Terugblik: juli, augustus en september 2016

Ik wil zo graag voorjaar, zon en vitamine D en ik fantaseer over de zomervakantie! Ik denk daarbij terug aan afgelopen zomer, over hoe bijzonder deze was. En terwijl ik er aan denk leek het me wel leuk om hier even op terug te blikken. Want door dit op te schrijven beleef ik als het ware die mooie en bijzondere zomer een beetje opnieuw! En dat is precies wat ik wel kan gebruiken op deze regenachtige dag!

Juli:

De maand juli begon mooi met een super lekkere high-tea samen met mijn moeder en zussen. Dit cadeautje had mijn moeder nog tegoed vanwege Moederdag. We gaan niet zo vaak met z’n vieren op stap dus vond dit een mooi moment samen. Het was een prachtige locatie met een mooie rozentuin, maar helaas werkte het weer niet helemaal mee waardoor we binnen moesten zitten. Gelukkig was het weer een weekje later een stuk beter want toen zat ik samen met 3 vriendinnen op een bootje in Giethoorn. Dit was erg gezellig! We hebben lekker gekletst en geluncht op een ‘eilandje’ midden op het meer. Iedereen had wat lekkers meegenomen. Het was een heel gezellige middag!

En terwijl ik lekker op een bootje zat te dobberen was mijn man druk bezig om onze slaapkamer af te maken en in te richten (voor het complete artikel hierover, klik hier). Ik was heel blij dat de slaapkamer af was want ik was ruim 30 weken in verwachting en had wel behoefte aan een beetje rust. We hadden een controle echo gehad en gelukkig was alles goed! Ook hadden we de derde en laatste bijeenkomst van de zwangerschapscursus, deze ging over de bevalling en kraamtijd. Ik kreeg het er een beetje benauwd van, al die verhalen en welke complicaties je zou kunnen krijgen. Pfff niets voor mij. Gelukkig kwam ik weer tot rust bij de zwangerschapsyoga! Super fijn om te doen!

Op 14 juli waren mijn man en ik 2 jaar getrouwd. Dit keer hadden we het niet echt gevierd we hebben die dag heel romantisch een patatje gegeten ;-). Verder vierden we in de maand juli de verjaardag van mijn vader die 60 is geworden; zat ik gezellig in de tuin met een heerlijk zonnetje bij te kletsen met een vriendin; en deden we mee aan een burendag.

Ik sloot de maand juli af met een gezellige lunch in een schattige bistro samen met een vriendin! Dit was nog cadeautje voor mijn verjaardag! Ik genoot van een lekkere warme geitenkaassalade en verse thee!

Lavendel bij ons in de tuin.

Augustus:

In de maand augustus ging mijn zwangerschapsverlof in. Ik heb er echt naar uitgekeken want de laatste loodjes waren toch wel wat zwaar, vooral met die warmte. Maar de warmte zorgde er ook voor dat ik in mijn verlof kon genieten van het zonnetje in de tuin! Heerlijk! Ik ben 5 maanden bij huis geweest! Ik hoefde pas weer 2 januari aan het werk! Ik begon mijn verlof met een bezoekje in Amersfoort. Mijn man en ik zijn daar naar de Prénatal, Babypark en Loods5 geweest. We kochten een mooi boxkleed en wat kleertjes. Bij Loods5 hebben we ons zitten te vergapen aan al het moois! Wat een heerlijke winkel is dat. Ik was er nog nooit eerder geweest en dat was maar goed ook want ik werd er wel een beetje hebberig van ;-). Ze verkopen daar ook artikelen van A Little Lovely Company en ik ben helemaal gek van die leuke spulletjes voor de babykamer! Ik kocht van dat merk een leuk wolkenlampje, een poster lightbox met daarbij verschillende posters waardoor je een beetje kunt variëren en nog een paar setjes met kaarten.

Verder had ik een echo om de ligging van de baby te bepalen. En gelukkig was de baby al ingedaald en lag hij keurig met zijn hoofdje naar beneden. Ik was erg opgelucht! Een week later moest ik weer op controle komen, ik was inmiddels 37 weken in verwachting en toen bleek dat mijn bloeddruk iets was verhoogd. Ik moest bloedprikken en urine inleveren en een suikertest in het ziekenhuis afnemen. Gelukkig bleek alles goed te zijn, geen reden voor ongerustheid en ik moest proberen gewoon rustig aan te doen. Het was ook erg warm dus even een stapje terug.

In augustus had ik ook nog een teamuitje samen met mijn collega’s. We ging uiteten in Zwolle bij Uno! Een leuk restaurant en wat mij betreft zeker een aanrader! Ze serveren daar Spaanse tapas en Italiaanse pizza’s en pasta’s echt lekker. Je kunt daar in het weekend onbeperkt hapjes bestellen voor € 25,-. Het concept vind ik leuk, je kiest namelijk 2 á 3 gerechtjes per persoon. Dan schrijf je het nummer en gewenste aantal porties per gerecht op het bestelformulier. Deze wordt dan opgehaald en iedere gerechtje wordt dan geserveerd zodra deze klaar is. Pas daarna kan je weer de stappen herhalen voor een volgende gang.

Verder bestelde ik gordijnen voor de slaapkamers, drukte ik etiketten af met daarop de adressen voor de geboortekaartjes, hadden we een verjaardag van een vriendin, gingen we op kraamvisite bij een andere vriendin, zette we het bed op klossen en kregen we veel visite over de vloer.

Samen met Leo in de tuin genieten van het mooie weer en maar wachten totdat de kleine zich aandient.

September:

In september troffen we de laatste voorbereidingen voor de komst van onze kleine man. We hadden de slaapkamer nog snel voorzien van een leuk veertjes behang. (Benieuwd? Neem hier een kijkje.) De box werd geleverd en het huis werd nog even grondig schoongemaakt. De echte nesteldrang begon vorm te krijgen. Alles moest opgeruimd, geordend en schoongemaakt worden. Ik ging nog snel even naar de kapper toe, de voorraadkast en de vriezer werden tot de nok toe gevuld en de babykleertjes werden voor de zoveelste keer uitgewassen. Ik kocht nieuwe wasmanden omdat de oude versleten waren en ik ze niet handig vond en om diezelfde redenen kocht ik ook een nieuwe kattenbak. Deze kon mijn makkelijk verschonen want ja dat mocht ik natuurlijk niet doen.

De komst van de kleine man liet nog op zich wachten dus gingen we maar gewoon door met de waan van de dag. Zo zijn we nog naar twee verjaardagen geweest, hebben we genoten van Open Monumentendag en deed mijn man nu even mee aan beachvolleybal aan de andere kant van het land.

De controles waren goed bij de verloskundige en ik ging ook gewoon door met zwangerschapsyoga. Verder ging ik ook nog naar de bekkenfysiotherapeut omdat deze toch echt behoorlijk pijn begonnen te doen!  Nog steeds bleef het mannetje lekker zitten waar hij zat en aangezien het huis al spik en span was ging ik maar bezig in de tuin. Al schoot dat niet echt op omdat voorbijgangers mijn dikke buik zagen en vroegen hoe lang ik nog moest! En ja dat kon gewoon gevraagd worden want er was absoluut geen twijfel aan of ik zwanger was. Ik was namelijk HUGE!

Op 23 september was het dan eindelijk zover onze zoon werd geboren!! Hoera! Wat een zegen en blijdschap dat hij er is! De laatste week van september was voor ons de kraamweek waar we met een heel goed gevoel op terug kijken! Het was een fijne zomer om op terug te kijken!