Nieuwe woonkamer!

Het einde van het jaar nadert en dan blik ik altijd even terug naar het afgelopen jaar. Waarschijnlijk komt dit ook omdat ik deze weken weer druk bezig ben met het maken van de fotoalbums. Ik zie dan allerlei momenten voorbij komen waarvan het ene moment voelt alsof het gisteren was en het andere moment al zo lang terug dat ik het alweer bijna vergeten was. De verbouwing van de benedenverdieping heeft een groot gedeelte van het jaar in beslag genomen. We zijn hier van april tot en met september mee bezig geweest. Maar wat heerlijk om te kunnen zeggen dat de verbouwing nu achter de rug is. En wat was het een intensieve maar leuke klus! De hele benedenverdieping hebben we volledig gestript.  Echt alles is er uit gehaald: de muren, plafonds en vloeren.. ALLES.

(Nu volgt een opsomming van de dingen die zijn gedaan, niet boeiend? Ga naar de volgende alinea ;-) ) De steenstrips, granolmuren, schrootjes en de plafonds zijn verwijderd en opnieuw gestuct. Daarnaast hebben de oude en grote radiatoren plaats gemaakt voor vloerverwarming waardoor de dekvloer eruit moest en opnieuw is gestort. De versleten houten vloer is nu een fijne pvc vloer geworden! Verder zijn enkele raamkozijnen vervangen en hangen er nu mooie plissé gordijnen voor de ramen i.p.v. de rol- en overgordijnen van de vorige bewoners. De lekkende dakgoot is vervangen door een nieuwe en ook de ouderwetse en tochtende voordeur heeft plaatsgemaakt voor een extra dikke en moderne deur. De landelijke en roze kleurige binnendeur heeft nu een stoere look. Het toilet is volledig vernieuwd waar we heel erg happy mee zijn! Ook deze is volledig gestript, de oude spoelbak, het wastafeltje en de blauwe tegels hebben plaats gemaakt voor een lichtgrijze betonlook toilet. En tenslotte is ook de bijkeuken drastisch aangepakt. De bijkeuken heeft een nieuw deurkozijn gekregen en de vele ramen die er in zaten zijn dichtgemaakt, geïsoleerd en afgewerkt met prachtige zwart Douglas houten panelen. Ook het plafond is geïsoleerd opnieuw gestuct en het platte dak voorzien van nieuw dakleer. De bijkeuken is niet alleen maar een wasruimte maar er is nu ook een mooie thuiswerkplek gecreëerd.

Maaaaaar het is allemaal goed gekomen:

De basis staat met nieuwe muren en vloeren en plafond etc. Maar nu is de afwerking aan de beurt en zijn wij weer aan zet! Er is vooral nog heel veel te schilderen en te sausen en opnieuw in te delen en op te hangen. Ook super leuk om te doen! Stapje bij beetje wordt ons huisje steeds meer af.

3 reacties

      1. Nee zeker niet en heb je nog altijd in mijn Feed staan :-) Dus als er een nieuw berichtje verschijnt… Lekker bezig geweest hoor!