Picture Diary – November 2013

De maand november is weer voorbij gevlogen net zoals alle andere maanden van dit jaar! De tijd vliegt! Vandaag dus een overzicht van de gebeurtenissen in november! Op 1 november was mijn vriend jarig en mijn vader 40-jaar in dienst! We vierden dit samen en gingen lekker uit eten bij de Vierjaargetijden! Ik had een zalmcarpaccio geserveerd met gerookte paling, kappertjes, rucola, komkommer en een dressing van honing en basilicum en daarna had ik een mixed grill! Een toetje ging er echt niet meer aangezien we vooraf aan het etentje een receptie hadden gehad met gebak en allerlei heerlijke kleine snackjes!

Op 3 november begon het behoorlijk te hagelen en was onze tuin voor het eerst in dit najaar wit! Ik verheug me stiekem op de sneeuw!

Er viel behoorlijk wat in korte tijd. 

Onze kater Leo vind het regenwater een stuk lekkerder dan kraanwater. In huis drinkt hij niets maar zodra hij buiten loopt drinkt hij meestal uit de bloempotten die daar staan.

Bij mijn werk loopt er vaak een pauw rond. Wat me gelijk opviel aan deze pauw is dat hij geen lange verenstaart meer heeft! Ik vroeg aan mijn alwetende vader ^-^ of die veren nog wel weer kunnen aangroeien. Hij zei dat een pauw één keer per jaar in de rui gaat (meestal midden in de zomer). De pauw verliest dan zijn sleep maar deze groeit dan in de winter weer aan.

Even een wat minder charmante foto van mezelf maar wel eentje waar ik trots op ben. Ik ben na een tussenstop weer lekker gaan hardlopen. Het blijft een uitdaging voor mezelf om te blijven hardlopen maar ik weet dat het goed is voor lichaam en geest en daarom wil ik het minstens 1x per week doen!

November was over het algemeen vrij regenachtig en koud maar er zaten gelukkig ook enkele zonnige dagen tussen! Hier lag ik lekker in bed en keek naar ons bloemige behang (klik) en kan dan zo genieten als het zonnetje naar binnen schijnt! Enjoy the little things!

Mijn vriend en ik houden heel erg van wandelen en doen dat ook regelmatig samen! Dit keer hebben we een heerlijke wandeling gemaakt in Deventer! Een prachtige stad waar ik met heel veel plezier heb gewoond (klik)!

Leuke tekst op een muur in Deventer! “Je zult ’s avonds altijd weer verheugen als je de dag goed hebt besteed.” (Thomas a Kempis)

Halverwege november hebben wij onze bank via Marktplaats verkocht. In dit artikel (klik) lees je meer over de hoe en waarom! We zijn naar een woonboulevard geweest en hebben onze nieuwe bank uitgezocht in de kleur donkerpaars! Helaas moeten wij nog tot week 7!!! wachten totdat de nieuwe bank geleverd wordt. Tot die tijd dus op een stoel zitten of op de grond.

We hebben de tv nu op de plek gezet waar is de hocker van onze bank stond. De kamer oogt nu een stuk ruimer en gezelliger! En er komt op deze manier veel meer licht de kamer binnen! Alhoewel dat op deze foto niet echt zichtbaar is ;-).

Ik heb nog nooit waxmelts gebruikt maar toen wij aan het rondkijken waren voor de nieuwe bank zag ik deze liggen van Scentchips. Je kan verschillende combinaties maken en de keuze is echt enorm. Er stonden namelijk 2 van deze grote bakken vol met geurtjes. Ik heb een boekje meegenomen waar alle verschillende combinaties in staan maar je kan natuurlijk ook zelf een geurtje samenstellen

In de woonboulevard hebben ze leuke woonaccessoires! Ik heb me gelukkig kunnen inhouden maar ik was zo geneigd een leuke quote bord te kopen! Ik ben echt dol op quotes!

Waar ik ook dol op ben is deze leuke weekplanner uit de Flow! Ik vul hem elke week trouw in en heb zo lekker een duidelijk overzicht van de activiteiten die gepland staan en de to-do lijstjes! Love it!

De Flow lezen samen met een lekker kopje Lipton thee.

Eens in de zoveel tijd zoek ik al mijn foto’s uit en zet deze op een USB stick. Vervolgens plaats ik een grote bestelling bij Webprint, Pixum of Albelli. Ik heb samen met een vriendin een middagje afgesproken om samen fotoalbums in te plakken. Met z’n 2-en blijf je lekker gemotiveerd! Deze foto is gemaakt bij een vriendin en ik vind die rode stoel zo gaaf!

Deze muts kocht ik bij de Dirk van den Broek, soms ben je niet eens ergens naar op zoek en loop je zomaar tegen iets leuks aan! Ik ben er heel blij mee!

Nog meer lekkers! Ik was uit eten geweest met collega’s bij het ’t Boothuis in Elburg. Ik vond het eten lekker en geslaagd. Het voorgerecht bestond uit 4 kleine gerechtjes: een carpaccio, garnalen/zalmcocktail, palingsoepje en een gerookte eendenborst met gekonfijt eendenboutje en vijgencompôte. 

En het hoofdgerecht bestond uit een biefstukje met rodewijnsaus op een bedje van tomatenrisotto, een op de huid gebakken stukje zalm op een bedje van couscous en vergeten groenten zoals, schorseneren, pastinaak en wortel en gourgette. Jammer genoeg heb ik geen foto van het nagerecht maar die was ook heerlijk!

En het einde van de maand was helemaal mooi want mijn vriend en ik gingen op kraamvisite bij vrienden van ons. Ze zijn ouders geworden van een prachtige zoon!

En dat was mijn maand november! Heel wat foto’s weer. Elke keer denk ik, ik splits het op in 2 weken zodat ik je niet overlaad met foto’s maar ik denk dat ik daar in januari 2014 mee ga beginnen!

11 reacties