang genieten van de aangename temperaturen! Toen het wat afkoelde werden de vestjes toch wel aangetrokken, maar het was nog heel goed te doen buiten. We kregen ontzettend veel leuke en lieve complimenten over ons huisje en wij lieten deze ook vol trots aan iedereen zien. Er moet nog wel veel aan gebeuren om het naar onze smaak/zin te maken, maar het huis heeft veel potentie. We hebben ook veel lieve kaartjes, bloemen en cadeautjes gekregen. Erg lief!

Één jaar getrouwd | Op 14 juli 2015 waren mijn man en ik één jaar getrouwd! Ik herinner me deze dag nog als die van gisteren en nu zijn we dus alweer een jaar verder, de tijd vliegt. Ik kreeg van mijn man een prachtig boeket, echt zo lief van hem, want eigenlijk komt hij nooit met bloemen thuis :D . Het boeket heeft ruim twee weken gestaan dus heb er lang van kunnen genieten. Verder hebben we die dag ‘gewoon’ allebei gewerkt, maar bij thuiskomst aten we een lekkere aardbeienbavarois en zijn daarna uit eten geweest bij de Griek. Het eten was heerlijk en we waanden ons even weer in Griekse sferen. We hebben leuke (vakantie) herinneringen aan dit land dus vandaar dat onze keus hierop gevallen is en we vinden het allebei gewoon erg lekker!

BBQ | In juli hebben we ook een barbecue gehad met wat oud-wijkgenoten om het seizoen af te sluiten en de zomervakantie in te luiden. Het was voor ons ook een afscheid omdat we natuurlijk verhuisd zijn en niet meer in de wijk woonachtig zijn. Ook deze dag hadden we heel veel geluk met het weer. We hebben fijn buiten gezeten en genoten van het zonnetje en het heerlijke eten. Het voelde ook als een fijne afsluiting, we kregen zelfs nog een prachtige plant die nu buiten in een bloembak op een sokkel staat.

Draad oppakken | En de zomervakantie is alweer eventjes achter de rug. Ik vind het heerlijk om vrij te zijn. Maar de structuur die het werkende leven biedt vind ik ook wel weer fijn. Omdat ik na de vakantie gelijk extra moest werken omdat mijn collega op vakantie was heeft het even geduurd voordat ik een beetje een ritme te pakken had maar nu ik weer wat regelmatiger werk is het huishouden weer op orde en heb ik mijn draai in dit nieuwe huis aardig gevonden.

Lege agenda | De agenda was voor de rest van de maand vrij leeg wat ruimte bood voor spontane afspraken. Ik ben naar de kapper geweest, ben bij de buren op de koffie geweest, heb een vriendin opgezocht en er zijn vrienden hier op visite geweest. Dat was erg gezellig allemaal en ben blij met mijn nieuwe kapsel (zie foto’s in het artikel van de H&M Shoplog).

Vooruitblik augustus 2015:

Een greep uit de dingen die ik in augustus gepland heb staan:

Bezoekjes | In augustus heb ik enkele afspraken staan met vriendinnen en mijn zussen. De meesten hebben de vakantie inmiddels achter de rug en dan vind ik het altijd leuk om bij te kletsen en vakantiefoto’s te bekijken. Elkaar weer even op de hoogte brengen van de belevenissen van de afgelopen weken.

Helpen met verhuizen | Naar alle waarschijnlijkheid gaan beide zussen verhuizen. Dus ik zal hun dan ook helpen met het inpakken van de dozen en met het verhuizen zelf (voor wat, hoort wat ;-) ). Voor mijn ouders ook best een hele happening dat hun drie dochters binnen 3 maanden allemaal zijn verhuisd :D . Ik heb ze al wel wat tips kunnen geven over bijvoorbeeld het inpakken van de dozen en het wegdoen van de spulletjes.

Workshop mozaïek en hapje eten | Samen met enkele collega’s ga ik een middagje ergens een mozaïek workshop doen. Je mag dan eerst lekker tegeltjes stuk slaan en daarna een spiegeltje of een dienblad beplakken. En dat alles onder het genot van koffie en thee met wat lekkers. Daarop aansluitend gaan we uiteten bij een Bistro waarin je onbeperkt allerlei kleine gerechtjes kan bestellen van de kaart. De volgorde waarin je de gerechtjes eet mag je dan zelf bepalen. Ik heb nog niet eerder op zo’n manier gegeten bij een restaurant dus ben hier erg benieuwd naar, het concept klinkt erg leuk.

Kraamvisite | Een vriendin van mij is in verwachting en hoopt binnenkort hun tweede kindje te mogen ontvangen! Zo mooi! Binnenkort dus weer op kraamvisite, een bijzondere gebeurtenis! Ik vind het altijd erg leuk om een kraamcadeautje te geven, heb ik weer een excuus om even tussen die kleine schattige kleertjes te snuffelen.

Genieten | Verder probeer ik nog heel bewust te genieten van het heerlijke weer en het huishouden in de avonduren te doen als het koeler buiten is! Volgende maand is het namelijk september en gaan we de herfst weer in (moet er nog even niet aan denken). Dus deze maand optimaal genieten van het lekkere weer :) .

Daarnaast wil ik graag sporten (hardlopen en zwemmen) en foto’s inplakken. (ik dacht ik schrijf ze maar weer eens op zodat het misschien nog motiverend voor me werkt :) ).

Wat zijn jouw plannen in augustus?

9 reacties