Picture Diary – Mei 2019

Ik heb heel wat blogjes terug moeten gaan om te zien wanneer ik voor het laatst een “echte” maand picture diary schreef. Na even zoeken is mijn conclusie dat dit in september 2015 was. Woah, dat is best even geleden. Ik heb in de afgelopen jaren wel veel verzameldiaries geschreven, (de laatste is van mei tot en met december 2018) waarin ik voornamelijk de leukste dingen van enkele maanden beschreef. Deze blogs zijn een stuk globaler dan een maandblog waarin je een net wat betere kijk in iemands leven krijgt.

De maand mei vond ik een geschikte maand omdat in deze maand mijn zwangerschapsverlof is in gegaan. Mijn weken in het werkende leven zien er bij benadering hetzelfde uit. Door de weeks werk ik 3 dagen, ben ik 2 dagen vrij en heb dan nog 2 dagen weekend. De dagen dat ik vrij ben deel ik vaak hetzelfde in en dan is er alleen wat variatie in de activiteiten in de weekenden. Dan is een maandupdate niet bijster interessant ;-). Nou wil ik niet de verwachting scheppen dat ik nu een super boeiende maand heb gehad, maar doordat ik nu zwangerschapsverlof heb, is de structuur van mijn week veranderd wat zorgt voor meer variatie. Ik kan nu mijn week volledig anders indelen en wat vandaag niet komt, dat komt morgen wel. Die vrijheid vind ik zalig!

Woensdag 1 mei:

Woensdag ben ik samen met mijn zoontje op visite geweest bij een vriendin! Nu mijn vriendinnen parttime werken is het ideaal om overdag eens af te spreken. Ik vind het heel leuk om dan lekker met een kopje thee bij te kletsen!

Donderdag 2 mei: 

Eén van mijn laatste werkdagen, maar in mijn hoofd ben ik al bezig met mijn verlof. Na het avondeten ben ik de zolder op gegaan en heb de kleertjes van mijn zoontje uitgezocht en gesorteerd op maat. Deze heb ik weer zorgvuldig a la de Konmarie-methode opgevouwen en in transparante bakken gestopt. Zo heb ik een goed overzicht van de hoeveelheid kleertjes die ik nog heb en in welke maat ik wat heb. Zo voorkom ik dat ik straks teveel van dezelfde maat heb, of van een bepaalde maat te weinig.

Vrijdag 3 mei:

Op vrijdag ben ik naar de Tuinland geweest om wat extra plantjes voor de border te halen. Onze kater graaft er in waardoor ik iedere dag de aarde en splitgrind kan aanvegen, heel irritant. Dus ik heb wat plantjes erbij gekocht.

Bij de Tuinland verkopen ze altijd van die mooie koffieboeketjes voor een best leuk prijsje! Verder vind ik de hangplantjes altijd super leuk! Maar ik heb me ingehouden en heb ze lekker laten hangen. Maar ik houd ze wel in mijn achterhoofd ;-).

Zaterdag 4 mei:

Op zaterdag naar de IKEA gaan is meestal niet het beste idee, maar verrassend genoeg was het mooi rustig. We wilden dit keer heel doelgericht te werk gaan dus ik had vooraf het boodschappenlijstje al klaar. We gingen vanuit de auto rechtstreeks naar het magazijn waar we met een karretje direct naar de juiste stellingen en vakken liepen om vervolgens gelijk af te rekenen. Lekker praktisch. We hebben een BESTA kast gekocht om zo al het speelgoed van onze klein man op te kunnen bergen. Het begon eerst in de woonkamer met een tafeltje met een la maar dat bleek niet voldoende. Bovendien met de komst van de baby vind ik het wel handig dat het speelgoed straks niet overal rondslingert. Hij staat mooi in de kamer vind ik en nu past ook de box in de kamer die ik samen met mijn zus in elkaar heb gezet.

Zondag 5 mei:

Mijn man heeft de babykamer weer mooi geschilderd en gesausd! We hebben weer voor de kleur Early Dew gekozen maar nu hebben we een halve muur geschilderd in plaats van de gehele muur. Dit oogt wat ruimtelijker. Verder hebben we een wannebe Eames stoel gekocht om straks de nachtvoedingen te kunnen geven.

Het kamertje moet verder nog worden aangekleed met leuke accessoires en dat vind ik nog best lastig kiezen. Er is zoveel leuks te vinden!

Dinsdag 7 mei:

Op dinsdag 7 mei was ik jarig! Mijn man had zijn vrije dag en was met ons zoontje thuis en had een hele mooie kimono voor mij gekocht. Blij mee!! Ik moest wel aan het werk maar het was mijn laatste werkdag voor mijn zwangerschapsverlof en kon dus trakteren voor twee gebeurtenissen tegelijk! Bij thuiskomst lagen er meer cadeautjes klaar, al had ik deze zelf besteld ;-). Het waren leuke spulletjes voor de babykamer. Ook had ik een blik besteld waar ik het keukengerei in kon opbergen, dit lag eerst in een grote schaal maar dat was erg onhandig.

Woensdag 8 mei:

Jaaaaaaa!!! Heerlijk woensdag 8 mei is dan eindelijk mijn verlof in gegaan! Ik heb er lang naar uitgekeken en nu is het dan zover! Ik merk als je ergens naar toe leeft dat het dan soms lang kan duren voordat het zover is en je er dan ook echt aan toe bent. Gek hoe dat werkt eigenlijk ;-). De eerste verlofdag ben ik begonnen met een knipbeurt voor mijn zoontje en mij!

Donderdag 9 mei:

De eerste zwangerschapsverlofdag waarin ik helemaal alleen thuis was want mijn zoontje ging naar de opvang. Ik heb besloten om eerst de praktische zaken te regelen. Ik ben naar de opticien geweest en heb weer voor een half jaar lenzen besteld. Verder heb ik boodschappen gedaan, de tuinset buiten gezet en de hulpmiddelen voor in de kraamweek besteld bij medipoint. Verder heb ik heerlijk genoten van een lekkere lunch.

Zaterdag 11 mei:

Op zaterdag vierde ik mijn verjaardag voor vrienden en familie. Voor het eerst vierde ik dit op dezelfde dag en dat beviel me super goed. ’s Ochtends heb ik mijn familie uitgenodigd en hebben samen geluncht. Na de lunch heb ik eventjes geslapen en kreeg aan het einde van de middag en in de avond een paar vrienden op visite. Een gezellige dag waarin ik mega verwend ben en waarin ik met iedereen heb kunnen kletsen.

Zondag 12 mei:

Op zondag was het Moederdag. Samen met mijn twee zussen en neefjes ging ik naar de verjaardag van mijn nichtje toe waar ook mijn ouders waren. We hebben onze moeder een bon gegeven om samen met onze vader lekker uit eten te gaan.

Ik was natuurlijk al erg verwend vanwege mijn verjaardag en genoot van de vele bloemen in ons huis, maar ik kreeg ook nog een mooi knutselwerkje van mijn zoontje. Ik vond het ook bijzonder om weer in verwachting te zijn op Moederdag.

Maandag 13 mei:

Mijn moeder en mijn zus zijn langs geweest om mij te komen helpen met het schoonmaken van het huis. Er is veel geklust en verbouwd de laatste tijd wat zorgde voor veel stof en troep. Ik vond het zo fijn dat ze me geholpen hebben. Ook is de box beneden neergezet, de commode op zijn plek gezet en het wiegje in elkaar gezet.

Dinsdag 14 mei:

Met een vriendin ben ik naar de Intratuin geweest. Ik had voor mijn verjaardag veel tegoedbonnen gekregen en heb daar een moestuinbak van gekocht op pootjes! Ideaal omdat ik zo geen last van slakken, katten en ongedierte heb en het is natuurlijk fijn voor je rug om wat meer op hoogte te werken. De plantjes doen het super goed!

Donderdag 16 mei:

Vandaag ben ik naar het ziekenhuis geweest om een groei-echo te laten maken van onze kleine man. Echter bleek dat hij niet zo klein is maar dat hij bovengemiddeld groot is. Onze oudste zoon was ook een flinke vent bij de geboorte en dat zal deze waarschijnlijk ook worden. Niet echt een geruststellende gedachte maar ik maak me er nu iets minder druk om dan bij onze oudste. Ik kan er eigenlijk vrij weinig aan doen.

Verder genoot ik in de middag van het lekkere weer en van de mooie plantjes in de tuin en van de mooie bloemen die ik voor mijn verjaardag kreeg.

Zondag 19 mei:

Het was een heerlijke dag om er op uit te gaan met mijn gezinnetje. We hebben een fijne wandeling gemaakt in de natuur. Ik laad daar helemaal van op!

Maandag 20 mei:

In de laatste weken van mijn zwangerschap volg ik ook nog een zwangerschapscursus. Dit is een combinatie van theorie rondom de zwangerschap en bevalling en yoga oefeningen waarin we ademhalings- en ontspanningsoefeningen doen. Super leuk om heen te gaan vind ik! De lessen worden gegeven in een zaaltje op een boerderij een relaxte omgeving waarin je op de achtergrond het geloei van de koeien hoort ^_^.

Dinsdag 21 mei:

De nesteldrang is behoorlijk toegeslagen. Mijn man was vrij en moest er ook aan geloven. Samen met hem heb ik de zolder leeggehaald. Heel veel spullen zijn naar de stort gegaan en ik heb dingen weggebracht naar de kringloop. Ook hebben we enkele dingen op marktplaats gezet die inmiddels al zijn verkocht. Heerlijk om te doen!

Woensdag 22 mei:

Ik heb alle kleertjes, slabbetjes, badcapejes, hydrofieldoeken etc. uitgewassen en geordend in de commode! Weer wat om af te vinken!

Donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei:

Op donderdag ben ik samen met een vriendin naar de IKEA geweest. Zij had wat spulletjes nodig en normaal kom ik dan ook met van alles terug maar ik heb me redelijk ingehouden. De theeglazen waren in de aanbieding en daar heb ik er wel een paar van meegenomen omdat die van ons niet stapelbaar waren en al 13 jaar oud dus daar was het mooie inmiddels ook wel van af. Staat ook weer leuk voor de kraamvisite straks ;-).

Op vrijdag is mijn moeder weer langs geweest en heeft dit keer geholpen met het strijken van de was terwijl ik ondertussen de rest van het huishouden deed, teamwork! Daarnaast hebben we samen bijgekletst met een kopje thee en hebben we weer spullen weggebracht naar de kringloop.

Zaterdag 25 mei:

Op zaterdag ben ik samen met mijn man en zoontje op pad geweest om te oriënteren naar een leuk bedje voor onze zoon. De baby zal op ten duur in het ledikantje komen te liggen dus dan zal hij moeten doorschuiven naar een andere bed. We willen graag een halfhoogslaper en deze van de Leen Bakker vond hij ook heel leuk. We zijn er nog niet helemaal over uit maar goed we hebben ook nog even voordat we de knoop moeten doorhakken.

Dinsdag 28 mei:

Op dinsdag sprak ik af met een oud schoolvriendin. Ik had haar al lang niet meer gezien maar het was gelijk weer zo gezellig en als van ouds! Super leuk. Bij thuiskomst zag ik een witte kat door onze tuin rennen. Dit bleek een nieuwe buurtbewoner gelukkig kan hij/zij goed overweg met onze kater! Ik had die dag ook een controle bij de verloskundige, mijn moeder ging mee en we hoorde het hartje van de kleine man kloppen. Zo’n bijzonder moment! De verloskundige was super aardig en de baby en ik waren weer helemaal goed gekeurd! Zó fijn!

Woensdag 29 mei:

Onze laatste aankoop deze maand is deze wasmand. We hadden op de overloop altijd een grijze heupwasmand staan waar iedereen zijn/haar was in dropte, maar dat lag dan zo in het zicht en vond ik niet zo netjes staan. Ik wilde een hoge wasmand die minder ruimte in beslag nam en ook eentje met een gat in de deksel om makkelijk de was in te gooien. Ik zag deze gave wasmand van Brabantia en ben er super blij mee! Er zit ook een handige zak in waardoor je de was makkelijk eruit kan halen en naar de wasmachine kan brengen!

Donderdag 30 mei:

Op Hemelvaartsdag heb ik een kijkje genomen in het nieuwe huis van mijn zusje! Een mooie ruime en lichte woning met een fijne tuin erbij! Super leuk! Ze zijn al goed aan het klussen en ben ook erg benieuwd naar het eindresultaat! Mijn moeder, zus en en zwager en neefjes waren er ook en we zijn toen samen gezellig uit eten geweest bij een Wok Restaurant! Dat was erg lekker en gezellig!

Vrijdag 31 mei:

Mijn schoonouders zijn na 3 maanden ook weer terug in Nederland. Ze wilden op tijd terug zijn voordat de baby geboren wordt! Ze hadden allerlei lekkernijen meegenomen en een paar cadeautjes voor onze kleine man. Zo leuk! Hij vond het ook fijn dat ze weer terug in Nederland zijn!

En dat was de laatste dag van de maand. Ik vond het heel leuk deze maanddiary te schrijven. Ik merk dat ik hierdoor bewuster geniet van de kleine dingetjes in het leven omdat je hier wat meer op kan inzoomen in zo’n maandblog. Ik krijg weer even scherp waar ik blij van word en dankbaar voor ben. Misschien dat deze maandblog wel aanleiding geeft om voortaan elke maand weer even terug te blikken en niet alleen tijdens maanden waarin er veel interessants gebeurt maar júist omdat een gewoon en stabiel leven ook veel reden is voor dankbaarheid en je het kleine leert waarderen.

Vind jij het leuk om maandblogs te lezen?