Hello Mei 2015

Zoals iedere maand blik ik terug op de afgelopen maand en kijk ik vooruit in de nieuwe maand. April ligt weer achter ons en dit zijn in hoofdlijnen de dingen die ik deed.

bron

Terugblik april 2015:

Goede Vrijdag & Pasen | Mooi en fijne dagen die ik samen bracht met mijn man. En ik geen verplichtingen had.

Verjaardagen | In april werden er ook enkele verjaardagen gevierd. Mijn zus, oma, kat en enkele vrienden van ons zijn jarig! Was gezellig en fijn om samen te zijn met familie en vrienden.

Afronding 40-dagen tot Pasen challenge | In de voorbereidingstijd naar Pasen toe heb ik een 40-dagen challenge gedaan. Tijd en rust creëren om zo ruimte te maken om je geestelijk voor te bereiden op Pasen. Heerlijk om die rust te ervaren.

Koningsdag | Liep anders dan gepland. Mijn man was aan het mountainbiken en kwam lelijk ten val waardoor hij zijn schouderblad heeft gebroken. We hebben de hele dag in het ziekenhuis gezeten, wachten op het resultaat van de foto’s. Gelukkig was er geen operatie nodig. Binnenkort moeten we weer naar het ziekenhuis voor een controle. De pijnstillers helpen hem goed en hij kan elke dag een beetje meer, fijn om die voortuitgang te zien, al is het volledige herstel nog een lange weg.

Date met vriendinnen | In april had ik een date staan met 4 vriendinnen! We wilden samen gezellig een kookworkshop gaan doen met tapas, maar helaas was ik een weekje ziek en kon niet mee. Ontzettend balen want het is altijd lastig een datum te prikken waarop we met z’n 5-en bij elkaar kunnen komen. Eén vriendin was zo lief om het eten wat ze gemaakt hadden langs te brengen. Kon ik toch nog genieten van hetgeen ze gemaakt hadden.

Verder gaan met foto’s uitzoeken | Hier ben ik helaas niet meer aan toe gekomen.

Vooruitblik mei 2015:

Verjaardagen & feestjes | Net als de maand april hebben we ook in mei enkele verjaardagen van vrienden en familie. Ik ben ook jarig in mei en word alweer 29 jaar! Pff de tijd vliegt! Ik ga het klein vieren met familie en vrienden.

Moederdag | Op Moederdag houd ik mijn verjaardag voor familie. Eigenlijk is dit een vaste prik omdat ik mijn verjaardag meestal op de eerst volgende zondag vier en dan is het altijd Moederdag.

Bevrijdingsdag & Hemelvaartsdag | Met Bevrijdingsdag heb ik geen plannen. Ik denk dat ik foto’s ga uitzoeken en bestellen om in te plakken. Verder ben ik het één en ander in huis aan het opruimen. Mochten we toch groen licht krijgen voor een woning dan is het handig als we in elk geval de spullen uitgezocht hebben. Wat weg kan verkoop ik op marktplaats of geef ik weg aan de kringloop of vrienden. Ik vind dit altijd super leuk om te doen. Met hemelvaartsdag gaan we waarschijnlijk naar mijn nichtje toe. Zij is die dag jarig en viert haar verjaardag dan ook. Leuk om weer familie te zien en te spreken.

Stichting Present | Samen met wat jongelui uit de kerk gaan we een opdracht doen voor Stichting Present. Wij gaan ons inzetten voor een vrijwilligersproject. Voorbeelden hiervan zijn:

  •  Sociale projecten: koken voor dak- en thuislozen, het organiseren van een gezellige middag voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking of koffiedrinken met eenzame ouderen
  • Praktische projecten: helpen verhuizen, opknappen of schoonmaken van een woning of het opknappen van een tuin.

Stichting Present verbind dus degene met een hulpvraag met de vrijwilligers. Een prachtig initiatief.

Duidelijkheid koophuis | We hopen deze maand ook duidelijkheid te krijgen over het koophuis waar we mee bezig zijn (klik). Als alles door mag gaan dan moeten we een afspraak maken met de notaris en onze huur opzeggen en dozen gaan inpakken etc… Genoeg te doen dus! Ik probeer daarom mijn weekenden zoveel mogelijk vrij te houden :) .

Wat zijn jouw plannen in mei?

6 reacties

  1. Wat vervelend dat Koningsdag anders verliep dan gepland, maar gelukkig is er geen operatie nodig. Zo te lezen staan er een hele boel leuke dingen op de planning in mij! Geniet er lekker van!
    Celeste heeft onlangs geplaatst…De allerbeste student ooit

  2. Vervelend van je man! Hopelijk gaat het snel weer beter. Leuke plannen heb je voor mei. Ik heb nog niet echt plannen, behalve werken. Ik zie wel wat er op mijn pad komt :).
    Iris heeft onlangs geplaatst…Favorieten #9