Badkamer metamorfose!

Jaaa! Eindelijk het blogje over onze nieuwe badkamer!! Begin dit jaar is onze badkamer helemaal verbouwd en nu genieten we sinds februari van ons nieuwe welnessruimte ;-). De badkamer was echt aan vervanging toe want deze was meer dan gedateerd. We moesten douchen in een zitbad, wat ervoor zorgde dat je steeds een hoge stap in en uit het bad moest doen om te kunnen douchen. Verder zat er een vaste telefoon in ;-), de lamp moest je aan doen door middel van een trekkoord en er was geen toilet aanwezig. Sommige voegen waren kapot en de schuifdeuren van de “douchecabine” waren niet meer schoon te krijgen. Er zat ook nog een schrootjesplafond in en er liepen leidingen over de muur en de radiator was wat roestig aan de onderkant. Ook hadden we een gebrek aan opbergruimte en met de komst van onze tweede is hier natuurlijk nog meer behoefte aan. Genoeg redenen om de badkamer een metamorfose te geven!  

Eerst maar even een before foto! En zie dan hieronder!!! Ik ben super blij met het eindresultaat!!

De wastafel en het badkamermeubel hebben we bij de IKEA gekocht. We hebben gekozen voor de GODMORGON badkamerserie. Deze past goed in onze moderne en strakke badkamer! Bovendien vind ik het altijd zo handig dat IKEA voor de kasten altijd passende opbergsystemen bedenkt. Ze hebben bijvoorbeeld van die plastic opbergbakjes in de GODMORGON-serie die ook nog eens gemaakt zijn van gerecyclede petflessen wat weer ten goede komt voor het milieu. Bovendien is onze badkamer vrij klein en IKEA staat er natuurlijk om bekend dat zij handige ideeën en tips hebben hoe je zoveel mogelijk uit je kleine ruimte kunt halen! En de prijs-kwaliteitsverhouding vind ik ook top!

Voor de rest hebben we alles bij een badkamerwinkel uitgezocht. We hebben heel even overwogen om de benodigdheden bij de bouwmarkt te kopen maar we gingen toch voor een wat hogere kwaliteit en garantie. Door te besparen op het badkamermeubel (we wilden in eerste instantie een betonnen wastafel met een luxe kast aanschaffen, wat erg prijzig is) konden we op de andere onderdelen wat meer uitgeven. 
 
De lichtgrijze tegels hebben een betonlook waardoor elke steen er verschillende uitziet en de witte tegels hebben we in een mooie strakke matte look gekocht. We hebben voor rustige kleuren gekozen omdat het goed past in onze Scandinavische interieur en ook omdat de badkamer vrij klein is en het dan al snel te druk oogt.
 
Verder hebben we gekozen voor een mooie regendouche en hebben de leidingen weggewerkt in de muren. Ook het bedieningspaneel/de thermostaat van de douche zit niet onder de douchekop maar op het muurtje er tegenover bevestigd. Zo voorkom je dat je niet direct onder de koude stralen komt te staan als je de douche aan zet. Naast een mooie regendouche wilde ik ook graag een handdouche hebben omdat je hiermee de badkamer makkelijk kan afspoelen na het schoonmaken. Daarnaast kan je bijvoorbeeld makkelijk je haren uitspoelen of even een klein (baby)badje met water vullen etc.. Ook zit er op de handdouche meerdere standen zodat je kan kiezen voor een hardere of voor een juist wat zachtere straal. Ook de leidingen van de handdouche zijn mooi weggewerkt waardoor je alleen de geleidestang en de slang naar de douchekop ziet. Het scheelt weer wat schoonmaakwerk. 
 
Een ander groot pluspunt van de badkamer vind ik de aanwezigheid van een toilet! Het is toch wel erg fijn om een toilet op de eerste verdieping te hebben en ik denk ook wel dat dit meerwaarde creëert voor als we ons huis ooit willen verkopen. Daarnaast ben ik super blij met de vloerverwarming. We hebben gekozen voor elektrische vloerverwarming omdat deze sneller warmer is en je dan niet eerst de cv hoeft aan te zetten voordat de vloer warm wordt. In onze badkamer zit geen designradiator o.i.d. Enerzijds is dit wel jammer maar hier hadden we simpelweg de ruimte niet meer voor om deze ergens terug te laten komen. We moeten onze handdoeken gewoon ophangen aan een handdoekhaakje. Tja je kan niet alles hebben ;-). 
 
In het muurtje hebben we een nisje laten maken waar je de flessen shampoo en doucheschuim etc. neer kunt zetten. Toen de badkamer net af was wilde ik het zen-gevoel versterken door allemaal mooie en lekkere Rituals producten neer te zetten maar inmiddels staat er gewoon de flessen shampoo uit de voorraadkast ;-). 
 
De badkamer is zo goed als af. Er moeten nog een paar dingetjes worden gedaan. We hebben onlangs nieuwe raambekleding gekocht, dus we hopen dat die gauw binnenkomt! En er moet nog een toiletborstel + houder komen, een toiletrolhouder en wat handdoekhaakjes. Ook moet de badkamerdeur nog geschilderd worden en het nieuwe deurbeslag erin.
 
De verbouwing van de badkamer heeft in totaal 3 weken geduurd wat volgens mij vrij normaal is voor een badkamerverbouwing maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het een behoorlijke uitdaging vond. Mijn man heeft heel veel zelf gedaan en ben ook super trots op hem! Maar de rommel, stof, geluidsoverlast en troep die het allemaal met zich meebracht vond ik wel afzien. De stof en troep lag door het hele huis en als ik het dan ’s avonds schoonmaakte dan lag het er de volgende dag weer net zo hard. Bovendien switchte ik uitgerekend in die periode van baan en ben ik zwanger van de tweede wat ook de nodige hormonen met zich mee brengt. De timing was op z’n minst gezegd ongunstig maar ik ben nu heel blij dat het achter de rug is en dat de badkamer klaar is voordat de baby komt! We genieten er volop van!
 
Heb jij ook ervaring met een grote (badkamer)verbouwing?

 

 

5 reacties

  1. Leuk! Lijkt een beetje op de badkamerverbouwing in onze flat… Geniet ervan! De badkamer in dit huis moet nog gedaan worden, maar eerst baby op komst ;-)

    1. Dankjewel en we genieten er zeker van! En ja alles op z’n tijd! Wij doen ook niet alles in één keer maar juist gefaseerd.