Hello Maart 2015

Vandaag wil ik even terugblikken op het to-do-lijstje van februari want die ligt inmiddels al meer dan een week achter ons. En ik wil graag een vooruitblik geven op de maand maart, ook al is deze inmiddels al 9 dagen oud ;-) .

Terugblik februari:

Valentijnsdag | Tja, deze dag liep wat anders dan gepland. Het begon allemaal heel romantisch, ik wilde een ontbijtje op bed maken en zette de oven alvast aan om lekkere broodjes in af te bakken. Toen ik de plastic verpakking van de broodjes weg wilde gooien in een plastic zak in de hal, zag ik ineens dat er rook uit de meterkast kwam! YIKES!! Water in de meterkast gooien leek me geen strak plan, but what to do!?!? Ik riep mijn man erbij en die zij dat ik allereerst de oven moest uit doen. Vervolgens hebben we de buitendeur opengezet want het stonk heel erg! Ik heb toen gelijk de woningbouw opgebeld en ik zei (voor mijn doen) vrij rustig:”Er komt rook uit de meterkast”. De telefoniste zei dat ze gelijk een spoedreparateur ging bellen en dat hij contact met ons zou opnemen. Ondertussen smulde de boel lekker verder in de meterkast en was het wachten op de monteur. Die diende zich binnen een uur aan terwijl ik maar steeds hoopte dat ons huis niet in de hens zou gaan. Het bleek dat de bedrading los zat waardoor oververhitting  was ontstaan vanwege overgangsweerstand (beetje een technisch verhaal). De monteur moest nog even weer op pad om nieuw materiaal aan te schaffen en rond 13:30 uur was de boel geklaard. Gelukkig was dit bezoekje voor ons kosteloos en konden we onze “romantische dag” weer voortzetten. Een dagje weg zat er niet meer in (ik wilde naar het strand) maar we zijn toen maar even op pad geweest en hebben in Zutphen een nieuwe eettafellamp gekocht.

Kraamvisite, verjaardagen en dates met vriendinnen, dagje Leeuwarden | Het was zoals ik in dit artikel al vertelde een hele druk maand waarin ik veel bezoekjes heb afgelegd. Maar het was wel ontzettend gezellig. Ik ben op kraamvisite geweest, heb twee verjaardagen gehad, ik heb ook twee keer een high tea gehad en ik ben nog gezellig bij twee vriendinnen op visite geweest en een andere vriendin is bij mij op visite geweest. Ik ben met mijn moeder en zussen een dagje naar Leeuwarden geweest! Het was een gezellige maand. Maar ben ook wel blij dat ik het in maart wat rustiger heb.

40-dagen-tot-Pasen-challenge | De challenge is weer begonnen. Ik schreef er al over in dit artikel. Deze 40-dagen tijd loopt nog tot 4 april. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het moeilijk vind om er elke dag even een momentje voor te prikken. Soms doe ik meerdere dagen op één dag, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling natuurlijk. Gelukkig heb ik nu een vast moment geprikt en dat werkt voor mij beter dan elke dag kijken hoe het uitkomt, want dan vergeet ik het sneller.

Flow en Eva magazines lezen | Tja, je raad het al, door de drukke maand is hier niets van terecht gekomen. Deze maand een nieuwe poging.

Borduurwerkje afmaken | Ook kansloos. Zie hierboven :) . Alles staat of valt met een goede planning!

En dan maart 2015….

Open Huizen dag  |  Mijn man en ik zijn al een poosje aan het rondkijken naar koopwoningen. De huurprijs stijgt ieder jaar weer met 4% en we betalen nu al bijna € 100 per maand meer als toen we hier 2,5 jaar geleden kwamen wonen. Bovendien is de hypotheekrente laag en zijn de huizenprijzen ook relatief laag. We hebben in februari een gesprek gehad met een hypotheekadviseur en weten nu naar welke prijsklasse we kunnen kijken! We hebben er ontzettend veel zin in en verheugen ons op de Open Huizen dag. We hebben afgelopen zaterdag ook al wat huizen gekeken en vinden het erg leuk om te onderzoeken wat wij belangrijk vinden aan een huis. Daarnaast vind ik het sowieso erg leuk om bij mensen over de vloer te komen en om te zien hoe het huis is ingericht e.d. We zijn wel kritisch in onze zoektocht omdat kopen toch wat definitiever is dan huren en dat willen we dan ook goed doen. Soms heb ik het gevoel van dat het bijna een beetje overkomt alsof je niet snel tevreden bent of zelfs een beetje ondankbaar, maar dat is niet het geval. Ik ben ontzettend benieuwd.

Biddag voor gewas en arbeid | Aankomende woensdag is het weer biddag voor gewas en arbeid. Een belangrijke dag vind ik. Een dag waarbij je bid en hoopt voor een goed en vruchtbaar seizoen. In Nederland vind ik dat we überhaupt maar weinig écht stil staan bij de herkomst van de groente en fruit in de supermarkt. We vinden het heel vanzelfsprekend dat we naar de supermarkt gaan en daar onze etenswaren kopen. Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend in de wereld. Naast dat je bid voor gewas en arbeid, word er ook veel gebeden voor de wereld en al haar moeilijkheden (oorlogen, uitputting van de aarde) maar ook voor de (wereld)economie en voor de werklozen. Een bijzondere dag! Het zet me altijd weer even aan het nadenken hoe ik omga met het eten en over hoe goed je het eigenlijk hier in Nederland hebt. En dat je best een steentje mag bijdragen aan anderen die het moeilijker hebben dan jezelf.

Collecte lopen voor de ZOA | En dat extra steentje bijdragen doe ik deze maand om te collecteren voor Stichting ZOA. De letters staan voor Zuid Oost Azië, de regio waar het werk in 1973 begon. ZOA ondersteunt en biedt hulp aan mensen die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp, door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Zij zijn in vier groepen in te delen: vluchtelingen, ontheemden, terugkerende vluchtelingen en de lokale bevolking. ZOA helpt in 15 landen in Afrika, Azie en het Midden-Oosten, namelijk: Afghanistan, Burundi, Congo, Ethiopië, Filipijnen, Jemen, Jordanië, Liberia, Myanmar, Sri Lanka, Sudan, Uganda en Zuid-Sudan. ZOA wil gemeenschappen helpen er weer bovenop te komen, op zo’n manier dat ze niet langer afhankelijk zijn van hulp. De wederopbouwprogramma’s zijn gericht op structurele verandering en vermindering van kwetsbaarheid en sociale ongelijkheid. Een heel mooi doel waar ik graag voor collecteer.

Hardlopen, zwemmen en moutainbiken | Ik vind het heerlijk dat de temperaturen weer stijgen. Het maakt me actief en heb weer zin in wat meer beweging. Ik heb vorige week al weer lekker hardgelopen, maar omdat het toch een sport blijft wat belastend is voor je gewrichten wil ik daarnaast lekker zwemmen en moutainbiken! Ik heb er echt zin in en zal mijn Endomondo sporttracker weer aanzetten als ik bezig ga, zodat ik de voortgang kan zien!

Cursus volgen | Eind maart ga ik weer een cursus volgen voor mijn werk tot halverwege mei, dan ben ik weer klaar! Ik heb zin om weer de stof in te duiken, mijn kennis verder uit te breiden en vind het sowieso leuk om wat nieuws te leren! Examen doen vind ik altijd wel spannend, maar de vorige keer ben ik met een mooie 8 geslaagd dus heb er wel vertrouwen in, dat het goed komt!

Trouwfoto’s uitzoeken en bestellen | Ja, ik weet het. Het is best wel een beetje erg hé? Ik heb mijn trouwfoto’s nog steeds niet allemaal uitgezocht. Ik vind het inplakken super leuk om te doen, maar het uitzoekwerk vind ik erg lastig. Ik schuif het steeds voor me uit, waardoor ik nu nog geen mooi trouwalbum heb gemaakt! Ik ga hier ook momenten voor inplannen zodat ik er lekker mee aan de slag kan! Dit wil ik vooral in de avonden gaan doen, want als het zonnetje lekker schijnt ben ik toch liever buiten te vinden!

Tijd plannen voor hobby’s | Ik ben al weer begonnen met het opzetten van mijn moestuintje (hierover volgt binnenkort meer!) en daarnaast wil ik lekker de tuin in om deze netjes aan kant te maken. Ik wil de tuin schoffelen; blad ruimen; onkruid te wieden; mos verwijderen; terrasje weer groenvrij maken.. etc. Ik vind dit heerlijk om te doen! Daarnaast wil ik ook lekker lezen in de tuin; een begin maken aan een haakwerkje en wie weet het borduurwerkje afmaken ;-) .

Wat zijn jouw plannen voor maart?

11 reacties

 1. Wat goed van je dat je de collecte loopt. Ik heb dat ook jarenlang gedaan voor het reumafonds, maar ben ermee gestopt. Heel frustrerend om te zien hoe weinig er gegeven wordt.
  Paul heeft onlangs geplaatst…Nederlands

  1. Dankjewel, ik denk toch dat alle beetjes helpen. De ene heeft het ook ruimer dan de andere en het verschilt per straat wat er gegeven wordt. Ik heb twee straten gelopen en € 68 opgehaald dus vond dat wel heel netjes! Er waren in ‘mijn’ wijk nog 5 collectanten die ieders ook een aardig bedrag hebben opgehaald. Ik weet het totaalbedrag niet van 6 collectanten maar vond het zeker de moeite waard! Zo lang er maar te veel aan de strijkstok blijft hangen :) .

 2. Succes met het zoeken naar jullie nieuwe huisje! Ook ik moet meer tijd nemen om de Flow en nog wat Flair’s te lezen.. Maar ja, dat komt er maar niet van. Fijn dat de temperaturen beter worden, ook ik ben weer aan het hardlopen geslagen. Heel veel succes en mooie doelen deze maand. Geniet van maart!
  Cindy heeft onlangs geplaatst…A cup of sunshine

  1. Dankjewel! Goed dat je weer lekker aan het hardlopen bent! En ik hoop dat die mooie dagen er vanaf nu weer aanzitten komen want de storm van de afgelopen dagen ben ik wel een beetje zat :wink: .

 3. Wat leuk dat jullie ook op zoek zijn naar een koophuis. Ik zit samen met mijn vriend in precies dezelfde fase op dit moment. Toevallig hebben we vanavond weer een bezichtiging. Ik ben erg benieuwd. Veel plezier met jullie zoektocht!
  Simone heeft onlangs geplaatst…Bekeken op Netflix #3

  1. Spannend zeg! Jullie ook veel plezier vanavond! Hoop dat het jullie een leuk huisje weten te vinden. We lekker dat jullie ’s avonds kunnen kijken. Wij kunnen alleen elke keer aan het eind van de middag terecht en dat is wel lastig qua werk.