Terugblik herfst 2017

Een terugblik van de zomer kon je in dit artikel al lezen maar het leek me ook leuk om even op de herfstmaanden oktober en november terug te kijken. Twee maanden met ups en downs, prachtige herfstwandelingen maar bovenal veel mooie momenten om op terug te kijken!

Herfst 2017

Oktober

De maand oktober skip ik liever want man man wat een nare maand was dat. Althans wat onze gezondheid betreft. Onze kleine man was al niet helemaal fit en hij huilde veel. Hij bleek een middenoorontsteking te hebben, kreeg vervolgens een loopoor, liep een virusje op met veel braken en diarree, kreeg een antibioticakuurtje om een beetje op te knappen, daardoor had hij weer een lage weerstand waardoor hij hand-, mond- en voetzeer kreeg en toen kwam er ook nog een tandje door. Mijn man en ik pikten heel leuk hier ook nog van alles wat mee, waardoor we op een ‘goed’ moment alle drie een emmertje nodig hadden. Ik heb volgens mij 3 weken lang buikgriepachtige verschijnselen gehad.. Tot overmaat van ramp ging ook de wasdroger nog kapot. Tussendoor probeerde ik zo goed als kwaad te werken en naar sommige activiteiten te gaan. We besloten onze zoon maar 1,5 week thuis te houden want dit was geen doen. Mijn schoonmoeder was onze redder in nood. Wat moet je als jong gezin toch zonder deze mensen!! Een beetje ritme regelmaat en reinheid konden we wel gebruiken. Mijn man was net begonnen met zijn nieuwe baan en had dus niet zo’n mooie start want hij was ook goed beroert geweest. Vanuit zijn werk was er in oktober net een personeelsuitje georganiseerd dus hij viel gelijk met zijn neus in de boter. Een super leuke dag hebben we gehad in de Efteling! Wat een prachtig park is dat zeg! Ik was er al eens eerder geweest maar kon me er maar weinig van herinneren. Jammer genoeg waren we allebei niet topfit en was het weer wat wisselend bewolkt met af en toe een flinke bui, maar hebben er toch wel van kunnen genieten. Onze maag en darmpjes waren niet helemaal geschikt voor de baron (stiekem ook wel een beetje vanwege de lange wachtrij) maar de python daar zijn we onder andere wel in gestapt! Dat was lachen!! We hebben samen genoten van de prachtige voorstellingen, de sprookjesachtige muziek en het mooie park. Complimenten voor zijn werkgever want het was erg goed georganiseerd en zo kon mijn man gelijk een beetje kennismaken met wat collega’s.

Het allermooiste lichtpuntje van deze maand is dat ik een nieuw neefje heb gekregen! Zo lief en mooi mannetje. Prachtig wat een wonder. Onze zoon is dus grote neef geworden!

Verder zijn mijn ouders nog 35 jaar getrouwd! Wauw wat bijzonder en mooi dat ze in goede gezondheid samen zo gelukkig zijn. Dat is zeker niet zo vanzelfsprekend. Ik ben hier heel dankbaar voor.

Ook had ik nog een verjaardag van mijn nichtje in Rotterdam. Dat was erg leuk en gezellig! Samen met mijn zusje was ik naar haar toe gegaan, daarna wilde ik met mijn zusje nog winkelen maar dat was een flop vanwege de drukte en het niet kunnen vinden van een parkeerplekje wat overigens wel hilarisch was omdat we door de straten van Rotterdam en vervolgens Utrecht slingerden en per ongeluk ook nog op een busbaan terecht kwamen.. Hahaha. We zijn maar naar huis gereden en hebben samen chinees gegeten.

In oktober ben ik ook lid geworden van de bibliotheek. Ik vind het erg leuk om boeken te lezen en me even in een heel andere wereld te bevinden. Net als de sportschool heb ik hier ook even over nagedacht of ik lid wilde worden maar als je 3x een boek koopt dan heb je het jaarabonnement er eigenlijk al wel uit. Ik ben nu regelmatig in de bieb te vinden om boeken voor mijn zoontje te lenen en kijk nu dan ook gelijk even voor mezelf. Ik heb naast boeken ook films en luisterboeken geleend, zo leuk!! Ineens ben ik vaak in de boekenwereld te vinden. Heerlijk rustgevend om naar de bieb te gaan en lekker te neuzen tussen al die mooie boeken. Heb je nog aanraders voor leuke boeken of films?

November

 

Gelukkig knapten we allemaal weer aardig op en konden we de maand november goed beginnen. We hebben de verjaardag van mijn man gevierd die alweer 35 jaar is geworden! Dat was erg gezellig! Zucht time flies… Ik leerde hem kennen toen hij 24 was. Waar blijft de tijd.

In november had ik nog de laatste dag van de fotografiecursus tegoed. Deze afspraak was vanwege het slechte weer al 2x verzet en werd uiteindelijk over de zomer heen getild naar begin november. We hadden een ochtendfotografiecursus wat betekende dat ik om 7:00 uur op de locatie werd verwacht om de zonsopkomst te fotograferen. Het was wat bewolkt dus helaas kwam dat wat minder mooi uit de verf. We gingen naar een andere locatie toe in het bos om daar nog wat fotografieskills te leren! De fotograaf stelde voor om te carpoolen. Ik besloot dat ik wel met hem wilde meerijden want hij reed tenslotte in een Tesla Model S!! Wauw de mooiste auto die er is als je het mij vraagt. Wat een onwijs gave ervaring om er even in te mogen zitten. Ik wilde niet brutaal zijn om achter het stuur te kruipen maar had dat wel graag gewild. Er naast zitten is ook al een hele beleving. Ik denk dat ik maar ga sparen..

Verder heb ik in november een paar vriendinnen opgezocht. Met de één ben ik gezellig de stad Enschede in geweest en heb onder het genot van een hapje en drankje gezellig bijgekletst, met de ander heb ik samen even een wandelingetje in het bos gemaakt en met nog een andere vriendin heb ik even gewandeld en samen geluncht. Heerlijk om naast het werken en moederschap ook tijd te kunnen maken voor vriendinnen. Dat is soms best een hele uitdaging en vraagt om een stukje planning maar ik vind dat wel belangrijk.

Ook ben ik nog steeds aan het bodypumpen dus de 13 weken zijn goed bevallen en ben nog steeds erg gemotiveerd!

Verder hebben we deze maand nog een sinterklaasfeestje bij mijn ouders gevierd en een teamuitje gehad.

Hoe kijk jij terug op oktober en november?

1 reactie

  1. Soms heb je van die momenten dat alles te gelijk komt he. Gelukkig hebben jullie het overleeft en ik ben het met je eens hoor…”wat moeten we zonder onze (schoon)ouders”. Zelfs op latere leeftijd is het prettig om ze in de buurt te hebben. En buiten alle ellende heb je toch nog leuke dingen meegemaakt. En de foto’s zijn beeldschoon…