Tip: Leuke Tweedehands Vintage Winkel!

Mijn vriend en ik zijn allebei erg gek op design, retro en vintage spulletjes! Hij stelde laatst voor om eens een kijkje te nemen bij Repop in Apeldoorn. Repop Apeldoorn is een tweedehandswinkel gespecialiseerd in jaren 60, 70 en 80 design en vintage artikelen. Ze hebben ook een webwinkel, waar je even kan snuffelen: www.repop.nl Maar om helemaal een goede indruk te krijgen van de spulletjes die ze verkopen verwijs ik je naar hun facebookpagina. Ik vind het zo’n leuk winkeltje ik dacht die moet ik gewoon even met jullie delen. Dus neem een kijkje van de foto’s die ik daar nam (gemaakt met mijn mobiel dus niet allemaal superscherp).

Hoe is het ontstaan?
Ik sprak de (mede)eigenaresse van het winkeltje en zij gaf aan dat zij dit winkeltje zijn begonnen vanwege ruimtegebrek in hun eigen huis. Ze hadden op een gegeven moment zoveel vintage spulletjes dat ze besloten een webwinkel te starten om enkele exemplaren te verkopen. Onlangs hebben ze ook een winkel geopend aan de Hoofdstraat 32 in Apeldoorn.

Wat is er te koop?
Stoelen van o.a. Eames, Knoll en Artifort maar ook vintage collectables als de Sede, Pastoe en Wegner. Ook verkopen zij design lampen zoals Poulsen, Arne Jacobsen en Arredoluce. Naast Scandinavisch en Italiaans design verkopen zij Dutch design waaronder Raak, Anvia en Louis Kalff lampen. Maar ook schilderijen, vaasjes, klokken, servies, glaswerk, kapstokken, beeldjes, etc. etc. etc…. :)

Deze kapstokken vind ik zo gaaf. Wij hebben tijdens onze verhuizing ook via Marktplaats gezocht naar een soort gelijke kapstok en vonden deze (zelf opgeknapt vanwege de slechte staat waarin wij hem kochten). En deze botervloot (jammer van de slechte kwaliteit van de foto) hadden ze ook staan (ja klopt, deze hebben wij onlangs ook gekocht).

Winkel:
De winkel is gevestigd in een mooi oud pand (1906-1930). Zowel in de kelder, de begane grond als op de 1e verdieping zijn de spulletjes mooi uitgestalt, zien er schoon uit en zijn in goede staat! Ik vind het er ook leuk en gezellig ingericht waardoor ik het fijn vind om lekker rond te snuffelen en me te vergapen aan al dat moois.  Ik zou hier zo goed kunnen slagen voor ons interieur.. helaas is ons budget niet zo groot.

Het paarse vaasje en de kandelaar van het merk Flora Holland hebben wij gekocht. Wij zijn er erg blij mee!

Houd jij ook zo van vintage?

8 reacties

  1. Al googlend op vintage & Apeldoorn kwam ik dit leuke artikel tegen. Zó helemaal waar – collega Hanneke heeft kwalitatief mooie en originele produkten!

  2. Zit even Vintage + Apeldoorn te googlen en stuit daarbij op jouw verhaal over (collega) Hanneke’s Repop! Wat een leuk artikel, en idd – een bezoekje aan Apeldoorn meer dan waard!