Picture Diary – Januari 2014 #1

Ik probeer vanaf 2014 iedere 2 weken een picture diary te publiceren op mijn blog! Vandaag is dat de eerste keer en zien jullie dus mijn belevenissen van week 1 en week 2!

Week 1: Oud en nieuw, Hema en verjaardag

1. In de eerste week van 2014 hebben we oud & nieuw gevierd samen met vier vrienden. Het was een gezellige avond: lekker gekletst, deels ik hou van Holland gekeken en een toast uitgebracht! Ik heb me net als met sinterklaas goed kunnen inhouden wat betreft de lekkernijen. Ik heb één oliebol en één appelbeignet gehad en een paar kniepertjes! Zelf hebben we geen vuurwerk afgestoken, alleen wat sterretjes :). 2. Op nieuwjaarsdag hebben wij mijn schoonouders opgezocht en zijn daarna even bij mijn zusje op bezoek geweest. Mijn ouders waren er ook en hadden samen een pizza besteld! 3. Mijn vriend en ik zijn bezig met een woonkamer make-over (hierover volgt later meer). We hebben nieuwe gordijnen uitgezocht maar niet degene op het plaatje want deze was niet meer leverbaar. We hebben naar wat wikken en wegen voor zandkleurige gordijnen gekozen. De levertijd is drie weken dus nog eventjes geduld hebben. 4. In de eerste week hadden we ook een verjaardag van mijn schoonzusje. Ze bakte deze koekiemonstercakjes! Zo lief! 

1. Ik vind bloemetjes altijd zo gezellig staan op tafel! Het lichtpaarse vaasje is van de H&M. Ook ben ik dol op geurkaarsen en het kaarsje wat je ziet staan is van Airwick en ruikt heerlijk naar kaneel en appeltjes! 2. & 3. Verder maakte ik de leuke 365 dagen kalender die in de Flow was toegevoegd! Er zaten er twee in omdat er een misdruk was gemaakt (er zat geen afscheurrandje langs). 4. De tekst op het kaartje van 8 januari vond ik erg mooi: “Rommel opruimen is niet hetzelfde als dingen loslaten die betekenis voor je hebben. Het gaat om dingen loslaten die niets meer bijdragen aan je leven, zodat je tijd, energie en ruimte krijgt voor dingen die dat wel doen!”

Week 2: Kinderboederij, sporten en woonkamer make-over!

1. t/m 4. Wie mijn blog al een tijdje volgt weet dat ik gek ben op dieren. Ik ga graag naar de dierentuin of een kinderboerderij. Vooral de geiten, kippen en pauwen vind ik erg leuk. Dit geitje wat ik aan het voeren ben had even niet opgelet en miste daardoor het voer wat was uitgedeeld. Dat vond ik wel een beetje sneu dus gaf ik hem maar wat hooi!

1. In de tweede week van 2014 had ik mijn eerste kwaaltje alweer te pakken. Vorig jaar had ik krentenbaard wat mij lang heeft achtervolgd en nu had ik last van mijn blaas (hoor ik veel om mij heen trouwens). Gelukkig had ik geen blaasontsteking maar het zat er tegen aan. Ik hoorde dat cranberrysap erg goed werkt en kamille thee. Dus ik kocht twee pakken Healthy People maar vond het niet zo lekker. Toch heb ik het netjes opgedronken en gelukkig is de pijn nu weg! 2. Een nieuw jaar vraagt ook een nieuwe start wat betreft sporten! Ik ben lekker in het park gaan hardlopen! 3. Ik draag hier mijn nieuwe paarse hardloopshirt en die bevalt erg goed! 4. Dit boek lag bij mijn zus thuis op de bank en ik bladerde er wat doorheen en ben erg enthousiast! Ik heb hem ook besteld via Bol.com want het zag er zo handig en gezond uit! 

1. Aangezien we aan het klussen zijn in huis en het overal wat rommelig is vind ik het belangrijk dat het wel een beetje huiselijk en knus uit ziet, dus bloemetjes op tafel. 2. De roosjes heb ik gekocht bij de AH. Ik ben dol op de bloemen van de AH want deze staan vaak wel twee weken! 3. Gezellig met de kaarsjes aan! 4. Dit is het begin van de woonkamer make-over. We willen het schuimbehang vervangen door glasvliesbehang en dit op een later moment nog weer gaan sausen. Het behang zat er namelijk niet zo mooi op en de structuur sprak ons ook niet aan. Zoals ik al eerder aangaf zul je  hierover later meer lezen. 

Hoe waren jou eerste weken van januari?

4 reacties

  1. Wat een leuk diary, vrolijke foto's! Cranberrysap is inderdaad heel goed tegen een blaasontsteking, beter dan cranberrycapsules. En veel water drinken helpt ook. Leuke kaarsjes en vaasjes heb je in huis, ben erg benieuwd naar jullie make-over, ga dat zeker volgen!