Home Sweet Home Tag

Vandaag een leuk tag namelijk de home sweet home tag. Deze is bedacht door Nina van Simplynspecial. Een leuke tag over je huis, of je een rommelkont bent in huis of juist niet en wat je fijnste plekje in huis is en of er nog dingen zijn die je aan het huis zou willen veranderen.

 • Als je aan thuis denkt, wat is het eerste wat er in je opkomt?

Rust, ruimte en geborgenheid. Dat zijn wel drie dingen die zo bij me op komen bij ons huisje. We wonen momenteel in een rijtjeshuis, maar zijn super blij met onze huidige buren. Het is heerlijk rustig en stil bij ons in huis, geen ongewenste woongeluiden van je buren. Dat is in onze vorige huis wel eens anders geweest met een hond die de hele dag door blafte en je steeds de aanwezigheid van je buren opmerkte. Gelukkig is dat nu anders en kom ik echt tot rust in dit huis. Heerlijk. We hebben een relatief groot huis met veel ruimte. Niet dat ik perse een groot huis nodig heb, maar ik heb wel behoefte aan een ruimte waar ik me af en toe kan terugtrekken en lekker kan lezen, bloggen etc. Daarnaast vind ik het heerlijk om naar buiten te kunnen en te tuinieren. Geborgenheid voel ik ook in dit huis en veiligheid. Voor mij belangrijke waarden.

 • Wat is het fijnste plekje in je huis/kamer?

Hmm het fijnste plekje is toch de slaapkamer denk ik. Niets lekkerder dan na het douchen een schone pyjama aan en lekker in een fris verschoond bedje stappen. Heerlijk vind ik het om een ontbijtje op bed te krijgen met een kopje thee op mijn nachtkastje, een boekje of tijdschrift er bij of juist lekker lang bloggen in bed met een bakje chips. Een plek voor rust en ontspanning.

 • Wat zou je willen veranderen aan je huis/kamer?

We hebben al heel wat klusjes gedaan in dit huis, voor artikelen hierover klik, hier, hier en hier. Met name de woonkamer is flink onder handen genomen. Maar op dit moment zou ik niets aan dit huis willen veranderen omdat we zicht hebben op een koophuis, maar als dat niet zou doorgaan dan zou ik de muren in de eetkamer willen behangen en het behang in het trapgat vervangen want daar erger ik me toch wel aan en ik zou enkele muren in de woonkamer willen sausen voor het frisse effect!

 • Ben jij netjes of een rasechte rommelkont?

Ik ben vrij netjes. Ik vind het niet erg als er een tijdschrift, portemonnee of een kopje thee ergens staat, maar ik ben wel van het opruimen. Elke avond voor dat ik naar bed ga wil ik de kamer redelijk spik en span achter laten zodat ik de volgende dag als ik beneden kom niet schrik van de chaos die er ligt van de dag ervoor. Mocht het toch voorkomen dat de kamer een rommeltje is terwijl ik ’s ochtends beneden kom dan begint mijn dag gewoon al wat onrustig voor mij en kom ik in tijdnood doordat ik toch aan opruimen ben terwijl ik me eigenlijk klaar moet maken voor mijn werk.

 • Noem 1 ding wat je alleen doet als je helemaal alleen thuis bent.

Hmm ik denk dat ik dan lekker een marathon serie van The Big Bang Theory  of heel wat chicklits ga kijken dan hoef ik mijn man er niet mee lastig te vallen ;-) .

 • Noem 5 dingen die essentieel zijn voor jouw ultieme ‘thuisgevoel’.
 1. Planten | Zonder planten en bloemen in huis voelt het voor mij niet als thuis. Ik heb groen om mij heen nodig.
 2. Foto’s | Ik houd van foto’s in huis, met dierbare herinneringen of mensen die voor mij belangrijk zijn. Ze hoeven niet pontificaal in beeld maar vind het wel belangrijk dat foto’s tastbaar zijn in een fotoalbum of iets dergelijks.
 3. Decoratie | Op zich houd ik van less is more, maar een huis mag wel gezellig zijn. Dus kaarsen, fleecedekens, kussens, vazen en schilderijen vind ik mooi.
 4. Kat | Een huis zonder huisdier voelt voor mij ook wat kaal. Zelfs toen ik op kamers ging wonen had ik een cavia die met mij mee ging. Toen deze overleed heb ik een kat gekocht. Ik vind het heel fijn zo’n beestje rond te hebben lopen in huis en die lekker gezellig bij je komt liggen en gezelschap houdt.
 5. Persoonlijkheid | Zoals bijvoorbeeld boeken of muziek of een zelfgemaakt schilderij of bepaalde kleuren in huis. Dit zegt vaak veel over iemand. Een kant en klaar IKEA huis vind ik zo onpersoonlijk en kil, ik wil in het huis de persoon terug kunnen zien.
 • Waar zie jij jezelf wonen over 5 jaar?

Ik hoop in het koophuis waar we een bod op hebben gedaan. Ik kijk er echt naar uit, maar omdat het nog niet definitief is houd ik toch een beetje een slag om de arm. Hard duimen maar!

Wat zorgt ervoor dat jouw huis als thuis voelt?

9 reacties

  1. Haha grappig die verschillen! Wel met een dienblad erbij hoor! Wil geen kruimels tussen de lakens ^-^.