Picture Diary – Juli 2015

Vandaag dan de Picture Diary van de maand juli. Een maand waarin ik vooral van buiten genoot! De lucht, de regen, de zon, de regenboog. De gezellige barbecueavonden etc. Al met al een heerlijke maand.

 • Ik vind het altijd prachtig om een regenboog te zien! Op één of andere manier raakt het me en vind het een bijzonder verschijnsel!

 • De eerste week van juli hadden we een barbecue. Het vlees komt van de slager dat proefde ik wel terug in de malsheid en smaak.
 • Een watermeloen had ik in makkelijke stukjes gesneden. Ik zag deze manier van snijden in een youtube filmpje.

 • Ook ben ik veel in de tuin bezig geweest. De oprit heb ik ook wat beter toegankelijk gemaakt. Door de hortensia’s kon ik niet fatsoenlijk in en uit stappen. Dus deze heb ik verwijderd zoals je op de tweede foto kan zien. Ik vond het alleen zonde om ze weg te doen dus heb ze verpoot in de tuin. Ze hebben de verhuizing overleeft en dat terwijl ik ze in het verkeerde seizoen heb verplaatst. Ik ben erg blij met het eindresultaat.

 • Toen ik deze bewolking zag wist ik dat het snel gedaan zou zijn met het mooi weer! En dat klopte ook want niet veel later begon het te onweren. Dit type wolk heet een Altocumulus, een watte? Het is een type wolk dat voor komt op 2 tot 6 kilometer het woord komt van het Latijnse altus, wat hoog betekent en cumulus, wat gestapeld betekent. De bewolking bestaat vaak uit banken of velden grote schaapjeswolken soms met een golfvormige structuur (undulatus). Ze ontstaan wanneer op grote hoogte koudere lucht binnenstroomt en ook dan loopt het vaak uit op neerslag. bron.

 • Heerlijk met het raampje open in de auto onderweg naar familie!
 • Deze plant is een Portulaca Carnaval en bloeit in verschillende kleuren zoals roze, rood, zachtgeel, oranje en wit. De bloemen gaan open van zodra de zon schijnt en sluiten bij avond. Ik vind het een prachtige plant en deze bloeit van juni tot en met september! Jammer genoeg is het wel een éénjarigeplant, maar desondanks zeker leuk om iemand cadeau te doen want je hebt er wel een paar maanden plezier van!

 • In juli zijn we een jaar getrouwd en vierden het met een aardbeienbavarois, een etentje en een bosje bloemen :) .

 • Met dit uitzicht is het geen straf om ver van je werk te wonen. Sinds ik verhuisd ben rijd ik deze mooie route!

 • En nog steeds kunnen wij het niet helemaal geloven, maar dit is gewoon ons uitzicht!

 • De warme dagen zorgden voor een zere luie kat!
 • Een mooie quote in de Flow Kalender 2015!
 • En ik ben naar de kapper geweest! En ben super blij met het resultaat!

Hoe was jouw maand juli?

11 reacties

 1. Ik vind het altijd wel interessant wat al die verschillende wolksoorten nou betekenen. Niet dat ik het onthoud en dus allemaal weet inmiddels. ;) Leuk overzicht. Fijn weekend!
  Wendy heeft onlangs geplaatst…Let’s Go To Work tag

   1. Helemaal vergeten te zeggen, maar heb je genomineerd voor een tag. ;)
    De Let’s Go To Work tag. Je kan hem vinden op mijn blog (wilde een linkje plaatsen, maar dat gaat niet bij jou, haha).
    Wendy heeft onlangs geplaatst…Nieuw ♦ adidas sneakers

  1. Dankjewel en we zijn er ook heel gelukkig mee. Het huisje is nu een stuk kleiner dan we eerst hadden, maar dit uitzicht vonden we zo prachtig dat we de grootte maar voor lief nemen :) .

 2. Regenbogen zijn ook echt heel mooi. Als ik er een zie, dan voel ik me altijd nog net zo enthousiast als toen ik kind was. :P
  Dina heeft onlangs geplaatst…Leuke lijstjes

  1. Haha, herkenbaar. Toen ik deze regenboog zag heb ik de auto aan de kant van de weg gezet en heb een paar foto’s gemaakt!