Mijn eerste kamer (1/3)

Toen ik 19 jaar was ben ik op kamers gegaan in de mooie Hanzestad Deventer! Een best wel grote stap voor een nog relatief jonge meid. Twee vriendinnen van mij woonden al op kamers dus ik wist wel een beetje wat ik ervan kon verwachten :D. Lekker zelfstandig wonen, eigen boodschappen doen, zelf bepalen wat je gaat eten, zelf bepalen hoe laat je “thuis” komt! Heerlijk… Maar ja wel zelf het huishouden doen..gelukkig heb ik veel van huis mee gekregen dus viel het allemaal reuze mee :) Alleen het koken viel me nog wel een beetje tegen.. niet zo zeer het koken zelf maar de inspiratie.. ik lustte nog niet zoveel en was met veel ingrediënten onbekend. Maar dankzij hulp van huisgenoten kwam dat ook helemaal goed.

Langzaam maar zeker:

Toen ik op kamers ging wonen was het niet van de ene op de andere dag dat ik niet meer naar mijn ouders ging. Het ging juist erg geleidelijk. In de weekenden ben ik veel terug naar huis gegaan en ik had mijn bijbaantje nog waarvoor ik elke keer op en neer reisde. Het bijbaantje had ik pas naar 1,5 jaar opgezegd. Ik was het reizen wel een beetje zat en de collega’s waar ik het meeste mee om ging waren al vertrokken. Ik sloot me aan bij een kerk in Deventer en leerde tijdens mijn studie mijn huidige vriend kennen. Dus ik was steeds minder in mijn ouderlijke dorp te vinden. Daarnaast studeerde ik, liep stage en had een bijbaantje gevonden in Deventer waar ik voor heel wat uren aan de slag kon.

Via Kamernet.nl heb ik gereageerd op een kamer en werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek :) Ik was gelijk verliefd op het kamertje. Het was eigenlijk maar 15m2 groot en de huur was mooi laag €222,- per maand incl. alles! Na het gesprek duurde het volgens mij nog een paar dagen voordat ik gebeld werd dat ik het was geworden! Ik kreeg van de 5 slaapkamers het kleinste kamertje.. nee niet het toilet ;-) En je kon dan doorschuiven in de kamers als er dan iemand weer uit huis ging. Ik heb in dit huis in 3 van de kamers gewoond. Vandaag wil ik jullie mijn eerste kamertje laten zien.

 

Allereerst een foto van de straat waar ik met ontzettend veel plezier woonde. Een oud en groot herenhuis. Prachtig gelegen: dichtbij de stad en nog geen 80 meter van de IJssel af waar je in de zomer lekker kon liggen met je picknick kleedje of een glaasje wijn. Love it!

Ik woonde op de tweede verdieping in het huis. Er waren nog 4 andere huisgenoten op de 1e en 2e verdieping en op de begane grond wonen de huisbaas en huisbazin. Hele leuke, vriendelijke, alternatieve en artistieke mensen :) Ik voelde me er meteen thuis. Ik kwam in een warm nest terecht.

 

Op de tweede foto moet je, je even inbeelden dat je een deur opent en gelijk naar rechts kijkt. Daar stond mijn wastafel en hing een fotocollage in een plastic fotohouder :) Lekker veel troepjes op de wastafel.. tja je begint ook met niets als je op kamers komt :) De trap die je ziet heeft mijn vader geplaatst. Hier kon ik nog een “verdieping” naar boven waar het slaapgedeelte was. Je moest er geen claustrofobie voor hebben of zo ;-)

 

Dit is de derde foto en het slaapgedeelte van het kamertje. Niet bepaald ruim en het plafond vlak boven je neus… Maar het was wel fijn om je leef en slaapgedeelte gescheiden te hebben, dus het had ook wel wat. Aan het voeteneind zat een raampje en een luik. Als ik door het luik ging kwam ik bij de nok van het dak en daar kon ik dan heen vluchten als er brand uit zou breken..Er zat een raampje in het dak waardoor ik naar buiten kon klimmen over het dak moest lopen en dan via een brandladder aan de andere kant van het dak weer naar beneden kon komen. Uhu..Yeah right… :S

 

 

Op deze foto zie je het raam mijn bureau en een deur. Achter die deur zit een inbouwkast (zie foto 2). Mijn kamer stond op het westen dus ik zag laat op de middag of ’s avonds pas wat zon. Ondanks dat was het wel een lichte kamer. Je ziet rechtonderin bij de eerste foto nog een klein stukje rand van de wastafel, dat is wel handig want zo kan je, je een beetje voorstellen waar je, je bevindt in mijn kamer. Je moet je even inbeelden dat je de deur van de kamer open doet en gewoon recht vooruit kijkt :) Op de ladekast onder het raam stond mijn cavia Beau. Op de tweede foto zie je de chaos als je de gele deur open doet. De inbouwkast vol met kleren, spulletjes etc. etc.

 

Dan zie je op de derde foto het bankje wat ik gekocht heb van Pim via Markplaats.. dat was nog een hilarisch verhaal.. mijn moeder en ik gingen naar Deventer om dit bankje op te halen en in een Renault Laguna te proppen. Het paste precies… Pim zei ohw.. ik had ook nog een grand foulard er bij… die pak ik wel even.. Mijn moeder zei heel droog:”Ohw die heb ik al gepakt (lag al in onze auto :D ) heerlijk.. Nou ja misschien moest je er bij geweest zijn.. Het bankje heeft mijn vader met een hoge druk spuit helemaal schoon gespoten. Gelukkig was het prachtig weer in april en naar een paar dagen drogen… was mijn bankje weer prachtig schoon en blauw.. dit alles voor € 7,50. De salontafel is ook via Marktplaats gekocht. Ik heb de bovenkant geschuurd en mijn vader heeft hem groen overgespoten. Op de eerste foto van deze 3 zie je het televisietje al van de voorkant en op deze derde foto van de achterkant dus kan je weer een beetje inbeelden waar dit stond. Beeld je zelf in dat je de deur van de kamer open doet en gelijk naar links kijkt. :)

Nou dat waren de foto’s van mijn eerste kamertje. In de komende blogs zal ik jullie mijn 2e en 3e kamertje ook nog laten zien.

Helaas ontbreken de foto’s in dit artikel.