DIY: Bedroom (2/3)

In een eerder artikel heb ik al verteld dat ik de slaapkamer opnieuw aan het inrichten ben. Het is begonnen met alle het oude behang te verwijderen en dat was een heel karwei. Toen kwamen er nog allerlei pluggen en gaten te voorschijn die weer netjes weggewerkt moesten worden.

We konden geen leuk groen behang vinden dus zijn we voor geel en blauw gegaan. Het gele behang zou de kamer mooi licht en vrolijk maken en het blauwe behang lekker rustig, fris en vredig :) Het gele bloemetjes behang kan je misschien herkennen aan een eerdere artikel deze wilden we gebruiken voor één muur. Het drukkere gele behang wilden we dan ook op 1 muur doen en dan nog 2 muren met een effen witte kleur. Of dezelfde soort combinatie alleen dan in een blauwe variant. De meest rechter sample heeft een wat grotere bloemen in meerdere kleuren. We hadden twee dagen bedenktijd omdat de actie nog maar zo kort duurde. Dus na meerdere opties te hebben overwogen, hebben we uiteindelijk gekozen voor het meest rechtse behang!

Ik heb de muren allemaal zo goed als behangvrij gemaakt en de plinten verwijderd om het behang helemaal netjes er af te krabben. Met een schuursponsje nog even de laatste behangresten verwijderen.. en dan op naar het leuke werk! Een nieuw behangetje uitzoeken!! Het was nog best lastig om een kleur en motief te kiezen want er is zo mega veel keus! In elk geval moest het combineren met de lichtgrijze gordijnen en het antraciet kleurige bed dat over een paar weken wordt geleverd! De kleuren: geel, groen en blauw spreken mij erg aan. Ik vind donkerpaars ook een prachtige kleur maar dat hebben we ook al in de woonkamer, dus een keertje iets anders is ook wel leuk. Het gele behang is afgevallen omdat we het motief van de kleine bloemetjes te snel repeterend vonden en het dan erg druk wordt op een grote muur. Het gele en blauwe barokachtig behang vonden wij ook te druk voor in de slaapkamer. Dus wij hebben gekozen voor het mooie grote bloemenbehang!! Hieronder alvast een foto om het voorlopige resultaat te zien:

Ik vind het motief erg leuk.. je moet toch maar afwachten hoe het behang in het grote geheel er uit ziet. Maar ik ben tot nu toe erg tevreden! :D We gaan niet alle muren met dit behang doen hoor :) Anders word het veel te druk. We hebben er ook voor gekozen om het bloembehang aan het voeteneind te plakken en niet meer zoals voorheen achter het hoofdboord van het bed. Ten eerste omdat je dan zelf een leuk en vrolijk uitzicht hebt :) en ten tweede omdat het rustiger op je overkomt als je de kamer in loopt.. het is namelijk niet het eerste wat je ziet wanneer je de kamer binnenkomt. De andere muren willen we in een effen kleur behangen. Dit behang hebben we nog niet uitgezocht omdat we nog geen mooi behang hebben kunnen vinden. We denken zelf aan de kleuren: wit, beige, taupe, oranje, lichtblauw en grijs. Maar goed dat komt nog wel! Het eindresultaat van de slaapkamer zal ik in de komende artikelen aan jullie laten zien!

2 reacties

  1. Mijn oog viel op de thumbnail van dit blogbericht. Dat blauwe behang met die kleine figuurtjes heb ik eens gebruikt om op een kastje van Ikea te plakken! Was een leuk projectje :)
    Ester heeft onlangs geplaatst…Kasteeltuinen in Arcen

    1. Leuk dat je zelf een meubelstukje hebt gepimpt. Ik vind het nog steeds een leuk motiefje maar net wat te druk om een muurtje mee te behangen :) .