DIY: Bedroom (1/3)

Toen we gingen verhuizen hadden we 1 week de tijd om van het ene huis naar het andere huis te verkassen. Dus dat betekende ook om in 1 week het oude behang eraf te halen en het nieuwe er op te plakken. We besloten op slechts één muur een leuk print behangetje te plakken. Maar dat pakte wat anders uit dan gehoopt.

Tijdens het behangen ontstonden er bubbels onder het behang. Toen ik 12 jaar was, zei mijn opa tijdens het behangen van mijn slaapkamer: “Trek je niets aan van die bubbels hoor… morgen zie je daar niets meer van”. Hij had toen gelijk dus ik dacht bij de bubbelvorming in ons behang dat het wel weg zou trekken. Na 1 dag trok het niet weg, na 2 dagen trok het niet weg… na 1 week ook niet… en nu zijn we inmiddels een paar maanden verder en ik erger me er elke dag aan. Hoe jammer ook van de energie en tijd van degenen die mij geholpen hebben bij het behangen… het moet er echt af. :( En toen ik eenmaal bezig was dacht ik… ahhh what the heck… ik haal alles er gewoon af. De muren zitten vol met gaten en pluggen, tv kabels.. het zag er ook niet uit.

Dus ik ben weer aan de slag gegaan met een plamuurmesje en een plantenspuit om het oude behang er af te halen. :) De vorige keer had ik een stoommachine gebruikt maar dat werd een natte kliederboel en het blijkt met een plantenspuit ook goed te werken! Maar het is zo ongelofelijk saai werk dat ik heb besloten om elke dag 1 wand te doen. Zo ben ik in 4 dagen klaar en kunnen de gaten weer gedicht worden.

Er zat eerst een wit behangsoort op de muur en dat heb ik eraf gescheurd. Vervolgens bleef er een kartonkleurige behanglaag achter op de muur en die heb ik dus met de plantenspuit verwijderd. Op de twee rechter foto’s zie je dezelfde muur: de foto rechtsboven is met onderlaag er op en de foto rechtsonder is de muur kaal. Nog 3 muren te gaan!

Maar ja hoe moet het nieuwe behang eruit gaan zien? Want bij nader inzien was het zwart/grijze behang erg donker en was het een te aanwezige eye-catcher in de slaapkamer. We hebben nog geen goed alternatief bedacht. Waarschijnlijk wat lichtere kleuren en als we weer voor een motief behang gaan kiezen willen we een iets rustiger motief :)

Maar het gaat niet alleen om het behang wat gekozen moet worden maar de gehele slaapkamer word aangepakt. We hebben nog geen schilderijen voor aan de muur en er staat nu een stoel en een kast in maar gaan die straks wel combineren met het nieuwe bed dat wij over een dikke maand krijgen? Het nieuwe bed is antraciet van kleur en de gordijnen lichtgrijs dus daar zal het in elk geval mee moeten combineren. :D

Ik ga de folders in de gaten houden en alles jullie tips hebben voor hoe de slaapkamer in te richten en welke kleuren leuk combineren dan hoor ik het uiteraard graag.