Picture Diary – Oktober 2012

Vandaag een overzicht van de maand oktober met enkele foto’s die ik in deze maand gemaakt hebt. Zo krijg je een indruk wat ik zoal gedaan heb. Deze maand is het vooral natuur en eten :D

Paddestoelen in mijn achtertuin:
In de achtertuin groeien paddestoelen. De eerste foto is genomen onder de buiten tafel daar groeien ze gewoon tussen de muur en en de tegels in! En op de tweede foto zie je allemaal paddenstoelen in de tuin. Ik weet eigenlijk niet wat voor een paddenstoelen dit zijn! Iemand een idee?

Bladeren in de tuin:
De herfst heeft echt zijn intrede gedaan in Nederland en het waait hier soms behoorlijk. Alle bladeren waaien dan door de lucht! Ik vind het een prachtig gezicht! Achter ons huis staat allerlei bomen.. hmm ook hier weet ik niet de namen van maar de bladeren zijn erg groot!

Asters:
In de zomer had ik een paar asters gepland. Deze gingen prachtig bloeien! Maar naar een paar weken liet ie zijn mooie bloemetjes vallen. Hij was toen helemaal kaal en vervolgens begon de aster in de herfst weer een beetje te bloeien :). En aan de voorkant van het huis hebben we een hele grote herfstaster staan! In de zomer was die maar een groene plant met vreemde bladeren. Ik dacht dat het onkruid was en wilde het weghalen. Maar mijn vader zij dat dit geen onkruid was dus heb ik het maar laten staan. En tot mijn verassing begonnen er in begin oktober knopen aan te komen! En vervolgens kwamen daar prachtige lila bloemetjes uit. Een herfstaster! Erg mooi! En ik ben blij dat ik deze plant heb laten staan!

De buurvrouw en buurman waren bezig met het snoeien van de heg die op de grens staat en er vielen allerlei takjes op het gras. De buurvrouw zei dat ik de takjes in de grond kon stoppen en dat er dan mogelijk en nieuwe mooie heg ontstaat. Dat heb ik gedaan en ben benieuwd of de takjes uiteindelijk een heg gaan worden of dood vriezen van de kou! (nope!).

De Japanse Esdoorn hebben we als cadeau gekregen voor ons nieuwe huis! In het begin was de Japanse Esdoorn groen en bordeauxrood maar nu is heeft het prachtig herfstkleuren gekregen! Fel rood en als de zon er op schijnt is ie nog mooier!

Dit is een biologische sap van de Aldi het zag er erg veelbelovend uit maar het is geen aanrader! Veel te zuur en ik merk geen verschil met een zure sinaasappelsmaak uit een pak! Deze vruchtensap daarentegen is wel erg lekker en ook van de Aldi. Zacht van smaak en geen kunstmatige toevoegingen. Het bestaat uit vers geperst sap: ananassap (61%), sinaasappelsap (26%), passievruchtensap (5,5%), mangomoes (4,5%) en bananenmoes (3%). Ik ben echt gek op geitenkaas. Met name als er honing en pijnboompitten bijzitten! Love it. In een cafetaria zaten mijn vriend en ik lekker een patatje met frikadel speciaal te eten en toen zag ik op ons tafeltje een heel leuk vaasje staan met daarom een bedeltje met bestek. Ik vond het zo schattig en maakte er een foto van! Hij is niet zo scherp maar het idee is wel duidelijk denk ik.

Van een vriendin heb ik prachtig boeketje gekregen! Hij heeft een goede week gestaan en kan er echt van genieten! Love it! De twee kastjes waar het bloemetje op staat zijn de nieuwe nachtkastjes die ik via Marktplaats heb gekocht. Deze zijn aan de bovenkant en op de plankjes beschadigd dus ik wil ze nog graag even schuren en opnieuw verven. Het resultaat zul je gauw zien in een volgende post waar ik schrijf over onze nieuwe slaapkamer. | Van de vele boswandelingen krijg ik soms wel last van vermoeide benen. Ik heb ook een beetje last van spataderen dus die doen soms ook behoorlijk zeer. Ik smeer er dan altijd een lekkere beenlotion op. | Als de zon schijnt is Leo vaak buiten maar hij vindt het ook heerlijk om uitgebreid op ons bed te liggen omdat in onze slaapkamer de zon de hele dag staat. :D | Mijn ouders waren 30-jaar getrouwd en ik maakte foto’s van hun. Maar ja zij wilden ook wel foto’s van ons als kinderen hebben dus wij werden ook even op de foto gezet. Hier dus een picture van me. | Op een heerlijke zonnige zondagmiddag was ik samen met mijn vriend lekker wezen wandelen in het bos. En op een gegeven moment zag ik in de bomen prachtige vogels hangen! Allemaal kunstige creaties! Erg gaaf. Het bleek Bird Art Installation Day te zijn. Ik ben gek op een beetje vreemde kunst en vond het een mooie ’tentoonstelling’.

 Wat waren jouw hoogtepunten van oktober?