Picture Diary – Mei 2014 #1

De afgelopen twee weken waren erg gezellig, druk maar ook wel vermoeiend. Ik heb best veel dingen gedaan en meegemaakt maar niet veel gefotografeerd. De volgende keer beter.

Zondag 4 mei: Dodenherdenking

We waren zaterdagavond laat in bed na een verjaardag. Zondag werd ik pas tegen 09:15 uur wakker. Normaal ‘ga’ ik ’s ochtendsvroeg naar de kerk (meestal luister ik de diensten online), maar daar kwam het niet meer van. We besloten daarom om in de ochtend een boswandeling te gaan maken en we kwamen weer leuke plekjes tegen!

Bij thuiskomst vond ik onze kater al verdacht stil en normaal gesproken is hij nooit zo lang buiten, dus ik besloot eens in de tuin een kijkje te nemen wat hij aan het uitspoken was. En ja hoor, hij had een muisje gevonden of gevangen. Ik weet dat het ‘de natuur is’, maar een muisje hoeft in mijn tuin niet dood gemaakt te worden. Eerst heb ik het muisje even gefotografeerd. Hij zag er best schattig uit :D. Daarna ben ik de schuur ingelopen en heb de muis met stoffer en blik opgeveegd en verderop in de struiken neergezet. Hopelijk heeft hij het overleefd!

 Dinsdag 6 mei:

Leo komt ook altijd even voor in het diary overzicht! Wat een eng gezicht als hij gaapt!

Hij dronk ‘stiekem’ de restjes uit mijn smoothie glas, gek beest.

Woensdag 7 mei:

Deze dag was ik jarig, maar er moest gewoon gewerkt worden! Ik kreeg wel veel verjaardagskaarten binnen en bakte een lekkere appeltaart.

Donderdag 8 mei:

Op donderdag 8 mei had ik een cursus van 13:00 – 20:00 uur. Ik heb wel vaker een cursus gevolgd op mijn werk en meestal kregen we dan ’s avonds een soepje met een belegd broodje en een kroket als avondeten. We hebben ook wel eens patat of chinees gehad. Ik was erg benieuwd wat we dit keer als avondeten kregen, maar dit bleek heel anders dan verwacht. Iedereen kreeg € 10 mee en moest vervolgens duo’s maken. Je kreeg 2 kaartjes waar een restaurant of café op stond met het adres van die locatie. De bedoeling was om voor die € 10 wat lekkers te kopen en weer mee terug te nemen naar de cursuslocatie om het vervolgens daar op te eten. We kregen één uur de tijd… Nou ik kan je zeggen, het was hilarisch! Ik ging samen met een collega (die ik eigenlijk niet zo goed kende) naar een restaurant toe en ik vroeg aan de ober wat ik voor € 10 kon krijgen. Hij dacht dat het om een vrijgezellenfeest ging en ik heb hem maar in die waan gelaten. We mochten de keuken in en kregen te horen dat de chef net foto’s aan het maken was voor de website. Dat gerecht mochten we wel meekrijgen. Het gerecht werd opgewarmd en in tussentijd kregen we nog wat drinken aangeboden. De bedoeling van deze opdracht was, dat we undercover de gastvrijheid gingen testen. We kregen een checklist mee met punten waar we op moesten letten! Een super leuk en origineel idee voor een cursus!

Tijdens de cursus kregen we ook nog verse muntthee, lekker! ’s Ochtends had ik ook al Hamman Mint thee gehad van Rituals, deze had ik gekregen voor mijn verjaardag, ook heel lekker!

Vrijdag 9 mei:

Ik was vandaag lekker vrij en heb schoongemaakt bij mijn schoonzus en zwager in hun nieuwe huis. Verhuizen is altijd een hele klus dus veel handen maken dan licht werk. ’s Avonds kreeg ik mijn ouders, zussen en zwager op visite en ook waren mijn schoonouders onverwachts in Nederland dus die kwamen ook gezellig op de koffie!

Zaterdag 10 mei:

Ook vandaag was het feest. Ik vierde mijn verjaardag voor vrienden. Overdag was mijn vriend mijn zwager en schoonzus aan het helpen met verhuizen en kon ik thuis lekker mijn gang gaan. Ik heb het hele huis van boven naar beneden gestofzuigd, gemopt en gesopt. Heerlijk fris en fruitig. Ook heb ik allemaal hapjes klaar gemaakt en weer een taart gebakken. ’s Avonds kwamen de vrienden langs het was gezellig! en wat ben ik toch verwend.

Zondag 11 mei: Moederdag

Ik had mijn oma nog niet op visite gehad en dacht dit mooi te combineren met moederdag. Dus mijn vriend en ik hebben oma opgehaald en even later kwamen ook mijn ouders, oom en tante en nichtje langs om moederdag / mijn verjaardag te vieren. Het was erg gezellig, maar toen zij ’s middags vertrokken waren gingen mijn oogjes wel even dicht want het was een behoorlijk druk weekend.

Maandag 12 mei:

Maandag is mijn was, strijk en huishouddag. Dit keer lag er ook nog een stapel kleding waar de gaten van gestopt moeten worden, maar die staat er tot op heden nog steeds (hoezo uitstelgedrag).

Ik kocht dit lekkere geurkaarsje omdat het toch wel erg koud, nat en winderig buiten is. Deze is echt super lekker en ruikt naar fris gewassen kleding (wasmiddel dus). Hij is bijna op maar ik heb er al een nieuwe van in de kast staan!

Dinsdag 13 mei:

Ondanks de regen wilde ik mijn moestuinbak vullen met aarde. Ik ben bij de Intratuin geweest en heb hier 5 zakken potgrond gekocht van 20 liter per stuk. De plantjes staan nu mooi in de moestuin! Ik zag ook nog een koopjeskar staan met 50% korting en daar stonden deze lieve plantjes op. Ik kon ze niet laten staan. Voor deze twee plantjes in de leuke mintgroene potjes betaalde ik slechts € 12.

Eerst had ik die grote vazen op tafel gezet maar deze had ik op de grond geplaatst om plaats te maken voor de cadeautjes. En toen ik de cadeautjes eenmaal had opgeborgen vond ik vazen eigenlijk wel heel leuk staan op de grond. Op tafel waren ze een beetje te aanwezig vond ik.

Mijn orchidee is van de vensterbank gevallen, de bloempot was in stukken.. helaas.

Woensdag 14 mei:

Vanaf woensdag merkte ik wel dat ik een druk weekend en korte nachten had gehad. Ook het vieze, gure weer van de afgelopen tijd hielp niet echt mee. Ik werd verkouden en kreeg last van keelpijn, hoesten, slijm, loopneus, warm/koud en zere boten en spieren bluh… Ik heb er inmiddels vier dagen last van, dus ik ben deze week lekker vroeg mijn nest in gegaan elke dag. Ik heb wel gewerkt en ben nog even naar de kringloopwinkel geweest en heb een basic t-shirt gekocht met lange mouwen en een grijs blazer jasje van Esprit. Samen was ik € 11 kwijt! Binnenkort zal ik een grote shoplog laten zien want ik heb weer even wat kleding gekocht. Daar zul je ook deze blazer en het t-shirt zien!

Donderdag 15 mei:

Eerst heb ik gewerkt en daarna ben ik naar huis gegaan en had ’s middags een afspraak. Ik besloot voor de verandering eens de fiets te pakken aangezien ik meestal de auto pak. Ik heb in totaal een uur gefietst en dat was heerlijk. ’s Avonds hebben we een patatje opgehaald want ik was kapot en had geen zin in koken. Na het eten knapte ik iets op en ben even naar mijn ouders gegaan. Mijn moeder had een leuk wekkertje gehaald bij de kringloopwinkel. Deze had ik een poosje geleden al gezien maar niet gekocht en had er stiekem wel een beetje spijt van! Mijn moeder wist deze alsnog voor mij te bemachtigen!! Super mam! Ook donderdagavond lag ik lekker op tijd in bed!

Vrijdag 16 mei:

Vrijdag had ik een half dagje gewerkt en had toen lekker weekend!! Heerlijk!! Ik was er zoals je misschien zult begrijpen echt aan toe! Eerst heb ik wat boodschappen gedaan en ben daarna naar een vriendin geweest. Daar zaten we heerlijk te genieten van het zonnetje! Bij thuiskomst heb ik gekookt en ’s avonds lekker op de bank een avondje nietsen. Leo lag lekker tussen ons in.

Zaterdag 17 mei:

Eindelijk een zonnige warme dag. En ondanks het slechte weer van de afgelopen dagen, staan mijn viooltjes er nog mooi bij.

Mijn vriend en ik hadden zaterdag helemaal niets in de planning, een echt lummeldag. We hebben samen heerlijk in de tuin genoten van het zonnetje en zijn bezig geweest met de voorbereidingen van ons huwelijk! Ik heb nog een behoorlijke stapel met tijdschriften dus die ben ik maar lekker gaan lezen in de ligstoel in de tuin, ik had er nog zoveel niet uitgelezen!

Hoe waren jouw twee weken?

4 reacties

  1. Die cursus, zo ontzettend leuk! Katten zijn inderdaad best scary als ze gapen haha, die tanden. Leuk overzichtje, ik hoop dat je je weer wat beter voelt komende week’
    Hester heeft onlangs geplaatst…Word Porn: life & living