Picture Diary – Maart 2014 #2

We zijn weer twee weken verder, tijd voor een picture diary! En wat was het een prachtig weer hè! Zou koud als het vorig jaar was rond deze tijd, zo warm is het dit jaar! Heerlijk, ik heb er gelukkig lekker van kunnen genieten!

Week 11:

Door het lekkere weer was ik weer veel in onze tuin te vinden! De Forsythia (Chinees klokje) was eerst alleen nog maar in de knop, maar moet je zien wat er in 2 weken kan veranderen! Ik vind hem met al die gele blaadjes op z’n mooist!! Elke keer als ik vanaf de keukentafel naar buiten kijk word ik weer vrolijk!

1. Door het warme weer kreeg ik ook echt zin om in de tuin te gaan werken. Mijn vriend heeft al het mos uit het gras verwijderd (verticuteren) en daarna met kalkorrels en graszaaid gestrooid. Hopelijk staat ons veldje er van de zomer weer mooi bij. 2. Ik heb me gericht op het zitgedeelte. Ik heb de buitentafel verplaatst en achter ons schuurtje gezet. Daar staat namelijk de hele dag de zon! Ik wil het buiten verder nog gezellig aankleden met planten en potten en een tuinposter. Maar dat komt allemaal nog. Je kan niet alles tegelijk willen ;-)!

1. De viooltjes heb ik bij de AH gekocht voor slechts € 2,-. Ik kon deze leukerds niet weerstaan. 2. De hortensia’s, Rhododendrons en de lavendelplantjes laten ook weer tekenen van bloei zien! Ik ben nog steeds blij met deze mooi planten!

1. Ook de voortuin moest er aan geloven. Het was één en al onkruid en dat is nu allemaal weer weg! De bodembedekkers hebben zich weer mooi uitgespreid! 2. Ook aan de kant van het voetpad heb ik al het onkruid verwijderd. 3. De Bergenia (schoenlappersplant) heb ik verplaatst. 4. Hij staat nu tegen de grens met de buren aan. Zo hebben we meer ruimte op het voetpad naar de voordeur.

1. en 2. Verder gebeurde er iets heel bijzonders! Er kwam een musje op het vensterbankje van het raam zitten met één of twee lieveheersbeestjes in zijn bek. Ik deed het raam open en hij bleef zitten!! Ik kon zo dichtbij foto’s maken echt bizar. Hij keek me gewoon aan! Ik besloot hem te aaien en ook dat stond het vogeltje toe!! En sterker nog ik heb hem ook even opgetild. Hij was zo licht! Toen ik hem neerzette heb ik een filmpje gemaakt, maar toen ik begon te praten vloog hij uiteindelijk weg. Het musje had ging ringetje om zijn pootje dus was niet ontsnapt of zo.. Ik vind het een bijzondere ervaring.

1. Verder heb ik met het lekkere weer voor het eerst hardgelopen met een ¾ broek! Heerlijk om de wind en zon op je benen voelen. Maar wel erg wit hoor! :D. 2. Deze foto is gisteren gemaakt (sorry voor de onlogische volgorde) tijdens het hardlopen. Het was toen een stuk kouder en het waaide hard. Ik was kapot!

Week 11 sloot ik leuk af door samen met mijn vriendinnen te gaan gourmetten! Zo gezellig. Hier probeerde ik een foto te maken met de zelfontspanner maar hij stond veel te ver weg waar door hij de voorgrond belichte in plaats van ons. Deze foto heb ik ook moeten inzoomen! Maar het geeft wel de gezelligheid weer!

Week 12:

1. In het weekend houden we van uitgebreid ontbijten, zelfgemaakte croissantjes uit de oven, vers geperste j’us d’Orange en een gekookt eitje! Jummie! Een goed begin van de dag. 2. Ondanks dat ik veel spulletjes heb weggedaan heb ik de laatste tijd er ook weer dingen gekocht. Zo ruimt het nooit op in huis ;-). Wil je alle spulletjes zien klik dan hier voor de shoplog.

1. Ik merk de laatste tijd dat ik weer minder goed let op wat ik eet. Ik was in deze week ook wel erg verkouden, voelde me moe en moest veel hoesten, dus ik had ook geen puf meer om te koken. Het werd deze week 1x pizza en 2x patat!! :( . Daarom besloot ik weer even goed mijn best te doen. Natuurlijk moet een toetje na het eten wel kunnen. Dit is de Mona Griesmeelpudding. 2. Dit de Mona bitterkoekjespudding. 3. Dit is een lekkere en gezonde maaltijdsalade. Het recept hiervan zal ik binnenkort wel met jullie delen. 4. En dit is een heerlijke risotto met spinazie en zalm. Jummie!

1. t/m 3. Misschien was ik wel verkouden omdat er zoveel prachtige bomen, planten, struiken en bloemen in bloei staan! (Lees: hooikoorts!) Afgelopen donderdag was het zulk prachtig weer toen de lente officieel begon, dat ik op de fiets ben gestapt en de prachtige natuur heb gefotografeerd. Dit is een voorproefje.. binnenkort volgen er meer foto’s in een artikel!

1. ’s Ochtends komt Leo me vaak even opzoeken en ploft dan lekker op bed. Maar soms gaat hij ook bovenop mij liggen zoals hier! Lekker hoor een kattenkont in je hals :D . 2. Na het hardlopen ga ik meestal eerst even afkoelen en vervolgens lekker douchen en me dan insmeren met een dikke bodybutter. Heerlijk ritueel :D. 3. En zo ligt Leo gelukkig vaker op bed!

1. en 2. En tenslotte nog een vaasje (gekregen van mijn moeder) met een prachtige bos rozen! Dit zijn de sweetheart rozen van de AH die vaak in de bonus € 5,- kosten. Ik kan ze je zeker aanraden want ze komen gegarandeerd mooi uit en blijven vaak 14 dagen staan! Ik heb er elke dag onwijs veel plezier van! Ik kan zo genieten van een bosje bloemen in huis!

Heb je ook van het lekkere weer kunnen genieten?

15 reacties

 1. Wauw, bijzonder dat dat musje het toeliet dat je hem mocht aaien. Ik heb dat eens gehad met een moedereend en haar jonge eendjes. Ik was gaan zitten in het gras en moeder eend was bij me komen zitten. De kleintjes kropen uiteindelijk bij mij op schoot en gingen daar slapen. :mrgreen:
  Wendy heeft onlangs geplaatst…Kleuraccenten in je outfit

 2. Dat musje, wat bijzonder inderdaad! Ik denk trouwens dat je 'licht' bedoelt in 'Hij was zo ligt!'? Haha :P Ik vind de salade en risotto er echt heel lekker uit zien en wij hebben thuis ook vaak van die puddingen van Mona, lekker hè!
  Hester heeft onlangs geplaatst…It’s a brand new lay-out!

  1. Haha dat klopt inderdaad! Ik heb het aangepast :D. En dankjewel, ze smaakten allebei ook erg lekker! Mona toetjes are the best! Vooral de brownie!

  1. Dat kan ik me inderdaad voorstellen! Ik heb ook 6 jaar op mezelf gewoond zonder tuin en miste dat erg! Ik haalde mijn hart op in parken en in het bos. Of ik maakte het balkontje gezellig met plantjes en zo!

 3. Bijzonder, dat moment met dat vogeltje. Waardevol ook! Heerlijk om in de tuin bezig te zijn hè? Ik vind dat ook zo fijn, ik kan daar echt van genieten. Gezellig gourmetten, ook een waardevol moment!
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Favorites!

  1. Dankjewel, leuk om te horen! En ja een tuin is wel erg fijn en realiseer me ook dat het een luxe is en ben er ook heel dankbaar voor.

 4. Het was zéker lekker weer! Ik ben wel jaloers op jullie tuin hoor! Maar gelukkig hebben we wel een balkon dus ik kan wel naar buiten met dit heerlijke weer :) Soms ga ik ook wel naar een park o.i.d., bijvoorbeeld in Rotterdam.
  Dat musje! Echt bijzonder! Ik liet de foto's aan mijn vriend zien en die zei 'huh? je zou bijna denken dat 'ie opgezet is!' Haha ja, maar toch niet! ;)
  Linda heeft onlangs geplaatst…Dankbaarheidslijstje | week 12

  1. Haha nee het musje was helemaal echt :D. En ik ben ook heel blij met mijn tuintje.. wel veel onderhoud maar dat heb ik er zeker voor over!