Domestic Goddess Tag – This or That

De dames Bibian en Manon van littlewonderworld hebben een leuke tag bedacht over huishoudelijke klusjes. Benieuwd of ik mijn huishouden netjes op orde heb? Lees dan gauw verder!

De was

droger | aan de waslijn

De was hangt bij mij altijd aan een droogtoren te drogen. Verder heb ik nog een droogrekje in het trappengat hangen voor het beddengoed. De truien en t-shirts hang ik gelijk op aan kledinghangers die ik aan de handgreep van het schuine dakraam ophang. Ik heb geen droger dus een andere keuze heb ik eigenlijk niet, maar vind het eerlijk gezegd ook niet heel erg want ik denk dat je kleding langer mooi blijft als het natuurlijk opdroogt en het bespaart natuurlijk stroom. Als het lekker weer is dan vind ik het heerlijk om mijn wasgoed aan de droogmolen op te hangen en lekker door de wind te laten drogen. Daar wordt alles zo lekker zacht van!

sorteren | alles bij elkaar

De was sorteer ik wel maar dan niet zo zeer op kleur maar meer op temperatuur. Zo gaat het beddengoed, de badhanddoeken, handdoeken, theedoeken, vaatdoekjes, schuursponsjes (ja deze was ik ook uit, blijkt niet gewoon te zijn) en washandjes in de 60 graden mand. Alle andere was doe ik in de 30 graden mand. Wel was ik graag kleding uit per catergorie. Dus alle broeken en bovenkleding tegelijk uitwassen en alle sokken en ondergoed en hemden tegelijk uitwassen. Als ik heel veel witte was heb dan draai ik ook wel eens een aparte witte was, maar dit is meer uitzondering dan regel.

een soort wasmiddel | verschillende soorten wasmiddel

Ik heb waspoeder en vloeibaar wasmiddel. Het waspoeder gebruik ik vaak voor de kleding en het vloeibare wasmiddel gebruik ik voor de 60 graden was zoals handdoeken etc. Ik heb niet speciale wasmiddel voor kleur of voor witte was ik koop meestal wat er in de aanbieding is of een giga voordeelverpakking :D . Al vind ik Robijn wel de lekkerste geur hebben en Witte Reus staat op een mooie tweede plek :) .

een wasdag | elke dag een wasje

In principe is maandag mijn wasdag. Na het weekend even een paar wasjes achter elkaar draaien en ophangen. In de loop van de week als het droog is dan vouw ik het weer op en dan draai ik op maandag weer een wasje. Maar als de wasmand tussendoor vol is dan draai ik een extra wasje.

kleding strijken: ja | nee

Ik vraag me af of iemand hier onderuit kan komen? Mijn man heeft heel veel overhemden die gestreken moeten worden en ook broeken en truien, t-shirts en vesten strijk ik. Ik stel dit vaak te lang uit zodat zich een gigantisch berg met kleding heeft opgestapeld en ik er ook als een berg tegen op zie dit te strijken. Maar het werk moet gebeuren en het werkt soms ook wel rustgevend.

Koken

makkelijk | culinair

Ik zou willen dat ik hier culinair in zou kunnen vullen want ik vind het ontzettend leuk om te koken en kijk ook graag naar programma’s zoals masterchef, maar ik ben geen keukenprinses. Ik kan al wel aardig bakken maar niet op hoogstaand niveau hoor! Ik probeer meestal wel voor gezond te kiezen, maar dan wel makkelijk. Ik ben dan ook gek op 24 kitchen en dan met name De makkelijke maaltijd :D . Ideaal!

weekboodschappen | meerdere keren per week

Het liefst doe ik één keer per week boodschappen. Eigenlijk ga ik altijd naar de Aldi waar ik de meeste producten koop en wat ik daar niet kan vinden koop ik bij de Albert Heijn. De groenten en het fruit heb ik het liefste van de markt, maar als dat niet mogelijk is dan is dat maar zo. Als ik iets vergeten ben te halen, tja dan moet ik natuurlijk nog een keertje naar de supermarkt, maar meestal is dit niet nodig aangezien ik van te voren een planning maak en een boodschappenlijstje maak.

vaak hetzelfde per week | veel nieuwe dingen proberen

Nou eten we niet iedere week hetzelfde, maar we experimenteren ook niet vaak. We zijn gelukkig allebei makkelijke eters dus we kunnen aardig gevarieerd eten. Af en toe zoek ik op de site van 24 kitchen makkelijke gerechten. Wat ik hier zo fijn aan vind is dat je gewoon de stappen via een filmpje kan volgen en hij (vaak is het Rudolph) tijdens het koken tips geeft. Dan sta ik te koken met de laptop op het aanrecht.

eten bewaren | weggooien

Ik ben wel van het netjes afwegen van mijn eten voordat ik ga koken, zodat we zo min mogelijk restjes hebben. Zo weet ik dat we ongeveer 150 gram rijst of pasta nodig hebben voor 2 personen. Als er iets overblijft van een groot gerecht zoals bijvoorbeeld lasagne dat eigenlijk voor 4 personen is bedoeld dan bewaar ik het in de koelkast voor de volgende dag. Dat scheelt dan weer een dagje koken, want daar heb ik niet elke dag zin in.

aan tafel eten | op de bank eten

We eten meestal netjes aan een gedekte tafel. Ik vind als ik er even voor in de keuken heb gestaan dat we er dan ook bewust van moeten genieten. Daarnaast hebben we ook weleens het bord op schoot, maar op de bank eten doe je meestal toch met de tv aan en dan mis ik even het kletsmomentje als je uit je werk komt. We nemen toch altijd even de dag door. Daarnaast lees ik eerder uit de Bijbel als we aan tafel zitten dan wanneer we op de bank eten. Er is dan minder structuur.

Poetsen

stofzuiger | swiffer

We hebben geen swiffer dus die keuze is makkelijk gemaakt. Laatst had ik de stofzuigerzak vervangen want die was hard aan vervanging toe en toen realiseerde ik me ineens wat een kracht de stofzuiger eigenlijk heeft! Al stel ik ook dit klusje net iets te vaak uit. Ik denk dat ik één of hooguit twee keer per week stofzuig.

kant-en-klare natte doekjes | zelf sopje maken

Vaak maak ik zelf een sopje om de boel af te nemen, maar ik heb ook wel kant-en-klare natte doekjes voor bijvoorbeeld het aanrecht. Dat vind ik net iets hygiënischer.

zelf ramen lappen | door de glazenwasser

Ramen lappen vind ik een super leuk klusje om te doen. Lekker een sopje maken met een spons de raampjes lekker in soppen en met een trekker langs de ramen en voilà direct resultaat zonder dat je er heel veel moeite of inspanning voor hoeft te leveren. De ramen op de bovenverdieping heb ik tot op heden nooit goed kunnen schoonmaken en ik vond het te riskant om op de ladder te staan balanceren, hier zou ik echt een glazenwasser voor moeten laten komen, maar dat is nooit gebeurt! Whoops!

Overig

iedere ochtend je bed opmaken | laten voor wat het is

Ik wou ook dat ik hier kon zeggen dat ik iedere ochtend netjes mijn beddengoed zou opkloppen en keurig zou opmaken :D , maar om eerlijk te zijn laat ik het ’s ochtends voor wat het is. Vlak voordat ik naar bed ga klop ik wel mijn beddengoed uit, stop de strook van het voeteneind in en stap dan in een net opgemaakt bedje. Ik kan niet slapen onder rommelige dekens.

met de hand afwassen | vaatwasser

De vaatwasser doet het meeste werk :D , maar de grote dingen zoals de pannen doe ik meestal wel met de hand. Ik ben wel heel lui, want ik spoel de vaat nooit voor dus het gaat rechtstreeks de vaatwasser in.

opgeruimd huis | rommelig huis

Ik houd absoluut niet van een rommelig huis, alles heeft een vaste plek en voordat ik na bed ga wil ik dat de kamer er weer netjes uit ziet en niet de troep er ligt van de dag ervoor. Dit gebeurt niet altijd, zeker niet in het weekend maar dan baal ik er wel een beetje van want het voelt voor mij alsof je dag al rommelig begint.

wie doet het huishouden: jij | partner

Aangezien mijn man fulltime werkt en ik parttime vonden we het wel zo eerlijk dat ik me volledig inzet voor het huishouden. Af en toe krijg ik wat assistentie van mijn man, maar eigenlijk doe ik alles in huis. En daar heb ik geen problemen mee. Ik vind het lekker in huis te rommelen en het helemaal fris en fruitig te maken!

Heb jij je huishouden op orde :D ?

4 reacties

    1. Ja als ik het zo allemaal leest realiseer ik me ook ineens dat het best wel een hele organisatie is! Haha..