Babykamer | Verbouwing derde slaapkamer

Het einde van mijn verlof zit er bijna aan te komen, nog maar een weekje te gaan! Time flies! Mijn zoontje heeft al twee ‘wen’-dagen gehad bij het kinderdagverblijf en dat ging erg goed. Zowel voor hem als voor mij ;-). Voordat ik aan het werk ga hebben we eerst nog de gezellige feestdagen waar we als kersvers gezinnetje van hopen te genieten! Mijn man is tussen kerst en oud & nieuw vrij dus kunnen we nog even rustig aan doen om vervolgens met frisse nieuwe moed aan het nieuwe jaar te beginnen! Nou ja rust, rust… we hebben besloten om het klussen weer op te gaan pakken. (Neee!! niet weer al die rommel….) Haha.. nee hoor ;-), het resultaat vind ik geweldig geworden dus we doen het gewoon nog een keer. Dit keer is de derde slaapkamer aan de beurt. We hebben onze eigen slaapkamer en de babykamer de vorige keer aangepakt. Het resultaat van onze slaapkamer kan je in dit artikel vinden. En het resultaat van de babykamer zie je hieronder! Dit is nog wel zonder inrichting, maar dan kan je beter het resultaat zien van de verbouwing. Er volgt nog wel een blogje over de leuke items in zijn kamertje!

Het veertjesbehang is van Estahome Cabana en heet photowall xxl feathers! De muur bij de deur hebben we geverfd in het ietwat populaire kleurtje Early Dew van Flexa! Op deze foto zijn de wandcontactdozen wel geplaatst maar nog niet afgewerkt met het raampje en het schakelmateriaal. Inmiddels zit dit er natuurlijk wel op ;-)! De klink is van het merk Intersteel.

Onze slaapkamer en de babykamer zijn nu bijna helemaal af. Onze slaapkamer moet nog een likje verf en een mooi behangetje. En in beide slaapkamers moeten we nog wel wat doen aan de raambekleding. We hebben namelijk nu alleen maar overgordijnen maar daardoor overdag wel veel inkijk. Graag zou ik iets van jaloezieën willen maar ik ben daar nog niet helemaal over uit. Je hebt ze namelijk in veel soorten en maten.

Maar goed nu gaan we dus bezig met de derde slaapkamer. Ook deze zal rigoureus verbouwd gaan worden. De inbouwkasten zijn al verwijderd en daar is een nieuw muurtje in gezet. Het plafond is eruit want die gaat geïsoleerd worden met glas/steenwol en zal afgewerkt worden met gipsplaten om vervolgens netjes gestuct te worden. Verder worden de verwarmingsbuizen weggewerkt in de muur en wordt er nieuw elektra aangelegd. Tenslotte gaan we de raamkozijnen schuren en schilderen; moet er een nieuwe verwarming komen en natuurlijk een nieuwe vloer. We gaan dezelfde vloer en dezelfde gordijnen gebruiken als in de andere slaapkamers om zo wat eenheid op de bovenverdieping te creëren.

De meest grote verandering in deze slaapkamer is dat er een nieuw deurkozijn in komt. De huidige moet namelijk plaats maken voor een trapopgang naar de tweede etage. We hebben op dit moment een vlizotrap naar zolder maar willen een vaste trap maken zodat daar een vierde slaapkamer gerealiseerd kan worden. En ook daar zal het nodige moeten gebeuren want we willen een dakkapel plaatsen en een groot schuindakraam voor extra veel licht. Eerst wilde ik twee dakkapellen plaatsen omdat ik dacht dat een schuindakraam lastig is wat betreft de raambekleding, maar dat is niet het geval. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden voor een dakraam gordijn (klik). Uiteindelijk zou ik daar onze slaapkamer van willen maken. Het lijkt nu misschien nog niet zo reëel omdat het vol staat met spullen maar het is wel ons streven.

Maar ja laten we niet op de feiten vooruit lopen, eerst maar eens die derde slaapkamer voor elkaar gaan maken! Ik kijk uit naar het eindresultaat!

8 reacties