Terugblik zomer 2017

Wat is het een poos stil geweest op mijn blog. Ik zag dat mijn laatste artikel op 13 juli is gepubliceerd! Volgens mij heb ik niet eerder zo’n lange blogstilte gehad. Hoogtijd om even weer een terugblik op de afgelopen zomermaanden te geven:

Zomer 2017

Juni

In juni zijn mijn man en ik twee weken vrij geweest, daar waren we echt even aan toe. Na mijn zwangerschapsverlof die 2 januari was afgelopen was ik niet meer samen met mijn man vrij geweest. In eerste instantie vond ik het wel lekker om ook echt weg te gaan, maar uiteindelijk hebben we besloten om thuis te blijven en enkele dagen eropuit te gaan. We hebben hiervoor gekozen omdat we graag onze tuin willen aanpakken en we dus niet al teveel geld willen uitgeven aan een vakantie. We dachten al genoeg gespaard te hebben en lieten een hovenier in onze vakantie komen om een mooie offerte op te maken. Maar helaas dat viel tegen! We besloten zelf de tuin aan te gaan pakken. Ondertussen waren er in onze omgeving veel mensen die wél lekker op vakantie gingen, naar Las Vegas, Canada, Italië, Bali… zucht..

Enerzijds hunker ik ook naar een vakantie lekker ver weg, anderzijds realiseer ik me dat je dit dan ook echt voor jezelf doet, want onze zoon van toen 10 maanden maak ik niet blij met een lange vlucht en een vakantie in het buitenland. Daarnaast slaapt hij nog 2x overdag en ligt hij vanaf 19:00 uur in bed en slaapt hij (als het goed is ;-) ) door tot de volgende ochtend 07:00 uur. Met andere woorden je bent dan erg aan het huisje/hotel gebonden en je kunt niet even een hele middag eropuit ofzo. De consequenties van het wel doorzetten van je geplande activiteiten zorgen voor een onrustig kind en daar heb je echt jezelf mee. We zijn lekker thuis gebleven en hebben genoten van de tijd samen. We hebben onze zoon wel gewoon naar de opvang gebracht zodat mijn man en ik ook een paar dagen sámen vrij waren. We hebben er heerlijk van genoten om met z’n tweetjes weer op pad te gaan.

Verder ben ik met vriendinnen uit eten geweest bij ‘ t Zusje dat was erg gezellig. Het was een warme dag en we zaten daarom lekker buiten. Heerlijk om zo even samen bij te kletsen.

Juli

In juli heb ik me aangemeld bij de sportschool! Ik heb er lang over nagedacht, ik heb 2 proeflessen gehad en was eigenlijk zo enthousiast dat ik een 13-weken abonnement heb afgesloten. Mocht ik in de 13 weken merken dat mijn enthousiasme toch afneemt, dan zat ik in elk geval niet aan een duur abonnement vast en wist ik dat het niet zinvol was het abonnement te verlengen. Maar ondanks dat het zomer was ging ik lekker de sportschool in. Ik doe mee aan groepslessen van de bodypump! Ik vind het geweldig en kijk er naar uit in plaats van tegenop! En dat is echt nieuw voor mij. Voorheen moest ik mezelf er namelijk echt toe zetten om te gaan.

Verder waren mijn man en ik deze zomer 3 jaar getrouwd! We zijn samen lekker decadent uiteten geweest. We hadden een 5-gangen diner met wijnarrangement. Man wat was ik aangeschoten na die tijd. We waren er op de fiets heen gegaan en slingerend weer terug maar het was een leuke avond en hebben heerlijk gegeten. Wat een beleving!

De slaapkamer is nu een jaar al klaar maar ik miste nog wat. Het was niet af. Ik heb de kleur Early Dew gebruikt dat is een grijsgroene kleur en heb daarmee de onderste helft van de muur gesausd. Het ziet er mooi uit alleen ik ga de kleur denk ik ook nog op de muur achter ons bed sausen zodat het een mooi geheel wordt. Verder heb ik er een werkplekje gecreëerd door een ladekastje te plaatsen en een grote licht-eikenplank te gebruiken met daaronder een stalen poot. Ik vind de Scandinavische en de industriële stijl zo leuk en combineer deze graag in ons huis. Ik kan niet wachten om deze stijl verder in ons huis door te voeren!

Augustus

In Augustus hebben we tijdens de zonnige dagen lekker genoten in onze tuin ondanks dat deze er toen nog heel rommelig uit zag. Verder moest die maand onze kater uit een hoge eikenboom worden bevrijd door de brandweer, want meneer durfde er zelf niet meer uit. Ik was hem al een paar uur kwijt en dat klopt niet want ik weet meestal wel waar hij uit hangt of zie hem ergens in de buurt lopen. Toen hij na een dag nog niet thuis was ben ik gaan rondzoeken, ik was hem al meer dan 24 uur kwijt. Uiteindelijk na lang zoeken hoorde ik hem. Hij zat hoog in de boom. Ik was zo blij dat hij juist miauwde toen ik hem bleef roepen. Ik heb hem aangemoedigd naar beneden te komen maar hij durfde echt niet. Hij zat ook op een onmogelijke hoogte dus we hebben op advies van een buurman de brandweer maar gebeld. De buurman zei vrij nonchalant dat hij een dag geleden een kat de boom in zag vluchten toen hij door een hond was achterna gezeten… Het was wel gênant om de brandweer te moeten bellen, de hele buurt kwam even naar de reddingsactie kijken. Ik heb onze kat even vermanend toegesproken maar daarna wel weer geknuffeld en was blij dat hij thuis was. Ik heb een traantje weggepinkt. Het blijft toch een beetje mijn kindje.

Verder hebben we in augustus nog afgesproken met vrienden en genoten van het lekkere weer. Ook heb ik nog gezellig in de stad geluncht met een vriendin. Het was een mooie en gezellig maand.

September

In september was mijn man een maand vrij omdat hij een nieuwe baan had gevonden. Dit kwam super goed uit omdat de tuin nu rigoureus aangepakt kon worden. Ik had in september ook nog een weekje vrij en heb ook een handje mee geholpen in de tuin. We hebben de hele tuin leeggehaald, de grond geëgaliseerd, grasmatten gelegd en een nieuwe omheining neergezet. De coniferen hebben plaats gemaakt voor klimop en de berberishaag heeft plaats gemaakt voor een buxeshaag! We zijn er heel blij mee het ziet er erg overzichtelijk en verzorgd uit! Volgend jaar willen we de tuin verder afmaken met bestrating en beplanting.

In september is onze zoon alweer 1 jaar geworden. Phoe dat was toch echt wel even een dingetje hoor.. Alweer 1 jaar! De tijd is voorbijgevlogen en wat een ontwikkelingen heeft dat mannetje allemaal al meegemaakt! Van een klein babytje naar een heel ventje met een eigen wil die door de kamer scheurt op zijn kleine driewielfietsje. Hoe dan!!?!? Hij brabbelt heel wat af in zijn eigen taal en ontwikkeld zijn eigen zin. Merkt dat hij ook iets niet wil.. of juist heel graag iets wel wil (wat dan weer niet mag ;-) ) Dus het opvoeden is echt wel begonnen. Zijn verjaardag was erg gezellig, dit hebben we met familie en vrienden gevierd. Hij is erg verwend en was beide dagen in goede doen! Ook op het kinderdagverblijf werd zijn verjaardag ook gevierd dat was ook een succes!

Verder bestond de maand september uit: een bezoekje bij mijn oma, samen lunchen met de familie, open Monumentendag bij een prachtig kasteeltje, gezellig samen met vrienden borrelen, prachtige wandelingen maken, een bezoekje aan de kapper (ook voor onze kleine man die voor het eerst meeging) en genieten van het zonnetje!

Het was een heerlijke zomer!

Heb jij ook van de zomermaanden genoten?