DIY: Bedroom FINISH! (3/3)

In dit en dit artikel heb ik al eerder aangegeven dat mijn vriend en ik bezig ben met het veranderen van onze slaapkamer. Het was een heel karwei want eerst moeste het oude behang er af gehaald worden en vervolgens moesten de muren wit gesausd worden omdat anders de oneffenheden door het behang zouden schijnen.

De muur aan het hoofdeind van het bed had een vrij donker behang waardoor de kamer erg klein werd. Het motief was erg druk waardoor de muur een beetje op je af kwam. De kleur van het bed combineerde niet met het behang en de gordijnen en de kamer had weinig sfeer.

De veranderingen:
Er zijn behoorlijk wat veranderingen in de slaapkamer. Het was een heel proces met leuke en minder leuke momenten. Ik vond het erg leuk om het nieuwe behang uit te zoeken maar er zijn zo enorm veel mogelijkheden en dat maakt de keuze wel lastiger. Ik had al een bloembehangetje uitgekozen voor op de muur aan het voeteneind van het bed maar ik moest voor de andere muren ook nog behang uitkiezen. Ik vond het een beetje saai als ik alle muren wit zou behangen. Ik wilde eigenlijk nog een kleurtje op de muur waar het hoofdbord van het bed tegen aan komt.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een beige/crème kleurige behang voor op de zij muren. Hieronder een foto waar de structuur erg duidelijk is. En een blauw/groenig behang voor op de muur van het hoofdbord. Het is een behang met reliëf en het voelt een beetje als een boomstammetje :). De structuur is vrij grof en mijn vriend vond het een sloophout look hebben. Dit blauwe behang was echt heel gemakkelijk om te behangen. Het papier is vrij stevig en behoorlijk dik en is daarom makkelijk op de muur te plakken. Bovendien zat er geen motief in het behang wat maakt dat je niet steeds hoeft te passen en meten. Het was een kwestie van de banen op de lengte van de muur afknippen en dan vervolgens naast elkaar plakken! Het was ook een mooie rechte muur zonder hoekjes of nisjes erin. Dus binnen een uurtje zat het erop. Heerlijk om zo snel resultaat van je werk te zien! :D Het crème kleurige behang dat was een ander verhaal. Eerst had ik 1 baan op de muur geplakt en kwam toen tot mijn schrik erachter dat de gaten en pluggen die dicht geplamuurd waren door het behang schenen. Dus het behang moest er weer af en de muur moest eerst wit gesausd worden. Zonde van de tijd en energie maar wel weer een goede les voor een volgende keer :). In dit crème kleurige behang zaten ook geen motiefjes verwerkt dus het banen knippen ging erg vlot. Het is wel een erg dun vliesbehang dus het was wat lastiger om het goed te bevestigen. Veel luchtbellen die er allemaal uitgedrukt moesten worden met een behangaandrukroller. Ideeal hulpmiddel trouwens!

Ondanks dat het behang er redelijk goed opzit ben ik niet helemaal tevreden. De muur was wel wit maar niet mooi egaal waardoor de oneffenheden als nog door het behang komen. Door deze tegenvaller moet ik eerlijk toegeven dat ik nog niet zo’n zin heb om de muur waar het raam en de kachel aan zitten ook te gaan behangen. Dat is namelijk veel lastiger om te doen en ik zie er met dit dunne behang er wel tegen op omdat het zoveel werk is. Maar wie weet begin ik er binnenkort wel aan. Voorlopig ziet die muur er zo uit. Ook niet onaardig dacht ik zo :).

Ook hebben we een nieuw bed in de slaapkamer. Het kersenkleurige bed heeft ruimte gemaakt voor een stoffen boxspring van Auping. Het bed is vrij groot 2.10 m x 1.80 m maar oogt niet heel overdreven groot. Het bed heeft ook Auping matrassen van het merk Inizio. Ik heb gekozen voor een soft matras aangezien ik het vorige matras (dat de comfort had van een houten plank) meer dan zat was. Het bed is in meerdere kleuren te verkrijgen maar we hebben gekozen voor antraciet. Het is een makkelijke kleur die goed te combineren is met verschillende dekbedovertrekken, gordijnen en met het behang. Bovendien als je recht op in bed zit en met je rug tegen het hoofdbord aan zit krijg je geen vlekken in de stof.

De nachtkastjes kwamen al eerder aan bod in deze blog maar die heb ik nog niet geschuurd en geverfd. Ik moet nog even nadenken in welke kleur ik deze ga schilderen. Dat komt wel weer in een nieuwe blog aan bod denk ik.

Ik ben al erg tevreden en vind vooral een fijne nachtrust in een slaapkamer die ook rust uitstraalt het allerbelangrijkste!

2 reacties

  1. Tamarah, leuk verhaal om te lezen en vind de nieuwe slaapkamer een enorme verbetering! Vooral het blauwe behang vind ik mooi qua structuur. (ps de muur bij de kachel moet wel gedaan worden hoor ;-))

    1. Bedankt voor je leuke reactie! Wij zijn ook erg blij met onze nieuwe slaapkamer! Het blauwkleurige behang was vrij prijzig maar het is dan ook van zeer goede kwaliteit (net zoals het bed ;-)). En de muur bij de kachel gaan we zeker aanpakken!