Terugblik januari t/m april 2018!

De eerste vier maanden van het jaar zijn alweer voorbij. Dat betekent dat we al één derde van het jaar achter de rug hebben! De winter ligt al een poosje achter ons en wat hebben we al een prachtig voorjaar! We hebben zomerse temperaturen gehad wat het merendeel van ons heel erg gelukkig maakt! Ik ben eigenlijk het meest gelukkig met temperaturen tussen de 18 en 23 graden met zon, stapelwolkjes en een heel licht briesje! Ja, ik ben echt een lentekind dus probeer echt optimaal te genieten van dit seizoen! Toch wil ik nog eventjes terugblikken naar de afgelopen vier maanden van het jaar!

De lekkernijen die je hier ziet zijn van het vrijgezellenfeestje van mijn zusje in maart.

Januari:

Het klinkt echt super ver weg om het nu nog over januari te hebben, en om niet helemaal in een winterstemming te komen (ook al kan dat ook wel fijn zijn maar niet in mei) probeer ik het kort houden. In januari ging ik naar de kapper en zij knipte mijn haar drastisch korter met minstens zo’n 15 centimeter verschil. Mijn haar is op schouderlengte geknipt want ik was helemaal klaar met mijn slappe en statische haar met als resultaat dat het aan mijn gezicht vastplakt en waar geen volume in te krijgen is dus het moest er af! Inmiddels is de vorst al een lange tijd uit het land en wil het wel wat beter zitten dus ik laat het weer groeien, want langer haar vind ik mezelf het leukste staan.

In januari heb ik samen met een vriendin genoten van een heerlijke high-tea om even goed bij te kunnen kletsen. Steeds vaker spreek ik liever even buiten de deur af voor een lunch, high-tea of dinertje met een vriendin zodat we echt goed kunnen bijkletsen. Met een kleine in huis is dat een stuk lastiger en kom je niet echt tot een goed gesprek ;-) . Verder hadden we: een gezellige verjaardag van vrienden van ons; keken we samen met een kleedje op de bank naar de geweldige series: Wie is de Mol, De Luizenmoeder en naar Het geheime leven van Hendrik Groen en genoten we van heide- en boswandelingen met als afsluiter een kop warme chocolademelk (mét slagroom!)! Gelukkig ben ik nog steeds aan het bodypumpen dus dat trainen we er hopelijk weer vanaf ;-).  Ook kwam de stukadoor langs die onze overloop en derde slaapkamer prachtig heeft gestuct! Ik sloot de maand af met een herdenkingsdienst die ik heb bijgewoond die erg veel indruk op me heeft gemaakt.

Ik kom altijd tot rust van lange wandelingen in het bos of op de heide!

Wat een enorm verschil hé?

Februari:

De maand februari begon gezellig doordat ik met drie vriendinnen naar een tapasrestaurant ben geweest en daarna als afsluiter een drankje heb gedaan.

Helaas kreeg ik begin februari het trieste bericht dat mijn oud-buurvrouw is overleden. Ik had in mijn tienerjaren goed contact met haar en vond het toch wel een shock dat ze vrij plotseling overleden is. Ik denk regelmatig aan haar en aan haar man. Samen met mijn ouders ging ik naar de crematiedienst. Ik vind afscheid nemen en andermans verdriet zien erg moeilijk dus ging na de crematiedienst samen met mijn ouders naar de IKEA die vlakbij zat om mijn gedachten te verzetten. Het was een beetje een vreemde omslag maar het was wel bijzonder om even zo weer een moment samen met mijn ouders te hebben. Ik zat op de achterbank in de auto even weer zoals vroeger, even gewoon Tamarah te zijn. Mijn vader nam zoals gewoonlijk een toeristische route en ik vond het heerlijk om zo samen met mijn ouders in de auto te zitten. Ondanks de moeilijke dag was ik des te dankbaarder en gelukkig met de dag die ik samen met mijn ouders had. Een dag die ik niet snel zal vergeten.

Er waren meer slechte berichten in februari waarin mensen geconfronteerd werden met het overlijden van dierbaren en het horen van slecht nieuws. We zijn naar een crematiedienst, begrafenisdienst en naar condoleren geweest. Het was op dat gebied geen mooie maand wat erg in het teken stond van afscheid nemen. Ik leef in mijn hart en gedachten erg mee met de mensen maar vind het vaak moeilijk dit tegen ze te zeggen of uit te spreken.

Gelukkig waren er nog wel mooie dingen in februari! Vrienden van ons zijn opnieuw ouders geworden van een prachtige en gezonde dochter! Leven en dood zo dicht bij elkaar in deze maand. Het is zo mooi en bijzonder om zo’n prachtig klein mensje te zien! Het zoontje van mijn zus werd gedoopt wat ook een heel mooi en dankbaar moment is! En er waren weer heel wat mensen jarig wat de nodige gezelligheid geeft. En dat kon deze maand ook wel gebruiken.

Maart:

De maand maart begon met strenge vorst waardoor mijn man sinds jaren de ijzers eronder bond en heerlijk samen met zijn broer heeft geschaatst op het Veluwemeer. Ik houd zelf niet van schaatsen, ik kan het niet en ik vind het te koud. Ik zit liever bij de open haard met een boek en chocolademelk. Ik kreeg juist erg behoefte aan de zon en heb een vakantie geboekt naar de Canarische Eilanden waar we deze zomer heen vliegen!! We gaan dus naar het buitenland met het vliegtuig dus ik heb ook voor mijn zoontje een identiteitsbewijs aangevraagd! Dat betekent ook dat hij een pasfoto moest maken maar helaas was hij verkouden dus staat er niet heel charmant op maar ja ;-) ! Omdat onze zoon zo vaak verkouden is en dan weer oorontsteking krijgt en het vervolgens weer van-voren-af-aan begint zijn we naar de KNO-arts geweest en die besloot om zijn neusamandelen te verwijderen en buisjes in zijn oren te plaatsen. Dit is eind maart gebeurt en is echt de beste beslissing ooit geweest want sindsdien: eet, hoort en slaapt hij beter. En het belangrijkste van alles hij heeft er zelf ook zoveel baat bij omdat de verkoudheid en looporen nu aanzienlijk verminderd zijn!

In maart heb ik ook samen met een vriendin afgesproken en zijn weer fanatiek bezig geweest met het bestellen en inplakken van foto’s, een gezamenlijke hobby van ons! Ik vind het fijn om hier mee bezig te zijn omdat je dan later echt iets leuks mee kan geven aan je zoon als herinnering van zijn jeugd!

De maand maart eindigde met het vrijgezellenfeest van mijn zusje en een verjaardag van een vriendin van me die 30 werd! Het was allebei erg leuk! Met het vrijgezellenfeest gingen we eerst high-tea-en bij haar thuis. Iedereen had wat lekkers meegenomen! Daarna zijn we de stad Zwolle in geweest. Gelukkig was het prachtig weer want we gingen in de stad een soort Pokémon-go spel spelen. Dat was erg leuk en ook wel een beetje leerzaam want je leerde ook tegelijkertijd wat wetenswaardigheden over de stad. Na het spel zijn we naar een tapasrestaurant geweest, dat was erg lekker, het was een geslaagde dag!

April:

In april werden we verwend met het mooie weer! De tuinmeubelen hebben we lekker buiten gezet om van het voorjaarszonnetje te genieten! We zijn nog steeds super blij met het gras in onze tuin maar de bestrating bestaat nog uit een ratjetoe van grindtegels, klinkers, stoeptegels etc. dus hebben we na veel wikken en wegen toch besloten om nieuwe bestrating te bestellen. De hovenier is gepland dus we hopen er van de zomer lekker bij te zitten in een onderhoudsvriendelijke maar toch gezellige tuin! Ik ga je zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

In huis zijn we ook bezig geweest met de derde slaapkamer. We hebben een begin gemaakt met behangen en er moet ook nog een paar muurtjes gesausd worden. De kozijnen en deuren nog geschuurd en geschilderd en dan kan het leuke inrichtwerk beginnen! We willen graag dat onze zoon doorschuift naar deze kamer zodat hij boven meer speelruimte heeft!

Eind april is mijn zusje getrouwd dat was een hele gave en bijzondere ervaring! Samen met haar zwager was ik ceremoniemeester en gelukkig is zo goed als alles naar wens verlopen! Er zijn altijd een paar dingetjes maar we kunnen terugkijken op een prachtige dag. Het was heerlijk zonnig en droog met een licht briesje. Zowel de ceremonie, het avondeten als de groepsfoto’s konden allemaal buiten plaatsvinden. En ook ’s avonds kon je nog prima buiten zitten! De kerkdienst vond ik wel heel bijzonder vooral ook door de geloften die ze naar elkaar uitspraken heel mooi!

Een dag na de bruiloft had ik een vrijgezellenfeest van een vriendin waarin we ook de dag begonnen met een high-tea bij haar thuis. Ze was totaal verrast en dat is natuurlijk het allerleukste! We gingen na de high-tea naar een salsa workshop in Enschede. Ondanks dat dansen totaal niet mijn ding is vond ik wel dat de salsa docent het leuk uitlegde! Ook deze dag was super zonnig en na het dansen doken we het terras op en genoten we allemaal van een drankje! Daarna gingen we uitgebreid tapas eten en dat was erg lekker!

De volgende dag hadden we een doopdienst van een dochtertje van vrienden van ons maar ik kon aan alles merken dat Chris ontregeld was door deze drukke dagen en dat ik hem te weinig had gezien. Dus mijn man is alleen naar de dienst geweest en ik had lekker een dagje quality-time met mijn zoon! Het was een fijne dag!

Het super leuke behangetje voor op de nieuwe kamer van onze zoon van het merk ESTAhome.nl.

Heerlijk verfrissend water met een smaakje op de bruiloft van mijn zusje!

De allerbeste trouwtaart die ik tot nu toe geproefd heb! Echt zalig!

En als avondeten een uitgebreide barbecue daar was het natuurlijk ook prachtig weer voor!

Hoe kijk jij terug op de afgelopen maanden? En geniet je ook zo van het lekker weer?