Mijn derde kamer (3/3)

En dan mijn derde en tevens laatste kamer die ik heb bewoond. In februari 2009 gingen 2 huisgenoten op de eerste verdieping weg. Ik denk dat ze er allebei wel 5 a 6 jaar gewoond hebben. Ik was na hun degene die het langste in het huis woonde dus mocht ik kiezen of ik naar de eerste verdieping wilde gaan. En ik heb ja gezegd! Mijn huisbazin is beeldend kunstenares en wilde graag 1 kamer gebruiken voor haar atelier. De andere kamer mocht ik betrekken. Een groot voordeel aan deze kamer is dat ik een eigen douche, toilet en keuken had! Heerlijk. En dat kon ik ook wel goed gebruiken die rust want ik februari 2009 ben ik begonnen met afstuderen!

1. Allereerst weer een plattegrond zodat je een beeld kan vormen van hoe de kamer uit zag. De verhouding zijn soms niet helemaal juist maar het gaat om het idee :) Je ziet rechts onderin de deur waar je binnenkomt, je kijkt dan tegen de eettafel met 4 stoelen aan. En daarachter stond een klein salontafeltje met daarboven de tv. Achterin de kamer zie je dan 3 deuren en dat zijn inbouwkasten. Daar tussen in staat dan een boekenkast. Dan zie je de wastafel met daarnaast een klein kastje met daar boven op mijn caviakooi! Naast het kleine kastje staat dan mijn bureau + bureaustoel. 2. Op deze foto sta ik met een bos bloemen want ik ben geslaagd voor mijn opleiding Personeel & Arbeid! Je ziet hier de plank boven de tvmeubel en de televisie en nog een heel klein stukje van de rode bank. 3. En dan nog een foto van mijn bureau! Van mijn bank en van mijn bed heb ik helaas geen foto’s en ook niet van de grote ramen met alle mijn spullen in de kamer

1. Voordat ik de kamer in mocht moest eerst het plafond gerenoveerd worden. Hier hebben ze een schilder voor ingehuurd aangezien er ook  ornamenten op het plafond zaten die gerestaureerd moesten worden. Dit is de muur waar de drie deuren (inbouwkasten) aanzitten en je kan ook nog net een klein stukje wastafel zien. 2. t/m 4. Zoals je kan zien zijn het hele hoge ramen en een hoog plafond! Ik dacht dat het ongeveer 3 a 4 meter hoog was!

1. Een foto van de wastafel en de inbouwkast en zie je op het plafond nog een gedeelte van het ornament. De deur heb ik later verwijderd van de inbouwkast omdat ik daar kleding in ging doen en het anders zo krap werd. 2. Een foto van de eettafel met de vier stoelen. Je ziet daar achter nog een deur maar daar zat een muur achter. Vroeger kon je dan doorlopen naar de andere kamer maar daar hebben ze dus een wand gemonteerd zodat je 2 kamers hebt. 3. En dan van de andere kant gezien. Je ziet nog net de tv met de 2 plantjes erbovenop staan. Het raam en de witte lange gordijnen! Onder de gordijnen zaten gaten in de grond en daar kwam de heteluchtverwarming uit. Je kon dus nooit zelf de temperatuur in je kamer regelen omdat beneden de thermostaat was die voor het hele huis bepaalde hoe warm het mocht zijn. Maar als ik het te warm vond dat zette ik het raampje gewoon een beetje open. Het waren grote schuiframen die je naar boven moest duwen. Je kon er dan weer een hor inzetten zodat je wel je raam open had maar er geen beestje naar binnen konden komen! Ideaal! 4. De kledingkast goed gevuld met op de onderste planken 2 koffers waar de overige kledingstukken inzitten. De boekenkast voornamelijk gevuld met alle behalve boeken! De muren waren trouwens al paars voordat ik dus de kamer betrad en dat heb ik maar zo gelaten. Want ik had al 2 kamers opnieuw geschilderd en zag het niet zitten dit nog een keer te doen. Zeker niet omdat de muren zo hoog waren!

Ik heb met heel veel plezier in alle kamertjes gewoond en elk kamertje had wel weer zijn eigen charme en herinnering. Maar wat heb ik een fijne tijd gehad aan de IJssel!

Heb jij ook op kamers gezeten?