Meer licht in mijn donkere kamer!

In mijn artikelen over de home make-over heb je kunnen zien dat de basis van onze nieuwe woonkamer is gelegd. We hebben nieuwe gordijnen, een nieuwe bank en hebben de muren opnieuw behangen. We moeten alleen nog een leuk kleurtje voor het behang uitzoeken en een nieuwe tv-meubel aanschaffen want de huidige steekt ongeveer 8 cm uit. Tenslotte moet de kamer opnieuw gedecoreerd worden! Wat ik heel belangrijk in de woonkamer vind zijn planten omdat ze een gunstige werking hebben op de gezondheid. Sommige planten kunnen namelijk schadelijke stoffen uit de lucht halen, de luchtvochtigheid vergroten en kooldioxide omzetten in zuurstof. Bovendien ervaren mensen minder stress in een groene omgeving. Genoeg reden om mijn kamer vol te zetten met leuke plantjes. Op de vensterbank is het geen probleem om van die leuke vaantjesplanten neer te zetten die krijgen wel genoeg daglicht. Maar een leuke grote kamerplant is wel een probleem want die kan niet dicht bij het raam staan omdat daar de bank al staat. Aangezien de woonkamer op het Noorden staat en het dus een vrij donkere ruimte is, zal een kamerplant het niet lang volhouden.

Deze foto is op een zonnige dag gemaakt nog vóór de make-over van onze woonkamer. We hebben de grijze muur nu gewoon helemaal spierwit behangen om zo toch wat extra licht te creëren in de ruimte maar als nog blijft het een donkere hoek. Vooral op grijze dagen is het in huis maar een sobere bedoeling.

Ik hoorde van een kennis dat hij onlangs wat aanpassingen in huis heeft gedaan om meer daglicht in huis te creëren, dat leek me echt ideaal maar vrij onmogelijk in ons huis, totdat ik dit filmpje (klik) zag op de site van VELUX®. De VELUX daglichtspot geeft daglicht in elke hoek van de woning en de spots kan je overal in huis plaatsen. Ze zijn zowel beschikbaar voor schuine als platte daken en het maakt niet uit wel soort dakbedekking je hebt. Het monteren is een fluitje van een cent want een in VELUX gespecialiseerd montagebedrijf kan in slechts een paar uur een VELUX daglichtspot monteren.

Ik houd sowieso van lichte en zonnige ruimtes, niet alleen leuk voor de planten die er kunnen groeien, maar ook omdat ik er gewoon vrolijk van word. Ons huis heeft aan Noord en Zuidkant van het huis kleine ramen dus ons huis is vrij donker, maar door deze spots zijn er toch mogelijkheden om het lichter in huis te maken. Gelukkig is de lente in aantocht en is het sowieso zonniger en langer licht dus dat scheelt al een hoop!

Benieuwd naar meer producten van VELUX? Neem eens een kijkje in de VELUX webshop!

Heeft jouw woonkamer veel dag/zonlicht?