Terugblik: januari t/m juni 2016

Wauw, we hebben het eerste half jaar alweer achter de rug van 2016. En wat voor één! Tot op heden heb ik nog geen overzicht laten zien maar ik vind het wel erg leuk om terug te blikken op alle mooie en bijzondere momenten van het afgelopen half jaar! Dit wil niet zeggen dat er geen minder mooie of moeilijke momenten zijn geweest, want die heb ik ook gehad, maar ik probeer juist te focussen op de positieve gebeurtenissen vandaar dat ik deze wil uitlichten. Ik probeer het wat kort en bondig te houden en misschien dat ik nog een paar van de genoemde momenten verder zal uitdiepen in een nieuw artikel om deze niet té lang te maken. Zelf vind ik het altijd leuk om een kijkje te nemen in andermans leven dus vandaar dat ik het zelf dan ook maar weer eens doe. Enjoy

Januari:

Het mooiste van dit hele overzicht is wel het feit dat we begin dit jaar erachter kwamen dat we in verwachting zijn! Wij zijn hier ontzettend dankbaar en gelukkig mee! Eind september/begin oktober hopen wij ouders te mogen worden van ons kleine wonder! Ik heb geen wekelijkse update geschreven over hoe de zwangerschap verloopt + alle bijkomende kwaaltjes, maar ik denk zeker dat er wel wat artikelen hierover geschreven gaan worden. Het is een heel bijzondere en ook wel spannende periode waar we zoveel mogelijk van willen genieten! Het spreekt voor zich dat de komende maanden met name in het teken staan van de ontwikkelingen van de zwangerschap omdat dit ook grotendeels is waar wij mee bezig zijn geweest. Dus sorry voor de overload aan zwangerschapsverhalen ;-).

In januari heb ik naast het werken en de cursus die ik voor mijn werk volg ook nog andere dingen gedaan. Ik ben naar een mooie doopdienst geweest van een dochtertje van vrienden van ons. Het was een prachtige kerkdienst en heel mooi om mee te maken. Het kerkgebouw was prachtig en de lichtinval gaf een fijne sfeer. Na de kerkdienst hebben we nog een hapje gegeten. Mijn vriendin heeft een heerlijke pavlovataart gemaakt, love it!

Ook had ik het voornemen om wekelijks te gaan zwemmen met een vriendin maar dit is uiteindelijk toch niet echt van de grond gekomen. Zwemmen opzich vind ik wel leuk, maar het bad was erg vol en ik vind het omkleden, het douchen en het lome gevoel na die tijd niet fijn.

Met mijn zus ben ik een dagje naar de IKEA geweest. Ik wilde wat inspiratie op doen voor onze slaapkamers die verbouwd worden en heb leuke ideeën opgedaan.

In januari hebben mijn man en ik ook met vrienden afgesproken en hun gelijk het goede nieuws verteld! We konden onze enthousiasme en geluk niet langer voor ons houden ;).

Verder begon Wie is de Mol? weer! Ik ben niet zo’n spelletjes mens maar ik vind dit ontzettend leuk om te zien en volgen! Ik ga er ook echt voor zitten en dat doe ik eigenlijk bij geen enkel ander programma. Een nadeel was wel dat dit op zaterdagavond werd uitgezonden en aangezien er dan ook wel eens verjaardag gepland stond moest ik soms een dag later het terugkijken in de hoop dat ik in tussentijd geen spoilers te horen kreeg. Maar ik heb alle afleveringen gezien zonder dat ik van te voren wist wie er uit lag en welke nieuwe aanwijzingen er kwamen. Ik hoopte stiekem dat Elly de Mol was, maar helaas lag ze er al gauw uit. Ik vond haar een leuke kandidaat en grappig om haar van een heel andere kant te zien! Dit seizoen vond ik over het algemeen niet een heel leuk seizoen, ik miste het groepsgevoel en het was wat minder spannend dan voorgaande seizoenen, want in mijn omgeving zaten al veel mensen op Klaas en hij bleek ook de Mol te zijn. Stiekem is er niets leuker dan dat je er volkomen naast zat en dan bij de onthulling voor de buis zit en je steeds afvraagt:”Maar… hóe dan??”

En eind januari zijn mijn man en ik naar Berlijn geweest. Even er samen tussenuit! Ik vond het een mooie stad met een rijke historie en zeker een aanrader om er heen te gaan! Ik schreef er al eerder een artikel over!

 

Februari:

In februari drong het steeds meer door dat we in verwachting zijn. Allereerst hebben wij een prachtige echo gehad van ons kleine wonder. Ik vind het onbeschrijfelijk hoe bijzonder en hoe wonderlijk dit is! In februari ben ik begonnen met Moeders voor Moeders (hierover later een uitgebreide blog!)

Daarnaast ging het gewone leven ook verder, ik heb gewerkt, cursusdagen gevolgd en een examen gemaakt en ben weer geslaagd! De cursus bestaat uit meerdere modules en ik moet er nog een paar dus nog even doorbijten! Verder hebben we in februari gezellig bij vrienden gegeten; een verlaat sinterklaasspel met vriendinnen gespeeld; een housewarming van een vriendin gehad; verjaardagen gevierd van mijn zusje, vriendin en zwagers en ben weer bezig geweest met foto’s plakken en bestellen! Daarnaast heb ik nog een etentje gehad van mijn werk (wat overigens niet zo’n succes was vanwege alle rauwe gerechtjes zoals carpaccio, zalm etc. haha).

In februari hebben we een betonboorder laten komen die gaten heeft geboord in onze plafonds die nodig waren voor de mechanische ventilatie in onze woning. Alle zachtboard plafondplaten in de slaapkamers zijn verwijderd, er is isolatiemateriaal geplaatst en vervolgens zijn er nieuwe gipsplaten gekomen. Er is heel wat geklust in ons huis, je kunt er in dit artikel meer over lezen. Klussen en opruimen gaan vaak wel samen en ik kreeg enorme opruimkriebels… misschien al wel nesteldrang haha. Ik heb wat meubels verkocht en ook heel veel spullen naar de kringloop gedaan. Heerlijk dat opgeruimde gevoel!

Het weer in februari was over het algemeen vrij zacht maar het heeft toch nog gesneeuwd waardoor we toch nog een beetje een wintergevoel kregen. We hebben een lekkere boswandeling gemaakt in de sneeuw. Heerlijk.

Maart:

In maart bereikten we de 12 weken grens en hebben toen voorzichtig in onze verdere omgeving verteld dat we in verwachting zijn. Ondanks dat het nog heel pril voelde vonden we het ontzettend leuk om al die reacties in onze omgeving te horen. Ik vond het ook spannend om bezig te gaan met het aanschaffen van allerlei babyspulletjes en heb daar ook heel lang mee gewacht. Toch heb ik samen met mijn schoonmoeder een wiegje opgehaald die al bijna 50 jaar in de familie zit en waar ook mijn man in heeft gelegen. Wij wilden het wiegje graag opnieuw stofferen omdat er een wat gedateerd roodkleurig stofje omheen zat. In een grote stoffenzaak hebben we heel wat verschillende soorten in handen gehad maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een leuk stofje met een barokachtige motiefje in een mintgroene kleur. Deze wordt gebruikt voor de bekleding in de wieg en voor het hemeltje hebben we een witte stof gekozen met een ook een leuk motiefje. Super schattig!

Verder hebben we biddag, goede vrijdag en Pasen gevierd, naast kerst zijn dit ook belangrijke momenten in het christelijk jaar. Een moment van bezinning en dankbaarheid.

Samen met mijn moeder ben ik naar de film: ‘De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween’ geweest. De film klopte naar mijn idee ook met hoe ik het verhaal in mijn hoofd had zitten. Als je een boek leest maak je toch een soort verbeelding ervan in je hoofd en ik vond het heel leuk om te zien dat dit overeenkwam met de film.

Verder ben ik naar de kapper geweest. Ik wilde graag een pony want mijn haar hing voor mijn gevoeld sluik langs mijn gezicht. Achteraf ben ik wat minder blij met de pony omdat deze wat grof is aangezet en er ook veel gesneden is in mijn haar waardoor het is gaan pieken. Gelukkig is het inmiddels al wat bijgegroeid en is het meer zoals ik in mijn gedachten had.  

April:

In april hebben wij de verjaardag gevierd van mijn zus, een vriendin en van onze kater Leo die alweer 5 jaar is geworden! Daarnaast hebben we veel vrienden op visite gehad en zijn zelf ook op visite bij vrienden geweest. Ook heb ik aardig veel geshopt! Ik heb zwart leren All Stars gekocht die echt heerlijk lopen. Het leek me wel verstandig om een comfortabele en degelijke schoen aan te schaffen waar mijn voeten gedurende de zwangerschap ook nog in passen. Deze schoenen zijn super makkelijk te combineren en zijn vrij breed waardoor je toch een beetje in kan groeien ;-). Naast schoenen heb ik ook eindelijk de eerste aankopen durven doen voor de baby en voor mijzelf. Want mijn buikje begint al aardig te groeien!

Toen we 18 weken in verwachting waren hebben we een pretecho gedaan. Op deze echo kan je het geslacht van het kindje zien. En ondanks dat dit zeker niet het belangrijkste is (want dat is toch echt de gezondheid van het kindje) vonden wij het wel fijn om te zien of het een hij of zij is! We maakten een afspraak voor een echo en gelukkig lag de baby heel mooi waardoor we konden zien of we een meisje of jongen krijgen! Ik zal hier later een uitgebreider artikel over schrijven ;-).

Verder is mijn oma verhuisd naar het verzorgingstehuis en dat betekende dat haar oude woning helemaal leeg gehaald moest worden. Dat was met name voor mijn ouders en voor mijn oom en tante een hele opgave want zelf was ze niet in staat dit te doen en daarnaast ging het om het ouderlijk huis waar ze zelf grotendeels zijn opgegroeid. Het is lastig om beslissingen te moeten nemen over andermans spullen, want wat wil je houden en wat doe je dan definitief weg? Gelukkig hebben ze ruim 2 maanden de tijd gehad om alles leeg te halen. Ik heb geholpen waar ik kon. Allereerst hebben we het hele huis van top tot teen doorlopen om te zien wat oma zelf kon meenemen naar het verzorgingstehuis. Daarna hebben we gekeken of er dingen tussen zaten waar ze zelf geen plek voor had maar waarvan wij het zonde vonden om het weg te doen. Deze spullen hebben we onderling verdeeld. Verder waren er heel wat spullen die naar goede doelen en naar de kringloop zijn gegaan omdat oma deze niet kon gebruiken maar wij ook niet. En tenslotte hebben we het overige op marktplaats gezet. Een heel karwei en ik ben blij dat het inmiddels achter de rug is.

Koningsdag was vooral erg koud en bewolkt. Dit jaar hebben we eigenlijk met name geklust in ons huis en in de tuin aangerommeld. Het oranjegevoel was er niet maar om toch nog een beetje de oranjesfeer te proeven aten we een oranjesoes. Verder hebben we achter de buis gezeten om het Koningsbezoek in Zwolle te bekijken en daarna zijn we weer wezen klussen in de slaapkamers!

Mei:

De maand mei was een feestelijke maand vanwege de vele verjaardagen, een bruiloft en een belijdenisdienst van mijn nichtje! De verjaardagen waren gezellig en de belijdenisdienst vond ik erg mooi en ook bijzonder! De bruiloft vond ik ook heel bijzonder omdat het een Turkse bruiloft was en ik dit nog niet eerder had meegemaakt. Het enige jammere die avond was dat er een stukje van mijn kies was afgebroken en ik dus later in de maand naar de tandarts moest om de boel te laten fixen :).

In mei ben ik zelf 30 jaar geworden! Een echte mijlpaal vind ik zelf! Ik schreef er al over in dit artikel.

Ook hebben we in mei de 20 weken-echo gehad, ondanks dat er tot dusver nog geen bijzonderheden waren geconstateerd was het toch spannend om mee te maken. Gelukkig ziet ons kindje er goed en gezond uit, hierover schrijf ik later ook een uitgebreider artikel.

We hebben via Marktplaats meubeltjes gekocht voor de babykamer en zijn super leuk geslaagd! Eerst wilde ik allerlei verschillende meubeltjes uitzoeken op marktplaats, maar de babykamer is vrij klein en dan wordt het wel heel druk als het een allegaartje is. De meubeltjes zijn dus een setje wat bestaat uit een kledingkast, commode en een ledikant van het merk The Wood Factory. Daarnaast kregen we ook nog als bonus een badje op pootjes erbij, heel erg lief!

De kinderwagen hebben we ook tweedehands overgenomen van vrienden van ons. Zij hadden een Maxi Cosi Mura en hij zag er nog keurig uit! De set bestaat uit een reiswieg, zitje en een maxicosi.

Ook hebben we de eerste cursusavond van een reeks van drie gevolgd wat betreft de zwangerschap. Omdat het ons eerste kindje is en wij nog helemaal onervaren zijn wilden we graag deelnemen aan deze cursus. We vonden het super leerzaam en interessant en ook gezellig want er zaten nog 7 andere (onervaren) stelletjes waardoor er gelijk een fijn groepsgevoel ontstond wat gelijk een fijne sfeer gaf.   

De stukadoor is langs geweest en heeft onze slaapkamers in een paar uurtjes omgetoverd naar 2 mooie afgewerkte kamers. Alle gaten, scheuren en oneffenheden zijn nu weg en op een paar plekjes na ben ik heel tevreden met het eindresultaat! We hebben het stukwerk een paar dagen moeten laten drogen maar gelukkig was het mooi weer waardoor we al snel de muren wit konden sausen! Toen het sauswerk opgedroogd was kon er een begin gemaakt worden met de laminaatvloer!

Juni:

In juni ben ik weer naar de kapper geweest dit keer om wat high-lights te laten zetten. Ik vind dit altijd zo zomers en fris eruit zien. Het geeft mijn peper-en-zout kleurtje net even een extra boost!

Verder ben ik maar liefst 3x uit eten geweest en 1x buiten de deur geluncht. Lekker! Ik ben met mijn collega’s naar de Humprey’s in Zwolle geweest. Ik heb daar super lekker vegetarisch gegeten wat ik zeker vaker ga doen want ik vond het verrassend goed (en dat voor een hele mooi prijs)! Met oud-klasgenoten ben ik naar de Hekserie in Wapenveld geweest daar heb ik genoten van heerlijke spareribs (zoveel dat er een doggybag mee moest) en afgesloten met een heerlijke cheesecake. En samen met mijn man ben ik ook gezellig uit eten geweest bij een Van der Valk Restaurant! Ook hier heb ik genoten van het lekkere broodplankje (simpel, maar zó lekker vers!), een lekkere schnitzel en een dame blanche als afsluiter! En dat was echt de lekkerste dame blanche EVER!

Daarnaast kreeg ik een pakketje uit Frankrijk van mijn schoonouders die daar een paar maanden per jaar verblijven en het was de stof voor de wieg! Ik ben hier superblij mee! Zo lief dat ze de stof helemaal netjes heeft genaaid en op maat heeft gemaakt voor het wiegje!

Ook heb ik samen met mijn zus lekker een ochtendje gewinkeld bij de HEMA, H&M, Prénatal etc. en heb heel wat babyspulletjes gehaald. Dekens, hoeslakens, hydrofiele luiers, hydrofiele washandjes, rompers en noem maar op. Ontzettend leuk om te doen! Verder kwam er nog een vriendin op visite en die had ook wat leuks voor de baby gekocht. Zo lief hoe de omgeving mee leeft!

In juni heb ik mijn eerste yogales gevolgd waar ik ontzettend blij mee ben. De yogalessen zijn goed voor je lichaamshouding, je ademhaling en je gemoedstoestand. Ik word er rustig van en heel mindful.

Halverwege juni zijn we naar de Apenheul geweest alvast ter ere van mijn vaders 60e verjaardag en hebben dit gelijk gecombineerd met vaderdag. Het is echt een aanrader om hier naar toe te gaan! Sommige apen lopen los door het park en soms zitten ze zelfs op je. Mijn neefje vond het heel leuk maar stiekem ook een beetje spannend. Aansluitend hebben we geluncht bij Restaurant de Boschvijver en dat is ook een aanrader! Hier zijn we bijna 2 jaar geleden ook getrouwd! Ik koos hier voor een wrap met geitenkaas, bietjes, appel & quinoa geserveerd met tortilla chips en salsa. De tortilla en salsa mochten ze van mij wel achterwege laten want de wrap was heerlijk en groot genoeg.

Als je dit leest dan mijn complimenten! Je hebt je door ruim 2700 woorden weten te worstelen :). Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! Ik vond het in elk geval erg leuk om er over te schrijven en terug te kijken op de mooie momenten van het afgelopen jaar en hier dankbaar voor te zijn!

6 reacties

 1. Whooooo…. Ik dacht ook, ik heb iets gemist, maar ik lees nu pas dat dit de eerste keer dat je het bekend maakt. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Gaat alles goed verder? Wanneer ben je precies uitgerekend? jeetje wat een mooie tijd ga je tegemoet (of ja, het is al mooi, maar straks wordt het nog mooier)

  De Maxi Cosi Mura 4 hebben wij ook, precies dezelfde kleur trouwens. Een hele fijne kinderwagen, ben er nog steeds heel blij mee.

  En yoga is heel fijn, ik heb ook zwangerschapsyoga gevolgd, die lessen werden gegeven door mijn eigen yogadocente, heel fijn.

  Geniet!
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Sunshine memories – Rrrrrrrondje kermis!

  1. Dankjewel! En ja alles gaat tot nu toe goed. De komende tijd zal ik wat artikelen schrijven over de zwangerschap. Fijn om te horen dat de kinderwagen jullie goed bevalt! Hij lijkt mij ook heel fijn!

 2. Wow, heb ik nou helemaal gemist dat je in verwachting bent of is dit ook echt de bekendmaking?? Hoe dan ook, gefeliciteerd!! En als je het al wel eerder had laten weten, sorry.
  Leuk om te lezen verder.

  1. Nee hoor je hebt dat niet gemist. Dit was de eerste keer dat ik het hier benoem ^-^. Maar dankjewel!