Terugblik Mei t/m December 2018

Ik las een blogje die een terugblik op de maand januari 2019 gaf en toen bedacht ik me dat ik nog niet eens mijn artikel over 2018 online heb gezet. En dat terwijl ik altijd erg houd van een terugblikken en diaries! In dit artikel wil ik voornamelijk terugblikken op de mooie momenten van mei tot en met december 2018 waar ik blij van werd en heel erg dankbaar voor ben. Want wat 2018 goed voor ons! Ik heb in dit artikel al een terugblik gegeven over de maanden januari tot en met april van 2018. 

Januari t/m April 2018

De geboorte van een dochter van onze vrienden, de bruiloft van mijn zusje en het vrijgezellenfeest van mijn zusje en van een goede vriendin springen er voor mij uit als prachtige hoogtepunten. Verder zijn we heel erg blij met het werk wat de stukadoren in januari 2018 hebben geleverd. Het is strak, wit en rustig op de bovenverdieping. Elke dag geniet ik hier weer volop van en kan niet wachten totdat de benedenverdieping ook zo ver is!

Ik vind het wat dubbelop om hier alles nogmaals te benoemen dus lees gerust het artikel hier terug.

Mei 2018

In mei ben ik 32 jaar geworden maar dit was het eerste jaar dat ik mijn verjaardag niet gevierd heb. We waren toen bezig met de tuin en die was op dat moment één grote zandbak. Een paar weken later was de tuin zo goed als klaar maar ik had niet zo’n zin in al het zand in huis. Bovendien was onze zoon net hersteld van de waterpokken en de krentenbaard dus dit jaar heb ik de verjaardag geskipt.

In mei hebben we de bruiloft van een vriendin gehad dat was echt een fijne dag en een mooi feest. Het weer zat grotendeels ook mee wat ik toch wel behoorlijk bepalend vind voor zo’n dag. Sowieso was mei net als de rest van de zomer heerlijk warm en zonnig. We hebben veel buiten gezeten, met water gespeeld, vliegtuigen wezen spotten in Teuge en fijne avondwandelingen gemaakt waarin ik genoot van de vogelgeluiden. Ook heb ik samen met een vriendin een terrasje gepakt in Deventer en heb geluncht met een vriendin in Zwolle. Zo fijn om gezellig bij te kletsen met vriendinnen onder het genot van een hapje en drankje. Met tweede pinksterdag hebben we met de familie sushi gegeten in een leuk restaurant eveneens in Zwolle. Dat was erg lekker en gezond! Ik heb niet alléen maar gegeten ik heb ook nog wel wat beweging gehad zo heb ik de handen uit de mouwen gestoken tijdens het schoonmaken in de nieuwe kerk en heb ik een muurtje behangen in de nieuwe slaapkamer van onze zoon.

Juni t/m augustus 2018

In juni was de tuin dan eindelijk zo goed als af! Wat was ik daar blij mee. Oké het invegen van het zand heeft ook nog wel een paar weken geduurd dit kwam mede door de droge zomer waarin het zand maar niet wilde inklinken, maar gelukkig waren we ook even op vakantie geweest naar het Canarische Eiland La Palma om daar te genieten van het zwarte strandzand. Ik vind La Palma een prachtig en groen eiland wat ik iedereen zou willen aanraden als je van rust, natuur en wandelen houdt. Het is een heel rustig eiland dus je moet er niet heen gaan als je houdt van een bruisend nachtleven want die zal je er niet vinden. Ik schreef uitgebreid over onze vakantie in dit artikel.

Ik sprak af met de dames van het zwangerschapsyogaclubje waar ik tijdens de zwangerschap van onze zoon op zat. Af en toe spreken we af om lekker bij te kletsen, de ene keer mét en de andere keer zónder kids. Leuk om de verschillen en overeenkomsten te zien en even te horen dat je niet de enige bent die het soms erg pittig vind. Gelukkig wordt er ook genoeg gelachen en gegeten ;-).

In mei heb ik afscheid moeten nemen van een lieve collega. Gelukkig woont ze dichtbij en spreken we zo nu en dan weer af om bij te kletsen! We hebben gewinkeld in het mooie Deventer en hebben daarna nog genoten van een heerlijke high-tea bij de Tea Rose wat zeker een aanrader is als je eens in Deventer bent.

Mijn nichtje heeft in juni ook belijdenis van haar geloof afgelegd. Het was een mooie warme dag en de kerk was goed gevuld. We zaten achterin de kerk op een tafel hihi.. maar omdat we wat hoger zaten konden we toch alles goed zien. Het was een mooie en bijzondere dienst. 

In juli waren mijn man en ik alweer 4 jaar getrouwd en ook dit moest natuurlijk gevierd worden met een etentje. We hadden genoten van een lekker proeverijtje. We gaan altijd twee keer per jaar samen uiteten. In juli met onze trouwdag en ook in december op de dag dat we verkering kregen.

Juli was vooral droog en warm. We gingen naar de heide om een wandeling te maken omdat we door het warme weer een beetje hangerig worden. Op de heide zagen we de wilde zwijnen over de velden heen lopen zoekend naar voedsel. Normaal kom je ze in de schemering wel eens tegen maar niet zo gauw op klaarlichte dag in de warme zon midden op een dorre vlakte. Bijzonder. De natuur is ontregeld.

Ook in onze tuin was het een dorre boel. Omdat de borders nog niet gevuld waren met planten en dus nog uit zand bestond gebruikte onze zoon het als zandbak en onze kat als kattenbak. Ik besloot in de hitte toch maar wat plantjes te poten. Met succes want zowel de kat als kind bleven eruit maar ja de planten hadden het uiteraard erg zwaar in deze omstandigheden. In het voorjaar zal ik een tweede poging doen want dit was voor de planten niet zo’n succes.

Augustus was eveneens warm en zonnig en erg droog. Volgens mij hebben we nog nooit zo vaak ge-BBQd als deze zomer. We nodigden ook vrienden uit om te komen BBQ-en. De kinderen kwamen ook gezellig mee dus een gezellig boel bij elkaar.

September 2018

Traditiegetrouw gingen we ook dit jaar weer mooi plekken bekijken op Open Monumentendag. Ik had een leuke route uitgestippeld langs allerlei mooie landhuizen en heb genoten van de prachtige (moes)tuinen en gebouwen. Geweldig om te doen, hier word ik blij van!

In september werd onze lieve zoon alweer 2 jaar! Wat een leuke leeftijd is dit. Hij ontwikkeld zich zo snel, begint al best goed en begrijpelijk te praten en kan heerlijk spelen, lacht veel en is erg vrolijk.  Helaas was hij op zijn verjaardag een beetje ziekjes maar desondanks ging een taartje er wel in. Een vriendin van mij had deze prachtige taart met Woezel en Pip erop gemaakt! Heel tof gedaan!

De maand september bestond uit nog veel meer leuke dingen. Zo ging ik samen met mijn zussen en moeder lekker uit eten met aansluitend een bezoekje aan de bios waar we Mamma Mia! 2 keken. Ik vond het een super leuke film en dat had ik eerlijk gezegd niet zo verwacht omdat ik niet zo’n musical-fan ben.

In september hadden mijn man en ik ook nog een weekje vakantie. We gingen voor het eerst sinds de komst van onze zoon een nachtje weg naar Rotterdam. Ook hier heb ik het één en ander over geschreven in dit artikel!

Oktober 2018

Oktober was een heel bijzondere maand voor ons. Tot onze grote verbazing en blijdschap blijken we in verwachting te zijn van onze tweede kindje! En dat vertel ik zomaar in dit blogje, zonder grote aankondiging? Ja, eigenlijk wel. Dat deed ik ook bij onze zoon, in dit artikel ;-). Ik ben niet zo van de big announcements maar dit nieuws kon natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. We zijn heel erg blij en verwachten ons tweede kindje in juni 2019. 

Ik was ook verbaasd omdat ik juist in de periode voorafgaand een flinke buikgriep had en 2 weken bijna niets heb kunnen eten en moe was. In het begin van de zwangerschap had ik wat last van misselijkheid en vermoeidheid maar dat is na 14 weken aanzienlijk verminderd. Nu zit ik in het tweede trimester en kan ik er gelukkig wel van genieten. 

November 2018

November was de maand van de confessions. Ik heb gesolliciteerd naar een baan in dezelfde functie alleen dan een stuk dichter bij huis. En zowaar ik kreeg de baan, ondanks dat ik had aangegeven in verwachting te zijn. Wat ben ik blij om dichterbij huis te mogen werken. Ik heb er zin in maar vind het ook spannend om na 6 jaar over te stappen naar een andere werkgever en weer mijn draai daar te moeten vinden. Dat is niet mijn sterkste kant maar het komt vast goed.

Ik heb bij mijn huidige werkgever mijn ontslag moeten indienen  en aan familie, vrienden en collega’s heb ik verteld dat ik in verwachting ben. Ik had in deze maand heel wat smoesjes moeten verzinnen want ik had 3 gesprekken bij de nieuwe werkgever voordat ik de baan had en ik had ook meerdere controles bij de verloskundige en dit viel regelmatig op een werkdag. Tja ik ben er niet zo van, maar soms is een leugentje om bestwil onontkomelijk.

Verder bestond november uit boswandelingen, een gezellige middag met lunchen en bowlen met de familie, een bezoekje aan speelhal Ballorig en dronk ik thee met daarbij een cheesecake met een oud-collega in het mooie Deventer! 

December 2018

In december waren mijn man en ik 12 jaar samen! We zijn net als in juli uiteten geweest om dit te vieren. Dit keer in één of andere omgebouwde boerderij. Het eten was lekker en het was leuk voor een keertje, maar ik vond het niet persé voor herhaling vatbaar. De volgende keer zoek ik toch liever een wat bruiszender plek en een meer romantische restaurant op. Dit was een social deal en daarom prima. 

Verder hebben we in december definitieve keuzes gemaakt voor de nieuwe badkamer. De tegels, een regendouche, de toiletpot, en een badkamerspiegel zijn uitgezocht. Over het badkamermeubel is nog lichte twijfel, maar daar zullen we binnenkort wel een knoop over doorhakken. Binnenkort lees je in een artikel meer over onze badkamerrenovatie. Naast de badkamer zijn we ook aan het klussen geweest in de nieuwe kamer van onze zoon. Hij kan dan alvast wennen aan deze nieuwe kamer aangezien hij plaats moet maken voor de baby ;-). Maar hij had er totaal geen moeite mee om naar deze grotere kamer te gaan. Hij is er zonder problemen lekker gaan slapen.

December stond natuurlijk ook in het teken van sinterklaas en kerst. Sinterklaas was leuk, we hebben het klein met de opa’s en oma’s en een oom en tante gevierd. Heel erg leuk en ook op het KDV werd er aandacht aan besteed. Kerst was dit jaar fijn met familie samen zijn! Zowel met mijn schoonouders en zwager en schoonzusje als met mijn familie was het leuk. Dit jaar waren we gelukkig alle drie fit! Wat ik wel heb gemist is een kerstnachtdienst of überhaupt een kerkdienst in de hele adventsperiode dat vind ik erg jammer want daar draait het nou juist om met kerst. Dit jaar hoop ik daar verandering in aan te brengen. 

We kijken terug op een prachtig 2018! Hopelijk kunnen we volgend jaar ook zo mooi terugkijken op 2019! 

2 reacties

  1. Wat een fijn overzichtje!En gefeliciteerd met je zwangerschap, je bent 1 maand voor mij uitgerekend ;-)

    Op naar een prachtig 2019<3