Picture Diary – Juni 2013

De maand juni was een heerlijke maand! Met bijzondere gebeurtenissen! Mijn zus is bevallen van een mooie en gezonde zoon! Ik heb een vrijgezellenfeest en een tuinfeest gehad en nog veel meer leuke dingen meegemaakt! Benieuwd naar de foto’s? Kijk dan gauw verder!

Op 2 juni is mijn neefje geboren! We hebben lang op hem moeten wachten aangezien hij op 25 mei verwacht werd maar hij is gezond en ziet er prachtig uit, wat wil je nog meer! Ik ben erg blij en dankbaar! Mijn zus en neefje maken het goed. Ik ben nu voor het eerst tante geworden en dat heeft ook wel iets bijzonders! Mijn zus en zwager willen liever geen foto’s van hem op Internet plaatsen en dat begrijp en respecteer ik natuurlijk! Dus vandaar dat je het even met beschuit met muisjes moet doen ;-). De soes met blauwwitte muisjes heb ik gekregen van een collega die vader is geworden!

Op 4 juni ben ik bij een vriendin wezen eten! Het was een heerlijk warme dag dus hebben we gezellig bij haar gebbqd! Ze heeft een lekkere salade gemaakt en als toetje een aardbei-chocoladetaart. Jammie!

Om nog maar even het bij chocolade en aardbeien te houden, hieronder enkele foto’s van de aardbeienplantjes die we van vrienden hebben gekregen. Ze doen het al aardig goed en zijn erg lekker! De chocolade lollie heb ik gekregen van mijn schoonzusje! Lief!

Op 8 juni heb ik een vrijgezellenfeest gehad van een vriendin! We hadden er echt prachtig weer bij! We gingen eerst met z’n allen in een bootje varen bij Giethoorn en hebben onderweg genoten van een high-tea. Iedereen had (zelfgemaakte) hapjes meegebracht. Daarna gingen we naar Vorchten voor een manicure workshop en aansluitend gingen we eten bij Jan Steen in Heino! Het was een gezellige en geslaagde dag! Hieronder foto’s van de ooievaars die we tijdens de boottocht tegen kwamen, de hapjes van de high-tea (met rosé ;-) ).

In de tweede week van juni was het nog steeds lekker weer en gingen we buiten eten! Dat geeft mij echt het ultieme zomergevoel! We hebben voor het eerst de Tajine uitgeprobeerd. Ik moest wel een beetje lachen hoe het ging want mijn vriend had de Tajine vóór gebruik in het zwembadje buiten gedompeld (blijkbaar moet je eerst de Tajine nat maken voordat je deze gebruikt). Echt een typische mannen actie! Bij het gerecht aten we ook Turks brood! Hmmm.. Als dorstlesser citroenwater en dubbeldrank! Terwijl ik in het bootje op Giethoorn zat te dobberen was mijn vriend een lang weekend weg naar Oostenrijk (Leogang) om daar met vrienden te gaan mountainbiken! Ik vond dit een prachtige foto van mijn lieverd!

Mijn vriend is dol op Sushi en mij leek het wel leuk om dit zelf te maken. We kochten een pakket bij de Xenos (€ 9,99). In dit pakket zat een matje, zeewier bladeren, rijst, wasabi en sojasaus. De vis en komkommer etc. hebben we zelf gekocht. Wij hebben gekozen voor tonijnsalade en gerookte zalm. Mijn vriend heeft er 2 uur over gedaan om deze heerlijke hapjes op tafel te zetten, maar het was het wachten zeker waard. We hadden wel veel te veel dus heeft mijn vriend een vriend uitgenodigd om te helpen opeten ;-).

Ik heb weer genoten van gezonde smoothies! Dit is een banaansmoothie met chiazaadjes en daarnaast heb ik een boerencake gebakken met als extra ingrediënt kokosrasp (voor herhaling vatbaar!!).

Met de warme dagen mag een raketijsje natuurlijk ook niet ontbreken! De petit four kreeg ik van een collega (ja ik word verwend :) !).

Ik kreeg van een andere collega deze leuke tijdschriften van Flow! Heel erg aardig! Ik kende dit tijdschrift nog niet (ik heb het wel eens zien liggen maar nog nooit gekocht), maar ik ben er erg enthousiast over! Voor degene die het blad nog niet kennen: het is een combinatie van leuke/interessante psychologische artikelen en een hobbyboek in één.

Bij de Wibra kocht ik deze leuke maskingtape. Deze tape gebruik ik om mijn fotoalbums op te leuken en om kaarten/brieven te versieren! De tapes zijn per 3 stuks verpakt en kosten € 1,-.

Deze maanden zijn er veel bijzondere gebeurtenissen. Ik vind het altijd leuk om een kaartje te sturen. Deze kaartenbakken zijn te koop bij de Action en kosten € 3,75 per doos met ongeveer 24 kaarten! Erg goedkoop als je, je bedenkt dat je al snel € 2,- per kaartje betaald bij bijvoorbeeld de Bruna. En daarnaast kan je doos nog bewaren om weer aan te vullen met nieuwe kaarten. Ik vind het ook leuk dat er tabbladen in zitten! Lekker georganiseerd ;-) .

Leo mag natuurlijk niet in het maandoverzicht ontbreken! Met de warme dagen lag ik lekker in het badje in de tuin, maar Leo wist zich maar geen houding! Op de tweede foto zit hij op de bank maar dan wel op laptophoes (ligt natuurlijk veel lekkerder ;-)). Leo is ook echt een schootkat en komt graag bij me liggen.

Ook als ik achter de secretaire zit om aan mijn blog te werken zoekt hij me even op. Leo kan echt aandacht trekken door weer languit op de tuintafel te gaan liggen.

Door de warmere temperaturen en af een toe een bui schiet het gras snel omhoog. Ik had nog een tegoedbon voor mijn verjaardag gekregen en daar heb ik deze Gardena handmaaier van gekocht!

Na een werkdag vind ik het heerlijk om nog even een lange wandeling te maken in het bos of op de hei! Je hoofd leeg maken en lekker tot rust komen. Het liefst loop ik op slippers maar dat is in het bos natuurlijk niet zo comfortabel :).

Samen met mijn vriend heb ik nog een stadswandeling gemaakt in het mooie Elburg! Deze Hanzestad is zeker een aanrader! We hebben o.a. de Grote of Sint Nicolaaskerk bekomen (200 treden! #auw #spierpijn) maar het was de moeite waard want wat een mooi uitzicht ondanks het sombere weer!

Deze pioenrozen heb ik gekocht via mijn collega voor het goede doel. De actie is gericht op: Stichting Hospice Dronten en ’t Hofje in Lelystad. Met de aankoop van deze pioenrozen kon je dit initiatief steunen. Ik wilde een bos voor mijn moeder halen maar vond ze zelf ook zo leuk dus heb er 2 paar gekocht! De rozen hebben zeker 10 dagen gestaan!

De boeketten die je hieronder ziet zijn niet voor mij ;-) . Het rechter boeket is voor mijn vriendin die getrouwd is! En de andere boeketten werden op mijn werk bezorgd, ik vond ze zo mooi dat ik er even een fotootje van moest maken ;-) .

Welke dingen heb jij beleefd in juni? 

12 reacties

  1. Dit is de reden waarom ik hou van om hier te zijn. Veel grote foto's en geweldige informatie. Blijven delen. Ik geniet van elk beetje van de tijd besteed aan deze blog.

  2. Leuk overzichtje weer! Leuke foto van Koen, haha :D En leuk dat jullie een tajine hebben! Sushi moet ik ook echt weer een keer eten/maken, zo lekker.

  3. Gefeliciteerd met je neefje! Het lijkt me echt heel bijzonder om voor de eerste keer tante te worden!